Helsingin seudun kauppakamari

Kutsu medialle: Ennakointiseminaari 12.11.2019 Porvoon Taidetehtaalla

Jaa

Voiko osaamisella vaikuttaa yrityksen menestykseen, kasvuun ja kansainvälisyyteen? Kenellä on vastuu ja kuinka menestys tehdään? Ennakointikamarin Ennakoivaa, osaavaa ja menestyvää osaamista itäisellä Uudellamaalla tilaisuudessa haetaan vastauksia näihin kysymyksiin. Tilaisuus on maksuton, ja median edustajia voi vielä ilmoittautua mukaan.

Innostusta uskallukseen sekä tutkimustietoa keskustelun pohjaksi

Porvoon Taidetehtaalla 12.11.2019 klo 12.00–16.00 järjestettävässä ennakointiseminaarissa haetaan vastauksia osaamisen merkitykseen yritysten menestymiseen, kasvuun sekä kansainvälisyyteen. Key note speakerinä psykologian tohtori, professori Kirsti Lonka.

OHJELMA

11.30
Ilmoittautuminen ja kahvia pikkusuolaisella  

12.00
Tervetuloa
Tuula Pyykkö, projektipäällikkö Ennakointikamari ja Sari Gustafsson, toimitusjohtaja, Careeria                                                     

12.15
Uskallusta osaamisen kehittämiseen
Tero Karhu,  MTV, Freelance-toimittaja                                                 

12.30
Millaiseen osaamisen panostettava nyt ja lähitulevaisuudessa itäisellä Uudellamaalla?
Seppo Laakso, asiantuntija, Kaupunkitutkimus TA Oy. Tutkimus löytyy Ennakointikamarin sivuilta täältä.

12.50
Yleisökysymyksiä ja teemapohdintaa                          

13.15
Aikuisen ihmisen oppiminen ja työelämän uudistuminen 
Kirsti Lonka 
psykologian tohtori, professori, Helsingin yliopisto

13.50
Yleisökysymyksiä ja teemapohdintaa 

14.00
Tauko - pientä tarjoilua ja verkostoitumista 

14.30
Paneeli: miten osaamista voidaan kehittää ennakoivasti, työelämälähtöisesti ja oivaltavasti itäisellä Uudellamaalla?
 
panelistit:

  • Soili Nevala, asiantuntija, Superliitto, SuPer 
  • Mari Pastila-Eklund, opetusneuvos, opetus- ja kulttuuriministeriö, OKM
  • Kirsti Lonka, psykologian tohtori, professori
  • Martina Haglund, HR Business Partner, Borealis Polymers Oy
  • Sari Gustafsson, toimitusjohtaja, Careeria
  • Marko Sinkkonen, asiakaspäällikkö, Careeria
                                                     

15.10
Yleisökysymyksiä panelisteille ja teemapohdintaa 

15.20
Yrityspuheenvuoro: Osaaminen yrityksen voimavarana
Martina Haglund, HR Business Partner, Borealis Polymers Oy  

15.45
Loppuyhteenveto: Osaaminen tie menestykseen
Tero Karhu
 

16.00
Tilaisuus päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median ilmoittautumiset:

satu.dahl@helsinki.chamber.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Helsingin seudun kauppakamari:
Projektipäällikkö Tuula Pyykkö, tuula.pyykko@helsinki.chamber.fi puh. 0449 060 878

Careeria:
Toimitusjohtaja Sari Gustafsson, sari.gustafsson@careeria.fi, puh. 045 657 7892
Puh. 020 51 311
www.careeria.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Ennakointikamari on Helsingin seudun kauppakamarin, Uudenmaan liiton, Uudellamaalla toimivien ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja ammattikorkeakoulujen sekä yritysten välistä ennakointiyhteistyötä.

Ennakointikamarin tavoitteena on saada osaamisen kehittäminen luonnolliseksi osaksi koulutus- ja yritysyhteistyötä. Tärkeänä osana on ammattiosaamisen tarpeiden ennakointi koulutuksessa sekä vaikuttavuuden lisääminen.

 

ennakointikamari.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin kaupungin on sitouduttava matkustaja-autolauttaliikenteen jatkumiseen kantakaupungissa1.7.2020 14:17:04 EESTTiedote

Helsingin Satama on julkistanut pormestari Vapaavuoren toimeksiannon mukaisen selvityksen satamanosien kehittämisskenaarioista vuoteen 2040. Selvitys osoittaa selkeästi, että matkustajaliikenteen säilyttäminen kantakaupungin satamissa on tulevaisuudessakin tarkoituksenmukaisin ratkaisu. Tallinnan matkustaja-autolauttaliikenteen siirtäminen Vuosaareen edellyttäisi mittavia investointeja ja veisi matkailijat kauas Helsingin keskusta-alueelta, millä olisi huomattava negatiivinen vaikutus keskustan yrityksiin ja elinvoimaan. Lisäksi se heikentäisi kansainvälisen rahtiliikenteen sujuvuutta.

Korona alkoi näkyä yritysten liikevaihdossa maaliskuussa - Helsingin seudun väestönkasvu jatkuu vahvana29.6.2020 00:02:00 EESTTiedote

Helsingin seudun talous kasvoi vahvasti vuoden 2020 alkuun asti. Yritysten liiketoiminnan kasvu jatkui erityisesti rakentamisessa, informaatio- ja viestintäalalla sekä liike-elämän palveluissa. Korona alkoi näkyä yritysten liiketoiminnassa maaliskuussa, erityisesti majoitus- ja ravitsemisalalla, kuljetuksessa ja kaupassa. Helsingin seudun väestön kasvu perustuu 75 prosenttisesti vieraskieliseen väestöön, selviää Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsauksesta 2/2020.

Toimialojen erilainen koronakohtelu ihmetyttää – teollisuuden pyörät pidettävä käynnissä25.6.2020 00:05:00 EESTTiedote

Uudenmaan alueen yrityksistä 58 % on pystynyt pitämään ennallaan tai jopa lisäämään henkilöstönsä määrää koronakriisin aikana: tilanne on muuta maata hivenen parempi. Konkurssiriskin koetaan vähentyneen edelliseen kesäkuun alun mittaukseen verrattuna muutamalla prosenttiyksiköllä. Lähes kolmannes vastaajista arvioi liikevaihtonsa vähentyvän 25–100 % seuraavan kahden kuukauden aikana, selviää kauppakamarin seitsemännestä korona-kyselystä.

Helsingin seudun MAL-sopimusneuvotteluissa kohtuullinen lopputulos4.6.2020 08:48:39 EESTTiedote

Valtion ja Helsingin seudun kuntien väliset MAL-sopimusneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen venyminen ehti jo viivästyttää viime vuosina hyvään vauhtiin päässyttä asuntotuotantoa. Neuvottelutulos tarkoittaa merkittävää taloudellista panostusta tulevina vuosina erityisesti seudun raideliikenteeseen. Toteutuslistalle päässeillä hankkeilla on huomattavia positiivisia vaikutuksia niin asuntotuotantoon kuin sekä seudulliseen että valtakunnalliseen liikennejärjestelmään. Valtion odotettua pienempi rahoitusosuus Espoon kaupunkiradan kustannuksista ja Pisararadan sivuuttaminen ovat pettymyksiä.

Yritysten investointeja kannustamalla ja kuluttajien luottamusta vahvistamalla kohti uutta aikaa3.6.2020 00:02:00 EESTTiedote

Uudenmaan alueen yrityksistä 18 % arvioi liikevaihtonsa pysyvän vähintään ennallaan seuraavan kahden kuukauden aikana. Vastaajista viidesosa arvioi henkilöstömääränsä vähenevän 25 % tai enemmän seuraavan kahden kuukauden aikana. 70 % yrityksistä ei usko konkurssiuhan nousseen merkittävästi koronan takia. Kymmenesosa vastaajista on säästynyt koronan vaikutuksilta kokonaan. Uuden tulevaisuuden rakentamisen kannalta verotuksen kannustavuus ja ennustettavuus ovat yrityksille olennaisia luottamusta vahvistavia tekijöitä, selviää kauppakamarin kuudennesta koronakyselystä.

Kauppakamari ja InHunt Boards alkavat kouluttaa yrityksiin Advisory Boardeja – ”Yritykset tarvitsevat ulkopuolista näkemystä menestyäkseen”2.6.2020 07:09:00 EESTTiedote

Helsingin seudun kauppakamari ja InHunt Boards Oy käynnistävät yhteistyössä Advisory Board -valmennukset syksyllä 2020. Yhteistyöllä on tarkoitus vahvistaa Advisory Boardien käyttöä suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa sekä tuoda toimintaan selkeitä malleja ja työkaluja. Kyseessä on InHuntin konseptoima täysin uusi, uraauurtava malli Advisory Board -toiminnan laadun ja jatkuvan kehittämisen takaamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme