Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: kestävä kaupunkisuunnittelu Helsingin Pasilassa

Jaa

Keskiviikkona 1.11. pohjoismaisten yliopistoiden huippuopiskelijat esittelevät omat ehdotuksensa ekologisesti kestävästä kaupunkisuunnittelusta Pasilan kaupunginosassa Helsingissä.

Valokuvaaja: Sari Mertanen
Valokuvaaja: Sari Mertanen

Nordic City Challenge -projektiin liittyen opiskelijat ovat työstäneet omat ehdotuksensa siitä, kuinka Pasilaa voitaisiin kehittää. Opiskelijat edustavat useita eri tieteenhaaroja luonnontieteestä teknisiin ja yhteiskuntatieteellisiin oppiaineisiin. Projektissa on keskitytty taiteeseen ja designiin, ja siihen on ollut vaikuttamassa myös professoreja, taiteilijoita, kaupungin työntekijöitä sekä muita asiantuntijoita kaupunkisuunnittelun ja kestävän kehityksen alalta.

Aika: keskiviikko 1.11.2017, klo: 12.45 

Paikka: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Espoo

Nordic City Challenge

Nordic City Challenge on vuosittain toistuva intensiivinen kolmen päivän kurssi, jossa keskitytään urbaaniin kaupunkisuunnitteluun. Kurssin järjestää Hanasaaren kulttuurikeskus, ja ajatuksena on, että osallistujat tekevät töitä oikeiden projektien parissa, joiden on tarkoitus myötävaikuttaa kestävien kaupunkien kehittämiseen.

Tämän vuoden Nordic City Challengen aihe on urbaani taide ja design. Projektin aikana opiskelijat jaettiin ryhmiin, joissa on osallistujia useista eri maista, ja he saivat tehtäväkseen kehittää kestäviä ehdotuksia Pasilan kaupunginosaan. Pasilassa on tällä hetkellä meneillään kattava rakennusprojekti, ja Helsingin kaupunki on osoittanut olevansa kiinnostunut integroimaan opiskelijoiden tuloksia kaupunkisuunnitteluunsa.

Tervetuloa!

Lehdistön yhteydenotot

Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Valokuvaaja: Sari Mertanen
Valokuvaaja: Sari Mertanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ruotsalaiset lastenkirjailijat Johan Unenge ja Måns Gahrton sekä lastentietokirjailijat Raili Mikkanen ja Iiris Kalliola vieraina Lasten kirjaseikkailu -tapahtumassa Hanasaaressa2.10.2018 10:18Tiedote

Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa on luvassa iloinen ja jännittävä päivä lauantaina 6. lokakuuta klo 11-14. Lapsiperheille ja lapsille alle kouluikäisestä esiteiniin suunnattu Lasten kirjaseikkailu on osa kaksipäiväistä Pohjolan yöt -festivaalia 5.-6. lokakuuta, jolloin Hanasaari tarjoaa yhteensä lähemmäs 60 eri tapahtuman valikoiman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme