Diakonissalaitos

Kutsu medialle: Aamupäivä Auroran kanssa nuorten asialla 10.3.

Jaa
Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin oli aikansa merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttaja ja hyväntekijä, joka huolehti hädänalaisista. Auroran päivän kunniaksi haluamme kutsua myös median edustajat aamupäivään Auroran kanssa. Aamupäivän aikana kuulemme tarinoita ihmisarvosta sekä tiukkaa poliittista vaalikeskustelua.
Diakonissalaitos haastaa Auroran päivänä 10.3. kaikki kulkemaan Aurora Karamzinin jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Suomi tarvitsee Auroransa.
Diakonissalaitos haastaa Auroran päivänä 10.3. kaikki kulkemaan Aurora Karamzinin jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Suomi tarvitsee Auroransa.

Miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen?

Tervetuloa viettämään kanssamme Auroran päivää​ joko paikan päällä tai online
10.3.2023 klo 8.15–11.30​
Vanha Ylioppilastalo, Mannerheimintie 3, Helsinki​

Median ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/Aamupaiva_Auroran_kanssa_6521

Ohjelma

8.15–9.00     Energisoiva aamiainen ja verkostoitumista live-tilaisuuteen osallistujille
9.00–11.30   Tilaisuus ja striimaus 

Klo 9.00-9.30 Avauspuheenvuorot

Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa rakennetaan yhdessä. Diakonissalaitoksen tavoitteet seuraavalle hallituskaudelle.

  • Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström

Viestejä ihmisarvoisesta tulevaisuudesta. Ennakkotuloksia Diakonissalaitoksen tulevaisuuskeskusteluista, joita on käyty toimipisteissämme ympäri maan.

  • Yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle

Klo 9.30-10.45 Vaalikeskustelu: Miten turvaamme haavoittuvassa asemassa oleville nuorille riittävän tuen?

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Heistä kasvava osa voi pahoin ja avun tarve on syventynyt. Pandemia-aika polarisoi nuorten tilannetta entisestään. Kohtaamattomuuden tunne, kohtuuttomat jonot, päihteet ja erityisesti mielenterveyspalveluiden saatavuus korostuvat tässä ajassa. Ratkaisuja on, mutta onko poliittista tahtoa?

Keskustelemassa kansanedustajaehdokkaat:

  • Alviina Alametsä, Euroopan parlamentin jäsen (vihr.)
  • Nasima Razmyar, Helsingin apulaispormestari, kasvatus ja koulutus (sdp)
  • Daniel Sazonov, Helsingin apulaispormestari, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala (kok.)
  • Eemeli Valli, Keskustanuorten varapj. (kesk.)
  • Joakim Vigelius, perussuomalainen Nuoriso ry:n pj. (ps.)

Keskustelun juontaa MTV:n politiikantoimittaja Alec Neihum.

Äänessä ovat myös nuoret itse sekä asiantuntijamme: lääketieteellinen johtaja Jarmo Kantonen, Vamoksen johtaja Terhi Laine, Nuorten ohjelman johtaja Katri Angeria sekä maahantulijoiden palveluiden hankepäällikkö Mika Paasolainen.

10.45 – 11.15 Auroran päivän ihmisarvopalkintojen jako

Auroran aamupäivän juontajina ovat Emma Kallunki ja Heidar Panahi Diakonissalaitoksen nuorten ohjelmasta.

Jokainen voi omilla sanoillaan ja teoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan kanssamme!​

#oleaurora

Diakonissalaitoksen perustaja Aurora Karamzin (1808-1902) oli rohkea vaikuttaja, joka käytti aikaansa ja varojaan haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Auroran päivänä 10.3. haluamme haastaa kaikki kulkemaan Auroran jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Jokainen voi omilla sanoillaan ja teoillaan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Luottamuksen, osallisuuden ja toivon yhteiskuntaa ei rakenneta yksin vaan yhdessä.

Lue lisää Auroran päivästä > www.hdl.fi/oleaurora

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Kuvat

Diakonissalaitos haastaa Auroran päivänä 10.3. kaikki kulkemaan Aurora Karamzinin jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Suomi tarvitsee Auroransa.
Diakonissalaitos haastaa Auroran päivänä 10.3. kaikki kulkemaan Aurora Karamzinin jalanjälkiä ja tekemään rohkeita tekoja ihmisarvon puolesta. Suomi tarvitsee Auroransa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vanhempi konstaapeli Heikki Mäkiprosille kaikkien aikojen ensimmäinen Aurora-kumppanipalkinto10.3.2023 11:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään Auroran päivänä luovuttanut ensimmäisen Aurora-kumppanipalkinnon Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan vanhemmalle konstaapeli Heikki Mäkiprosille. Mäkiprosi on ihmisarvoisen maailman puolestapuhuja, joka on ollut muun muassa luomassa Helsinkiin naapurustotyön laajaa yhteistyöverkostoa. Diakonissalaitoksen Aurora-henkilöstöpalkinnon sai ilman huoltajaa alaikäisenä Suomeen tulleille tukea ja oman yhteisön tarjoava Nuorten Olohuone.

Maija Hyle: Kun Suomen valtio unohti kidutetut lapset ja nuoret27.2.2023 18:19:32 EET | Blogi

“He eivät tiedä, mitä he tekevät”, kirjoittaa Diakonissalaitoksen Maija Hyle kidutettujen lasten, nuorten ja perheiden kuntoutuksen karmivasta rahoitustilanteesta. Kidutettujen kuntoutus perustuu Suomen ratifioimiin kansainvälisiin sopimuksiin. Järjestämisvastuu on Suomen valtiolla, mutta esimerkiksi Diakonissalaitos on tuottanut näitä erikoissairaanhoitotasoisia palveluita vuodesta 1993 alkaen yhteiskunnan varoin.­­­­ Toiminnan vitsauksena on alusta alkaen ollut katkonainen ja epävarmuutta herättävä hankerahoitus. Epävarmuus realisoitui karmealla tavalla joulukuussa, kun STEA päätti olla rahoittamatta lasten, nuorten ja perheiden kuntoutusta.

Kutsu medialle: Tervetuloa Diakonissalaitoksen kumppanitapaamiseen21.2.2023 10:00:00 EET | Kutsu

Miten sosiaali- ja terveyspalveluja voidaan tuottaa yhteistyössä kestävästi ja vastuullisesti? Miksi Diakonissalaitos päätti yhdistää sosiaali- ja terveyspalvelunsa Rinnekodit-markkinointinimen alle? Millä keinoilla nuoret saadaan ohjattua työ- ja koulutuspoluille? Muun muassa näistä asioista kerrotaan lisää Diakonissalaitoksen kumppanitapaamisessa Oulussa, johon myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita torstaina 23.2.2023 klo 8:30.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme