Avain

KUTSU: Klassikoista ja kirjallisuuden katuojista

Jaa

Tule kuulemaan Ville Hännisen ja Ville-Juhani Sutisen keskustelua klassikoista ja kirjallisuuden katuojista maanantaina 12.12. klo 15:30–16:30 Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5, Helsinki).

Ville-Juhani Sutinen ja Ville Hänninen keskustelevat kirjallisuudesta Rosebud Sivullisessa ma 12.12. klo 15:30
Ville-Juhani Sutinen ja Ville Hänninen keskustelevat kirjallisuudesta Rosebud Sivullisessa ma 12.12. klo 15:30

Ville Hänninen (Kummat kirjat) ja Ville-Juhani Sutinen (Vaivan arvoista. Esseitä poikkeuskirjallisuudesta) keskustelevat tilaisuudessa ajankohtaisista kirjallisuutta käsittelevistä teoksistaan. Keskustelu laajenee syvemmälle unohdettuihin klassikoihin, kirjallisiin outouksiin sekä aikalaisarvostuksen, kirjallisuuden kaanonin, unohduksen ja muistamisen syiden teemoihin.  Ville Hännisen, Juri Nummelinin ja Vesa Sisättön Kummat kirjat on riemastuttava teos kirjallisuuden ihmettelijöille. Kirja esittelee pysyvästi hyllyn taakse pudonneita opuksia ja pureutuu kirjallisuuden kummallisuuksiin.  

Ville-Juhani Sutinen tarkastelee Finlandia-palkitussa Vaivan arvoista -teoksessa mutkikkaina pidettyjä teoksia. Onko pitkien ja vaikeiden kirjojen lukeminen pelkkää kulttuurista snobbailua?   

Ville Hänninen on kirjallisuuteen ja kulttuurisiin välimaastoihin erikoistunut toimittaja, kriitikko ja tietokirjailija. Ville-Juhani Sutinen on kirjailija ja kääntäjä. 

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 3319, vilja.kujanpaa@avain.net

Kuvat

Ville-Juhani Sutinen ja Ville Hänninen keskustelevat kirjallisuudesta Rosebud Sivullisessa ma 12.12. klo 15:30
Ville-Juhani Sutinen ja Ville Hänninen keskustelevat kirjallisuudesta Rosebud Sivullisessa ma 12.12. klo 15:30
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Lastenkirjailija Sirkka Knuutila rakastaa joulua ja tarinoi tontuista19.12.2022 10:48:20 EET | Blogi

Sirkka Knuutila muistelee Kustantamon kuulumisia -blogissa omaa lapsuuttaan ja sitä, kuinka hänestä tuli rakastettujen tonttutarinoiden kertoja. "Tonttutyttö Rosmariini alkoi esiintyä tarinoissani jo yli 30 vuotta sitten, kun omat lapseni olivat pieniä. Usein he toivoivat, että kertoisin tarinoita omasta lapsuudestani. Kun oma, ajan kultaama lapsuuteni riemuineen, suruineen, kolttosineen ja kepposineen oli moneen kertaan läpikäyty, tarinat muuttuivat kertomaan Rosmariinista. Ja joulua lähestyttäessä joulunodotuksesta pienessä tonttukylässä Korvatunturin kupeessa."

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme