Helsingin yliopisto

Kutsu: Koulutuksen tasa-arvoilta ke 30.10 klo 17.30

Jaa

Helsingin yliopiston Tiedekulmassa pidetään keskiviikkona 30.10. klo 17.30-19.00 paneelikeskustelu, jossa tutkijoiden johdattelemana käsitellään pääministeri Rinteen hallitusohjelman suuria koulutuspoliittisia kysymyksiä.

Miten koulutuksen tasa-arvoa voidaan parantaa? Kuinka puututaan osaamiseroihin ja nostetaan suomalaisten koulutustasoa? Onko pääsy korkeakoulutukseen kaikille yhtä helppoa? Miten vastataan työelämän tarpeisiin?

Aika: 30.10 klo 17.30 - 19.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma, os. Yliopistonkatu 4

Päättäjät keskustelevat paneelissa hallituksen tärkeimmistä koulutuspoliittisista linjoista kolmen Helsingin yliopiston tutkijan kirittämänä. Mukana ovat muun muassa opetusministeri Li Andersson (vas.), eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (kok.) sekä työministerin valtiosihteeri Pilvi Torsti (sd). Puhetta johtaa toimittaja Reetta Räty.

Päättäjiä haastavat Helsingin yliopiston tutkijat: professori emeritus Jarkko Hautamäki, vararehtori, professori Sari Lindblom japrofessori Markku Jahnukainen. Tilaisuutta voi seurata myös striiminä.

Tutkijoiden esittely:

Jarkko Hautamäki on Helsingin yliopiston erityispedagogiikan professori emeritus. Hän on toimittanut  Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus HEAn vastajulkaistun valtakunnallisen arviointitutkimuksenperuskoulun päättövaiheesta yhdessä tutkijatohtori Irene Rämän ja apulaisprofessori Mari-Pauliina Vainikaisen kanssa. Kyseessä on valtakunnallinen selvitys oppimaan oppimisesta, ja sen mukaan aiemmin havaittu suomalaislasten osaamisen lasku on pysähtynyt ja asenteet parantuneet.

Helsingin yliopiston vararehtori, psykologi ja yliopistopedagogiikan professori Sari Lindblom on aiemmin toiminut mm. yliopistopedagogiikan keskus HYPE:n johtajana. Hänen erityisalaansa tutkijana ovat erityisesti yliopisto-opiskelijoiden yksilölliset oppimispolut, hyvinvointi ja käsitykset kyvyistään suoriutua opinnoistaan menestyksekkäästi. Vararehtorina Lindblom vastaa yliopiston opetuksesta, opiskeluasioista ja opiskelijavalinnoista, avoimesta yliopistosta, digitalisaatiosta, laatutyöstä ja kirjastoasioista. Hän toimii myös rehtorin sijaisena.

Helsingin yliopiston erityispedagogiikan professori Markku Jahnukainen on selvittänyt tutkimuksissaan erityisopetuksen tilaa Suomessa. Hän tutkii tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä koulutusvaiheesta toiseen sekä heidän elämänkulkuaan sekä tekee erityisopetuksen järjestelmien vertailevaa tutkimusta koulutuspoliittista tarkastelua varten. 

Ilmoittautumiset sähköpostitse hannamaija.helander@helsinki.fi, kiitos.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme