Diakonissalaitos

KUTSU MEDIAINFOON 3.10. – Itä-Euroopan liikkuvan väestön työllistyminen Suomessa ja Lupta Femeilor -näyttely

Jaa

Aika: Torstaina 3.10. klo 9.30–10.30 Paikka: Cafe Bruket, kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B

Tervetuloa media-aamuun, jossa esittelemme ainutlaatuista Lupta Femeilor -taideprojektia ja kerromme, mikä on Itä-Euroopan romanien tilanne tällä hetkellä Suomessa. Diakonissalaitoksen asiantuntijat kertovat aamussa mm. työllistämistoimista, joiden avulla kymmenet Itä-Euroopan romanit ovat löytäneet töitä ja päässeet elämässään eteenpäin, pois kadulta.

Infon ohjelma:
- Taiteilija Katriina Haikala ja romaninaisten kanssa tehty Lupta Femeilor -taideprojekti
- Diakonissalaitoksen asiantuntijat: Liikkuva väestö: Kuinka kymmenet romanit ovat työllistyneet – mitä olemme oppineet ja mitä seuraavaksi? Mitä Suomi voi tehdä Itä-Euroopan romanien aseman parantamiseksi EU-puheenjohtajana.
- Romaninaisten haastatteluja

Lupta Femeilor -näyttely kertoo Itä-Euroopasta tulleiden romaninaisten todellisuudesta. Siitä, ketä ovat naiset pahvimukin takana. Miksi naisten on täytynyt jättää lapsensa kotimaahan ja lähteä etsimään parempaa tulevaisuutta muualta. Siitä, miten romaninaiset tulevat kohdatuiksi Helsingin kaduilla. Siitä, miltä arki näyttäisi, jos kaikki olisi kuten he toivovat. Äänessä ovat naiset itse.

Kyseessä on ainutlaatuinen taideprojekti, joka on esillä Galleria Caisassa, Helsingissä, lokakuun ajan, 4. lokakuuta alkaen.

Lisätietoa Lupta Femeilor -näyttelystä

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua näyttelyyn infon yhteydessä.

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset ja romaninaisten haastattelupyynnöt infon yhteyteen:
Heidi Korva, heidi@communike.fi, p. 045 200 7606.

Mikäli haluatte tehdä aiheesta juttua jo ennen infoa, voitte olla yhteydessä suoraan taiteilija Katriina Haikalaan, p. 0500 778 123, ja Diakonissalaitoksen Anca Enacheen, p. 044 027 0887, joka auttaa mediaa sopimaan haastattelut romaninaisten kanssa ja toimii tulkkina.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa tuotamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autamme niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme