Sitra

Kutsu medialle: Miten genomitieto valjastetaan osaksi terveystarkastuksia?

Jaa

Tule media-aamiaiselle tiistaina 20.3. kuulemaan, miten genomitietoa hyödyntävää KardioKompassia® on testattu terveystarkastuksissa Kotkan alueella ja pääkaupunkiseudulla. Miten henkilökohtainen katsaus omaan perimään ja terveyteen on otettu vastaan ja millä tavoin tieto on kannustanut osallistujia pitämään huolta terveydestään? Kerromme alustavia tuloksia käynnissä olevasta ainutlaatuisesta tutkimuksesta.

Aika: Tiistai 20.3.2018 klo 8.30–10.30
Paikka: Sitra, 2. kerros, kokoustila Juhla, Itämerenkatu 11–13, Helsinki

KardioKompassi® on uusi verkkopalvelu, joka tuo genomitiedot perinteisen terveystarkastuksen rinnalle. Palvelua on kehitetty Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) hankkeessa Sitran tuella. GeneRISK-tutkimusta on tukenut Business Finland.

Yli 7000 henkilöä on GeneRISK-tutkimuksen yhteydessä saanut arviot omasta sydän- ja verisuonitautiriskistään. Nyt kerromme alustavia tuloksia 1000 henkilön osalta.

Millaisia havaintoja tutkimushankkeessa on tehty? Entä miten ihmiset ovat kokeneet tiedon omasta riskistään? Onko tiedolla merkitystä? Pitäisikö tällaiset työkalut ottaa käyttöön myös Suomessa? Mitä muissa maissa on meneillään? Media-aamun aikana hankkeen päätutkijat vastaavat mm. näihin kysymyksiin.

Tilaisuuden ohjelma

8.30 Aamiainen tarjolla

9.00 Tervetuloa – Antti Kivelä, Sitra

9.15 Genomit marssivat kohti terveydenhoitoa – Elisabeth Widén, Helsingin yliopisto, FIMM

9.40 Genomitieto motivoi kansalaisia pitämään parempaa huolta terveydestään – Samuli Ripatti, Helsingin yliopisto

10.00 GeneRISK-tutkimus palautteiden valossa – Johanna Aro, Helsingin yliopisto, FIMM

10.15 Yleistä keskustelua ja kysymyksiä

10.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittauduthan mielellään viimeistään 19.3. Sitran viestintään:
Kirsi Suomalainen, kirsi.suomalainen@sitra.fi, puh. 050 369 9975

Tervetuloa!

Sitra
Antti Kivelä
johtaja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula Tiihonen, projektijohtaja, Sitra
tuula.tiihonen@sitra.fi, 0294 618 269

Kirsi Suomalainen, viestinnän asiantuntija, Sitra
kirsi.suomalainen@sitra.fi, 050 369 9975

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Kolmen alueen uudet liikkumiskokeilut valjastavat julkiset kyydit tehokkaampaan käyttöön28.6.2018 07:00Tiedote

Etelä-Savossa, Itä-Uudellamaalla ja Pirkanmaalla alkavat tänä vuonna uudenlaisen liikkumisen kokeilut. Niissä selvitetään, miten yritysvetoinen digitaalinen palvelualusta voi auttaa yhdistämään yhteiskunnan tukemia kuljetuksia ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita. Tavoitteena on myös vähentää liikenteen päästöjä sekä kustannuksia. Heinäkuun alussa voimaan astuva uusi liikennepalvelulaki tarjoaa kokeiluille otollisen maaperän.

Rörlighetsexperiment i tre landskap ska göra offentliga transporter mer effektiva28.6.2018 07:00Tiedote

I år inleds tester i Södra Savolax, Östra Nyland och i Birkaland där man reder ut hur en ny företagsbaserad digital serviceplattform kan hjälpa offentligt understödda transporter och kombinera privatpersoners rörlighetsbehov. En målsättning är också att minska trafikens utsläpp och kostnader. Den nya transportservicelagen som träder i kraft vid ingången av juli erbjuder lämplig jordmån för projektet.

Vaikuttavuusinvestoiminen nouseva ilmiö myös Suomessa – nimekäs verkosto tueksi15.6.2018 08:30Tiedote

Kuinka monta lasten huostaanottoa voidaan estää, jos kanavoimme miljoona euroa varhaiseen tukeen? Miten mitataan hyöty siitä, että maahanmuuttaja kiinnittyy suomalaiseen yhteiskuntaan? Tällaiset kysymykset yhdistävät vaikuttavuudesta kiinnostuneita sijoittajia, yrityksiä, järjestöjä ja virkamiehiä. Tänään työnsä aloittanut kansallinen ohjausryhmä edistää osaltaan vaikuttavuusinvestoimisen tunnettuutta Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme