EMMA – Espoo Museum of Modern Art

KUTSU medialle: Eeva-Leena Eklundin näyttelyn tiedotustilaisuus ti 27.10. klo 10

Jaa

Eeva-Leena Eklundin :) -näyttely jatkaa Saastamoisen säätiön ja EMMAn yhteistyötä, jossa vuosittain tilataan kiinnostavalta ja ajankohtaiselta nykytaiteilijalta uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Tilaisuudessa ensiesityksessä myös Saara Ekströmin ja Eero Tammen Biblion -videoinstallaatio ja esittelemme Saastamoisen säätiön kokoelmaa esittelevän Kosketus-näyttelyn uudistukset: Ihminen ja luonto -kokonaisuuden sekä Maaria Wirkkalan teoksen Tästä eteenpäin.

Esittelemme Eeva-Leena Eklundin :) -näyttelyn ja Kosketus-näyttelyyn liittyvät uudet kokonaisuudet medialle tiistaina 27.10. klo 10 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa. 

Tilaisuudessa puhuvat Päivi Karttunen Saastamoisen säätiöltä. Haastattelussa ovat taiteilijat Eeva-Leena Eklund ja Eklundin näyttelyn kuraattori Anna Tuori sekä Biblion-videoinstallaation taiteilijat Saara Ekström ja Eero Tammi.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyihin klo 9 alkaen. Puheenvuorot alkavat klo 10. Pressitilaisuuden puheosuutta voi seurata etänä striimin kautta. Pressin voi katsoa seuraavasta linkistä, joka vie suoraan lähetykseen ti 27.10. klo 9.45 alkaen: emmamuseum.fi/press. Tilaisuuden kieli on suomi.

Ilmoittautuminen ja haastattelupyynnöt, myös etänä toteutettavat, 22.10. mennessä osoitteeseen: asta.teravainen@emmamuseum.fi

EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo ja tiedotustilaisuuteen voi osallistua turvavälit säilyttäen. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä museotiloissa. Tutustu EMMAn turvallisen vierailun ohjeisiin, kun suunnittelet tulevasi paikan päälle.

Eeva Leena Eklund :) 28.10.2020–9.5.2021

Niin nyrjähtänyt kuin on maailma, sitä ovat myös Eeva-Leena Eklundin teokset. Eklundin maalauksilla on aina kosketuspinta todellisuudessa ja sen havainnoinnissa. Teosten aihiot voivat kummuta sohvan kuosista, tomaateista, isoisän rintamalta lähettämistä postikorteista tai kadulta avautuvista näkymistä. Eklund katsoo arjen kuriositeettien taakse; siihen, kun saavuttamaton kaipuun kohde korvataan ikkunalautojen tuijottavilla posliinieläimillä.

Eeva-Leena Eklundin näyttely jatkaa Saastamoisen Säätiön ja EMMAn yhteistyötä, jossa kiinnostavalta ja ajankohtaiselta nykytaiteilijalta tilataan vuosittain uusi teos säätiön taidekokoelmaan. Eeva-Leena Eklund toteuttaa näyttelyyn uuden, laajan installaation, jonka hän on suunnitellut EMMAn tilaan ja arkkitehtuuriin. Näyttelyn kuratoi kuvataiteilija Anna Tuori.

Saara Ekström & Eero Tammi: Biblion 28.10.2020–25.4.2021

Saara Ekströmin ja Eero Tammen uusi videoinstallaatio Biblion (2019) saa ensiesityksensä Kosketus-näyttelyn mediatilassa syksyllä 2020. Teos havainnoi kirjaa ja syventyy sen hypnoottiseen ja kerrokselliseen olemukseen muuttuvan, kasvavan ja katoavan tiedon kantajana. Kirjastoihin, antikvariaatteihin, varastotiloihin ja kaatopaikoille päätyvien kirjamassojen paino on myös historiamme painoa ja perintöä – yhdelle korvaamaton aarre, toiselle turha taakka.

Kokoelmanäyttely Kosketus aina esillä

Syksyllä 2020 avautuvassa osiossa esitellään taideteoksia, joissa luonto on läsnä eri tavoin. Ihminen on osa luontoa ja eläinkuntaa, mutta tasapaino välillämme on usein kadoksissa. Sanotaankin, että ihminen on pedoista julmin. Luonto voi olla meille toimeentulon lähde, raivattava este, tieteellinen haaste, paikka rentoutua tai arvoitus.

Uudessa kokonaisuudessa nähdään teoksia taiteilijoilta Tilo Baumgärtel, Maria Duncker, Latifa Echakhch, Juhani Harri, Pekka Jylhä, Kimmo Kaivanto, Sanna Kannisto, Otto Karvonen, Essi Kuokkanen, nabbteeri, Inka Nieminen, Roland Persson, Jani Ruscica, Hanna Saarikoski, Olli Suorlahti, Jaakko Tornberg, Janna Syvänoja, Ferdinand von Wright ja Wilhelm von Wright

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Saara Ekström & Eero Tammi. Biblion, 2018. Video still. Saastamoisen säätiön taidekokoelma
Saara Ekström & Eero Tammi. Biblion, 2018. Video still. Saastamoisen säätiön taidekokoelma
Lataa
Pekka Jylhä, Vavisten ja kunnioittaen, 2005. Saastamoisen säätiön taidekokoelma.
Pekka Jylhä, Vavisten ja kunnioittaen, 2005. Saastamoisen säätiön taidekokoelma.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Newcomers to the collection exhibition – Biblion media installation, commissioned work by Maaria Wirkkala, Human and nature section27.10.2020 09:45:00 EETPress release

Touch exhibition displays the art collection of Saastamoinen Foundation. It has a central theme of humanity, and the different parts of the exhibition address the human relationship with the surrounding reality. The exhibition will see the opening of the Human and nature section, the premiere of the Biblion media installation by Saara Ekström and Eero Tammi as well as Maaria Wirkkala’s work Beyond This Point.

Kokoelmanäyttelyn uutuuksia – Biblion-mediainstallaatio, Maaria Wirkkalan tilausteos sekä Ihminen ja luonto -osio27.10.2020 09:45:00 EETTiedote

Kosketus-näyttely esittelee Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa. Sen ydinteema on ihmisyys ja näyttelyn eri osiot käsittelevät ihmisen suhdetta ympäröivään todellisuuteen. Osaksi näyttelyä avautuvat 28.10. alkaen uusi Ihminen ja luonto -osio, ensiesityksessä oleva Saara Ekströmin ja Eero Tammen Biblion -mediainstallaatio sekä Maaria Wirkkalan Tästä eteenpäin -teos.

Nyheter på samlingsutställningen – medieinstallationen Biblion, Maaria Wirkkalas beställningsverk och sektionen Människan och naturen27.10.2020 09:45:00 EETTiedote

Utställningen Beröring presenterar Saastamoinenstiftelsens konstsamling. Utställningens centrala tema är mänsklighet, och de olika sektionerna av utställningen behandlar människans relation till den omgivande verkligheten. Nyheter som öppnar på utställningen den 28.10 är sektionen Människan och naturen, Saara Ekströms och Eero Tammis videoinstallation Biblion som premiärvisas, och Maaria Wirkkalas verk Från och med detta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme