Kiinteistömaailma

KUTSU lehdistön edustajille: Quo vadis, asuntomarkkina? Kiinteistömaailman 56. barometri

Jaa

Kiinteistömaailman 56. barometrin julkistus - keskustelijoina Jan Vapaavuori, Sanna Hughes, Pasi Kuoppamäki ja Risto Kyhälä

Kiinteistömaailman puolivuosittainen barometri asuntokaupan ja asuntojen hinnankehityksen näkymistä julkaistaan torstaina 7.4.2022 klo 9,
perustuen sekä tekoälymallinnukseen että 365 välittäjän vastauksiin.

Erikoisteemana tällä kertaa on omistusasuminen vs. vuokra-asuminen:
millainen taloudellinen vaikutus Suomen eri kaupungeissa on ollut yksilölle viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen sillä, onko asumismuoto omistus- vai vuokrakoti?

AIKA:
torstai 7.4.2022 kello 8.45


PAIKKA: 
Trainers’ Housen studio, Tammasaarenlaituri 3, 00180 Helsinki. 
Lähetystä voi seurata myös verkon kautta.

OHJELMA:


8.45

Aamukahvit

9.00

Striimattava osuus alkaa kevään 2022 asuntokaupasta, sen taustoista ja eri asumismuotojen näkymistä

Risto Kyhälä
, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy
Jan Vapaavuori, Senior Advisor, NREP
Sanna Hughes, toiminnanjohtaja, Suomen Vuokranantajat ry
Pasi Kuoppamäki, pääekonomisti, Danske Bank Suomi

9.45

Striimaus päättyy, keskustelu jatkuu studion lämpiössä


Tervetuloa seuraamaan keskustelua joko studiolle tai etänä! Tilaisuus on lehdistön edustajilleIlmoittautumiset sähköpostitse 6.4.2022 mennessä: taina.mustamo@km.fi tai puh. 0504240045

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman 56. barometri: Asuntojen hintojen nousu pysähtyy kriisin aikana – vanhat vuokra-asunnot haasteellisia7.4.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailma ennustaa tekoälymalliin ja laajaan välittäjäkyselyyn pohjautuen keskimääräistä 1,5% hinnannousua seuraavan 12 kuukauden ajalle (viimeisen 12kk toteuma +4,1%). Arvio pitää sisällään muutaman kuukauden hintojen nousun pysähtymisen. ”Hinnankehitysennustettamme on korjattu selkeästi alaspäin; Ukrainan sodan aiheuttamat epävarmuudet ja sen myötä elinkustannusten hintapaineet ovat sulattaneet merkittävästi hinnankorotusodotuksia”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Perheasuntojen kysynnän odotetaan jatkuvan vilkkaana, mutta pienistä kerrostaloasunnoista on paikoin ylitarjontaa. Tämä tuo haasteita varsinkin vanhojen asuntojen vuokraamiseen ja vuokratasojen säilyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme