EMMA – Espoo Museum of Modern Art

KUTSU medialle: Espoon Nelli muuttaa Kalajärvelle – tilaisuus to 25.5. klo 18

Jaa
Kerttu Horilan espoolaisille suunnittelema pronssiveistos, Espoon Nelli on EMMAn lahja 50-vuotiaalle Espoolle. Teos julkistettiin keväällä 2022 Haukilahdessa. Veistos on suunniteltu liikutettavaksi ja sen on määrä vaihtaa maisemaa säännöllisin väliajoin, jolloin se tulee osaksi mahdollisimman monen espoolaisen arkea. Nyt Nelli muuttaa Kalajärven Saudarkrokurin puistoon, Espoon nuorisovaltuuston valitsemaan sijoituspaikkaan.
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA

“Meillä on ollut ilo päättää Espoon Nellin uudesta sijainnista Espoon nuorisovaltuuston kesken. Julkinen taide lisää mielestämme valtavasti paikan viihtyisyyttä ja painotimme valinnassamme alueellista yhdenvertaisuutta niin, että Nelli ilahduttaisi asukkaita sellaisella alueella, jossa ei välttämättä entuudestaan ole taidehankkeita. Espoon Nelli ennen kaikkea yhdistää kaikkia espoolaisia, ja sen vieminen Pohjois-Espooseen yhdistää koko Espoota,” Espoon nuorisovaltuusto kuvailee. 

Veistoksen paikan valinta tapahtuu viestikapulaa siirtämällä. Espoon nuorisovaltuusto on saanut tehtäväkseen myös nimetä Espoon Nellin seuraavasta sijoituspaikasta päättävän tahon, joka julkistetaan tilaisuudessa. 

Tilaisuudessa puhuvat:  
Henna Paunu, EMMAn intendentti 
Aaron Komulainen, Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja 
Elina Leppänen, Kalajärvi-seuran sihteeri 
 
Musiikkiesitys: 
Sakari Leppänen

Espoon Nelli on äidillinen ja ystävällinen koiran ja ihmisen yhdistelmä, jolla on koiranpentu kainalossaan. Veistos on osa Kerttu Horilan Eläimellisiä ihmisiä ja inhimillisiä eläimiä -sarjaa, jossa ihmisen ja eläimen piirteet yhdistyvät sadunomaisiksi mielikuvitushamoiksi. 

EMMAn julkisen taiteen toiminta tuo merkittävän osan EMMA-kokoelman teoksista kaikkien kaupunkilaisten saavutettaviin ympäri Espoota. Espoon Nelli on museon lahja 50-vuotiaalle Espoolle ja espoolaisille.

Saudarkrokurin puisto

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.google.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Taiteilijahaastattelu: Kerttu Horila

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Lataa
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Lataa
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Kerttu Horila, Espoon Nelli, 2022. Haukilahti. © Ari Karttunen / EMMA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EMMA – Espoo Museum of Modern Art
Ahertajantie 5
02100 Espoo

http://www.emmamuseum.fi

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa, professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa betoniarkkitehtuuria edustavassa Näyttelykeskus WeeGeessä. Näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat, ja pelkistetty moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä. Tervetuloa!

@emmamuseum

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Utställningsserien InCollection presenterar franska konstnären Pierre Huyghes nya utställning Chimeras på EMMA6.6.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Den franska konstnären Pierre Huyghes nya utställning ingår i utställningsserien InCollection, som produceras av EMMA i samarbete med Saastamoinen stiftelsen. Chimeras består av fem verk som tillkommit under de senaste tio åren och som manifesterar en självorganiserande, föränderlig annanhet som kan vara icke-mänsklig eller människofrämmande. I verken förenas många slag av intelligenta biologiska och teknologiska livsformer som lär sig och utvecklas på oförutsägbara sätt. Utställningen pågår 7.6–22.10.2023.

InCollection presents French artist Pierre Huyghe’s new exhibition Chimeras at EMMA6.6.2023 10:00:00 EEST | Press release

EMMA and Saastamoinen Foundation are proud to open a new exhibition by French artist Pierre Huyghe as part of their collaborative exhibition series InCollection. His new exhibition, entitled Chimeras, brings together five works from the last decade, all manifestations of another subjectivity, non-human and inhuman, that keep transforming itself. The exhibition consists of different intelligent life forms, biological, technological that learn and evolve in uncertain states. The exhibition is on view from June 7 to October 22, 2023.

InCollection-näyttelysarja esittelee ranskalaisen taiteilijan Pierre Huyghen uuden Chimeras-näyttelyn EMMAssa6.6.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ranskalaisen taiteilija Pierre Huyghen uusi näyttely nähdään osana EMMAn ja Saastamoisen säätiön yhteistyössä tuottamaa InCollection-näyttelysarjaa. Chimeras koostuu viimeisen kymmenen vuoden aikana syntyneistä viidestä teoksesta, jotka ilmentävät itsekseen järjestyvää ja muuntuvaa toiseutta, joka voi olla ei-inhimillistä tai inhimillisyydelle vierasta. Teoksissa yhdistyy monenlaisia biologisia ja teknologisia älykkään elämän muotoja, jotka oppivat ja kehittyvät ennalta tuntemattomilla tavoilla. Näyttely on esillä EMMAssa 7.6–22.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme