MessukeskusMessukeskus

Kutsu medialle: Apuvälinemessut Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.5.2022

Jaa

Hyvä median edustaja, apuvälinealan tärkein messutapahtuma on täällä! Tervetuloa Apuvälinemessuille Helsingin Messukeskukseen ke 11.–pe 13.5.2022.

Messujen teemana on erityisen hyvä arki, ja ratkaisuja siihen haetaan niin opiskelun ja työllistymisen kannalta kuin harrastamisen, matkailun, seksuaalisuuden ja yhdenvertaisen osallisuuden näkökulmasta.

Tarjolla on tuoreinta tietoa, uusimpia tuotteita sekä iloa ja elämyksiä kuntoutuksen, apuväline-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille. Tule mukaan!

Tärppejä ohjelmatarjonnasta:

 • ke klo 13 ja 14 Tila 104: Asiakkaana harvinaissairas – työkaluja ja vinkkejä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Puhujina Invalidiliiton Harvinaiset-yksikön työntekijät ja harvinaista sairautta sairastavat kokemustoimijat.
 • ke klo 14 Striimi-stage: Uudet teknologiat: robotit, VR-sisällöt, dronet ja muut digilaitteet oppimisessa (osa Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teemaa).
 • to klo 11 Ohjelmalava: Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiö RTS:n Esteetön Suomi -palkinto luovutetaan vuoden 2021 voittajalle, esteettömyyskonsultointia tarjoavalle, nuorten yrittäjien Riesa Consultative Oy:lle.
 • to klo 13 Ohjelmalava: Tulevaisuuden työelämän starat – Yrittäjäkasvatus osaksi ammatillista erityisopetusta.
 • to klo 16–17.30 messualue: Henkilökohtaisen avun paraatikulkue kiertää messualueella ja päätyy Striimi-stagelle. Ohjelmassa:

o   Mitä avustaja minulle merkitsee, Jari Mönkkönen, henkilökohtaisen avun käyttäjä

o   Yhdenvertaisuus muuttuvassa maailmassa, Mika Välimaa, lakimies, Kynnys ry

o   Tulevaisuuden henkilökohtainen apu, Aki Lindén, perhe- ja peruspalveluministeri

 • pe klo 11 Ohjelmalava: Kodin ja koulun digiloikka ja digihyvinvointi. Kuinka teknologia tukee erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten oppimista, toiminnanohjausta ja elämää?
 • pe klo 11.00 Liikuntamaan ohjelma-arena: Onnistumisia, oivalluksia ja yksilöllisiä polkuja liikunnallisuuteen. Opiskelijoiden liikunnallisuuden tukeminen vähän liikkuvista urheilijoihin ammatillisessa erityisoppilaitoksessa.
 • Apuvälinerata messualueella: Kokeile liikkua pyörätuolilla. Radalla mm. kynnyksiä, tasoja ja luiskia sekä erilaisia pintoja. Demoesityksiä päivittäin klo 10, 13 ja 15.
 • Pimé Café hallissa 1: Poikkea kahville ilman näköaistia. Huomaat, miten muiden ihmisten tapa ottaa kontaktia ja kommunikoida, lämpötilat, hajut, maut tai vaikkapa tuulenvire nousevat uuteen merkitykseen.
 • Esteetön matkailu on yksi eniten kasvavista matkailutrendeistä. Teemaosastolta saa tietoa ja vinkkejä esteettömään matkailuun Suomessa ja ulkomailla.
 • Vammaisten seksuaalisuus ja seksuaaliterveys ovat laajasti esiteltyinä omalla teemaosastollaan.

Striimi-stagen ohjelma striimataan suurelta osin etäyhteydellä seurattavaksi.

Akkreditoidu ennakkoon: 
https://link.webropol.com/s/av22akkreditointi

Messukeskuksen lehdistökeskus (pääsisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Pysäköinti on tapahtumaan akkreditoituneille toimittajille ja somevaikuttajille maksutonta. Pysäköintimaksu kuitataan lehdistökeskuksessa.

Katso koko ohjelmatarjonta: https://apuvaline.expomark.fi/messuohjelma
Tapahtuman tiedotteet ja näytteilleasettajien tiedotteet: https://apuvaline.expomark.fi/medialle


Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

apuvaline.info | #apuvälinemessut #apuväline2022

 


Messut avoinna:

keskiviikko 11.5. klo 9–17

torstai 12.5. klo 9–18

perjantai 13.5. klo 9–16

 

Alan ammattilaisille sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä.

Yleisöliput 10 € (ovelta 12 €).

Avustajat ja alle 15 v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta.

 

Lisätietoja:

Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

 

Median palvelut:

Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

 

Expomark Oy järjestää Apuvälinmessut yhdessä Invalidiliiton kanssa. Yhteistyössä mukana Näkövammaisten liitto, MedTech Sailab sekä Suomen Paralympiakomitea.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme