Sitra

Kutsu medialle: Miten genomitieto valjastetaan osaksi terveystarkastuksia?

Jaa

Tule media-aamiaiselle tiistaina 20.3. kuulemaan, miten genomitietoa hyödyntävää KardioKompassia® on testattu terveystarkastuksissa Kotkan alueella ja pääkaupunkiseudulla. Miten henkilökohtainen katsaus omaan perimään ja terveyteen on otettu vastaan ja millä tavoin tieto on kannustanut osallistujia pitämään huolta terveydestään? Kerromme alustavia tuloksia käynnissä olevasta ainutlaatuisesta tutkimuksesta.

Aika: Tiistai 20.3.2018 klo 8.30–10.30
Paikka: Sitra, 2. kerros, kokoustila Juhla, Itämerenkatu 11–13, Helsinki

KardioKompassi® on uusi verkkopalvelu, joka tuo genomitiedot perinteisen terveystarkastuksen rinnalle. Palvelua on kehitetty Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) hankkeessa Sitran tuella. GeneRISK-tutkimusta on tukenut Business Finland.

Yli 7000 henkilöä on GeneRISK-tutkimuksen yhteydessä saanut arviot omasta sydän- ja verisuonitautiriskistään. Nyt kerromme alustavia tuloksia 1000 henkilön osalta.

Millaisia havaintoja tutkimushankkeessa on tehty? Entä miten ihmiset ovat kokeneet tiedon omasta riskistään? Onko tiedolla merkitystä? Pitäisikö tällaiset työkalut ottaa käyttöön myös Suomessa? Mitä muissa maissa on meneillään? Media-aamun aikana hankkeen päätutkijat vastaavat mm. näihin kysymyksiin.

Tilaisuuden ohjelma

8.30 Aamiainen tarjolla

9.00 Tervetuloa – Antti Kivelä, Sitra

9.15 Genomit marssivat kohti terveydenhoitoa – Elisabeth Widén, Helsingin yliopisto, FIMM

9.40 Genomitieto motivoi kansalaisia pitämään parempaa huolta terveydestään – Samuli Ripatti, Helsingin yliopisto

10.00 GeneRISK-tutkimus palautteiden valossa – Johanna Aro, Helsingin yliopisto, FIMM

10.15 Yleistä keskustelua ja kysymyksiä

10.30 Tilaisuus päättyy

Ilmoittauduthan mielellään viimeistään 19.3. Sitran viestintään:
Kirsi Suomalainen, kirsi.suomalainen@sitra.fi, puh. 050 369 9975

Tervetuloa!

Sitra
Antti Kivelä
johtaja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuula Tiihonen, projektijohtaja, Sitra
tuula.tiihonen@sitra.fi, 0294 618 269

Kirsi Suomalainen, viestinnän asiantuntija, Sitra
kirsi.suomalainen@sitra.fi, 050 369 9975

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme