Diakonissalaitos

KUTSU MEDIAINFOON 3.10. – Itä-Euroopan liikkuvan väestön työllistyminen Suomessa ja Lupta Femeilor -näyttely

Jaa

Aika: Torstaina 3.10. klo 9.30–10.30 Paikka: Cafe Bruket, kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B

Tervetuloa media-aamuun, jossa esittelemme ainutlaatuista Lupta Femeilor -taideprojektia ja kerromme, mikä on Itä-Euroopan romanien tilanne tällä hetkellä Suomessa. Diakonissalaitoksen asiantuntijat kertovat aamussa mm. työllistämistoimista, joiden avulla kymmenet Itä-Euroopan romanit ovat löytäneet töitä ja päässeet elämässään eteenpäin, pois kadulta.

Infon ohjelma:
- Taiteilija Katriina Haikala ja romaninaisten kanssa tehty Lupta Femeilor -taideprojekti
- Diakonissalaitoksen asiantuntijat: Liikkuva väestö: Kuinka kymmenet romanit ovat työllistyneet – mitä olemme oppineet ja mitä seuraavaksi? Mitä Suomi voi tehdä Itä-Euroopan romanien aseman parantamiseksi EU-puheenjohtajana.
- Romaninaisten haastatteluja

Lupta Femeilor -näyttely kertoo Itä-Euroopasta tulleiden romaninaisten todellisuudesta. Siitä, ketä ovat naiset pahvimukin takana. Miksi naisten on täytynyt jättää lapsensa kotimaahan ja lähteä etsimään parempaa tulevaisuutta muualta. Siitä, miten romaninaiset tulevat kohdatuiksi Helsingin kaduilla. Siitä, miltä arki näyttäisi, jos kaikki olisi kuten he toivovat. Äänessä ovat naiset itse.

Kyseessä on ainutlaatuinen taideprojekti, joka on esillä Galleria Caisassa, Helsingissä, lokakuun ajan, 4. lokakuuta alkaen.

Lisätietoa Lupta Femeilor -näyttelystä

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua näyttelyyn infon yhteydessä.

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja romaninaisten haastattelupyynnöt infon yhteyteen:
Heidi Korva, heidi@communike.fi, p. 045 200 7606.

Mikäli haluatte tehdä aiheesta juttua jo ennen infoa, voitte olla yhteydessä suoraan taiteilija Katriina Haikalaan, p. 0500 778 123, ja Diakonissalaitoksen Anca Enacheen, p. 044 027 0887, joka auttaa mediaa sopimaan haastattelut romaninaisten kanssa ja toimii tulkkina.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Vamos palaa lähivalmennukseen – etätyössä opittiin uusia toimintatapoja1.6.2020 08:46:16 EESTTiedote

Koronakevään jälkeen Diakonissalaitoksen Vamoksen ryhmävalmennus palaa lähivalmennukseen kesäkuun alussa. Myös Vamoksen tuottama Kelan Nuotti-valmennus toteutuu parin kuukauden etäjakson jälkeen lähivalmennuksena. Tarvittaessa järjestetään myös etävalmennusta. Etätyöjaksolla otettiin haltuun myös uusi työväline, joka korvasi nuorten kanssa tehtävän lähityön kiitettävästi.

”Löysin mahdollisuuksia, joita en olisi koskaan tullut yksin ajatelleeksi” – Nuoria tuetaan läpi poikkeusaikojen Rovaniemellä22.5.2020 08:00:00 EESTTiedote

”Kun muutin paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään – ilman töitä, harrastuksia tai opiskelupaikkaa tunsin olevani hukassa, eksyksissä ja niin yksin. Koronan aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut yhteiskuntaan vähän samanlaisen tilanteen kuin minulla oli muuttaessani – eristäytymistä ja epävarmuutta”, kertoo Diakonissalaitoksen Vamos Rovaniemen nuori nimimerkillä Perillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme