Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

KUTSU medialle: Miksi työnhakuraha on reilumpi ansioturva?

Jaa

EVAlla on ilo kutsua median edustajat tilaisuuteen, jossa keskustellaan työttömyysturvan uudistamisesta.

Tiistaina 20. syyskuuta klo 9.00—10.00

Paikka: Zoom (webinaarin seuraaminen ei edellytä Zoom-sovelluksen lataamista)

Nykyinen ansioturva kohdentuu epäoikeudenmukaisesti ja kannustaa huonosti ripeään työllistymiseen. Ansiosidonnainen työttömyysturva on keskiluokan, parempiosaisten työttömien, etuus. Miten työttömyysturva tulisi korjata?

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn virtuaaliseen tapahtumaan (live webcast), jossa esittelemme työttömyysturvauudistuksen, joka kohentaa työllisyyttä ja lisää oikeudenmukaisuutta. Aiheesta keskustelevat EVAn johtaja Emilia Kullaksen johdolla talouspoliittinen erityisavustaja Ralf Sund sekä työttömyysturvauudistuksen kehittäneet ekonomistit Mauri Kotamäki ja Sanna Kurronen. Samassa yhteydessä julkaistaan Mauri Kotamäen, Sanna Kurrosen ja Jussi Pyykkösen kirjoittama EVA Analyysi Työnhakuraha.

Pyydämme ilmoittautumista maanantaihin 19.9. kello 20.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Lähetämme webinaarilinkin ilmoittauduttuasi. Webinaarilinkkiä saa jakaa toimituksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Ekonomistit ehdottavat: ansiosidonnaisen tilalle uusi oikeudenmukaisemmin kohdistuva työnhakuraha20.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Nykyinen ansioturva kannustaa huonosti ripeään työllistymiseen, ja se kohdentuu epäoikeudenmukaisesti, pääosin hyvin työllistyvälle keskiluokalle. Ansioturvan tilalle tarvitaan uusi työnhakuraha, joka on työllistymiseen kannustava ja oikeudenmukainen, kirjoittavat ekonomistit Mauri Kotamäki ja Sanna Kurronen sekä konsultti Jussi Pyykkönen EVA Analyysissa Työnhakuraha.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme