HSL Helsingin seudun liikenne

Kutsu medialle: Länsimetron avajaiset

Jaa

Matkustajaliikenne länsimetron osuudella alkaa lauantaina 18.11., kun ensimmäinen juna Matinkylästä Vuosaareen lähtee kello 5.09. Sama juna lähtee Tapiolasta kello 5.14 ja Lauttasaaresta kello 5.23. Ensimmäinen juna Tapiolasta Mellunmäkeen lähtee aamukuudelta. Ensimmäinen juna Vuosaaresta Matinkylään lähtee kello 5.15, Rautatientorilta kello 5.36 ja Lauttasaaresta kello 5.41. Ensimmäinen juna Mellunmäestä Tapiolaan lähtee kello 5.20.

Kuvaaja: HKL, Timo Ojala
Kuvaaja: HKL, Timo Ojala

Tervetuloa avajaistapahtumaan Matinkylään kauppakeskus Ison Omenan M.E.E.T-aukiolle lauantaina kello 10!

Paikalla ovat HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski ja Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo. Avaussanojen jälkeen medialla on haastattelumahdollisuus.

Keväällä 2017 valmistunut Länsimetro-musikaali saa avajaisissa encoren, kun entiset Tapiolan koulun musiikkiluokkalaiset esittävät kello 10.30 kappaleen ”Valoa tunnelin päässä”.

Tasatunnein kello 11-13 esiintyy orkesteri Umba ja väliajoilla yleisöä viihdyttää Dj Nick K. Tapahtuma päättyy kello 16.

HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat ovat tavattavissa Lauttasaaren, Tapiolan ja Matinkylän metroasemien lippuhallitasoilla avajaispäivänä kello 10–16.

Kaikilla uusilla asemilla on avajaispäivänä oppaita. Matinkylässä, Lauttasaaressa ja Tapiolassa oppaat ovat paikalla jo kello 5 alkaen, muilla asemilla kello 10 alkaen. Opastus jatkuu useimmilla uusilla asemilla myös sunnuntaina 19.11. ja maanantaina 20.11.

Päivän aikana ohjelmaa on myös Kauppakeskus Niityssä, Niittykummussa ja Tapiolan Kauppakeskus Ainoassa ja Tapiolan metroaseman uloskäyntikerroksessa.

Katso koko ohjelma täältä: https://www.hsl.fi/lansimetro/lansimetron-avajaiset-1811

Noudatathan työskennellessäsi kuvausohjeita! Ne ovat kutsun liitteenä.

Varmistathan ainakin, että:

 - Metron ovien sulkeutumista ei saa estää, se viivästyttää koko metroliikennettä.

 - Kuvaajia/kuvausryhmiä pyydetään työskentelemään siten, että matkustajien matkanteko ja liikkuminen asemalla häiriintyisi mahdollisimman vähän.

 - Huomiothan turvallisuuden pysymällä metrolaiturin lattiaan teipatun turvaraidan takana - myös kuvatessasi.

- Vältä voimakkaiden valonlähteiden suuntaamista lähestyvää metrojunaa kohden, jotta kuljettaja ei häikäisty.

Tervetuloa metron kyytiin!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot tapahtumasta: Suvi Lahti, tapahtumakoordinaattori, HSL, puhelin: 050 53 23 079
Avajaispäivän muut yhteyshenkilöt:
Suvi Rihtniemi, toimitusjohtaja, HSL, puhelin: 050 56 58 884
Johannes Laitila, tiedottaja, HSL, puhelin: 050 41 40 111

Kuvat

Kuvaaja: HKL, Timo Ojala
Kuvaaja: HKL, Timo Ojala
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 13.2.201813.2.2018 15:28Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018503 Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2019, lähtökohdat ja tavoitteet jatkosuunnittelulle Hallitus hyväksyi lähtökohdat ja tavoitteet MAL 2019 -suunnitelman valmistelua ohjaamaan. MAL 2019 -työtä toteutetaan edellisellä suunnittelukierroksella määritetyn vision pohjalta. MAL 2019 -suunnitelman lähtökohtana on, että vuonna 2050 Helsingin seudulla on 2,0 miljoonaa asukasta ja 1,05 miljoonaa työpaikkaa. Tavoitteena on myös luoda seudusta vähäpäästöinen, houkutteleva, elinvoimainen ja hyvinvoiva. MAL 2019 -suunnittelua velvoittava tavoitetaso on, että liikenteen kasvihuonekaasujen päästövähennys on vähintään 50 prosenttia vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018503-2 HSL:n tuloskortin hyväksyminen vuode

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme