Rakli ry

Kutsu medialle: Miten huomioida epävarmuustekijät isojen infrahankkeiden kustannusarvioissa?

Jaa

Vaativien, useita osapuolia sekä sidosryhmiä käsittävien infrarakennushankkeiden kustannusarvioiden tarkka ennustaminen on haastavaa. Kustannustietoa tarvitaan kuitenkin jo varhaisessa vaiheessa päätösten tueksi. Mitä mahdollisia riskejä ja epävarmuustekijöitä hankkeisiin liittyy, ja kuinka nämä voisi huomioida kustannusarvioissa? Miten pienentää kustannusarvion ja lopullisen kustannuksen kuilua luomalla ymmärrystä kustannusarvioon sisältyvistä epävarmuuksista?

Kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustava Rakli yhdessä Väyläviraston ja kymmenen kaupungin kanssa on tarkastellut isojen infrahankkeiden kustannuksiin liittyviä epävarmuustekijöitä. Suurennuslasin alla on ollut kymmeniä infrahankkeita ympäri Suomen.

Tervetuloa kuulemaan hankkeen tuloksista torstaina 6.10. klo 9–10!

Tuloksia tilaisuudessa avaavat johtaja Mikko Somersalmi Raklista, toimialajohtaja Olli Isotalo Espoon kaupungilta ja hankintajohtaja Pekka Petäjäniemi Väylästä.

Tilaisuus järjestetään hybridinä. Voit ilmoittautua tilaisuuteen Raklin viestintäpäällikölle Susanna Aulalle (susanna.aula@rakli.fi tai 040 763 6994) 4.10. mennessä. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista haastatella tilaisuuden puhujia. Sovithan haastattelusta etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa!

 

Lisätietoa:

Susanna Aula
Viestintäpäällikkö
Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
040 763 6994


Suurten infrahankkeiden kustannusarvioiden hanketta vetää Rakli ry. Hankkeen toimeksiantajina ovat Väylävirasto, Helsingin, Espoon, Vantaan, Oulun, Tampereen, Turun, Jyväskylän, Kuopion, Lahden ja Porin kaupungit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Rakli ry
Rakli ry
Annankatu 24
00100 Helsinki

http://www.rakli.fi/

Rakli on maamme kattavin ja vaikuttavin ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö. Valvomme jäsentemme etua, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä teemme työtä kestävän elinympäristön puolesta. Tarjoamme myös tutkittua tietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sekä kehitämme toimialaa ja jäsentemme osaamista.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakli ry

Ammattimaiset vuokranantajat tarjoavat nyt 25 000 vihreää vuokrakotia – asukkaille tietoa asumisen ilmastopäästöistä21.9.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän ammattimaista kiinteistönomistajaa käynnistää yhdessä Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n kanssa vuokra-asumiseen keskittyvän Green homes -vastuullisuustoiminnan. Green homes -vuokrakotien asukkaat saavat säännöllisesti tietoa asumisesta aiheutuvista ilmastopäästöistä. Toiminnassa mukana on huimat 25 000 vuokra-asuntoa ympäri Suomen. Green homes -toimijoita ovat Avara, Keva, Kruunuasunnot, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, OP Kiinteistösijoitus, SATO ja Sivakka-yhtymä. Kaikki toimijat ovat mukana kiinteistöalan energiatehokkuussopimuksen vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelmassa ja sitoutuvat käytönaikaisen energian päästöttömyyteen vuoteen 2030 mennessä.

Raklin Vuokra-asuntobarometri: Rakennusmateriaalien hinnat ja rahoituksen saatavuus rajoittavat vuokra-asuntojen rakentamista16.9.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Ammattimaiset toimijat jatkavat vuokra-asuntosijoitustensa kasvattamista epävarmoista ajoista huolimatta. Kasvuvauhti on kuitenkin hiipumassa huippuvuosista. Vuokra-asuntojen kysyntä on viime kevääseen verrattuna piristynyt, mikä näkyy vahvempina vuokraodotuksina kaikissa suurissa kaupungeissa. Vuokrien odotetaan edelleen nousevan Tampereella ja Turussa muuta maata enemmän. Rakennuskustannusten nousu haastaa vuokra-asuntotuotannon edellytyksiä vahvasti. Eniten nousupaineita nähdään rakennusmateriaalien sekä rahoituksen kustannuksissa.

Kutsu medialle: Mitä tapahtuu REIT-lainsäädännölle Pohjoismaissa?23.8.2022 13:07:26 EEST | Kutsu

Kiinteistöalalla tehdään vaikuttavia toimia vihreän siirtymän mahdollistamiseksi. Valitettavasti lainsäädäntö ei aina pysy tämän kehityksen perässä. Tästä esimerkkinä REIT-lainsäädäntö, jossa yhtiöt vapautetaan tietyin edellytyksin yhtiöverosta, ja yhtiöiden sijaan veron maksavat sijoittajat saamistaan osinkotuloista. Lainsäädännön ongelmista johtuen nykytilanne on kuitenkin se, että pörssissä ei ole listattuna ainuttakaan REIT-yhtiötä. Lakia muuttamalla mahdollistettaisiin uusi rahoituskanava kiinteistösijoituksille ja vihreää siirtymää vauhdittamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme