Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

KUTSU medialle: Puheenjohtajien aluevaalitentti

Jaa

EVAlla on ilo kutsua median edustajat aluevaalitenttiin ja EVAn liittovaltioraportin julkistamiseen.

Tiistaina 30. marraskuuta klo 9.0010.30

Paikka: Sanomatalo, Flikin Eliel-sali, 1. krs, Töölönlahdenkatu 2 tai etänä

Mikä selittää Sveitsin korkeaa elintasoa, hyvässä kunnossa olevia teitä ja alhaista veroastetta? Keskeinen tekijä on julkisen päätösvallan hajauttaminen mahdollisimman lähelle ihmistä: kuntiin ja kantoneihin. Ne kilpailevat keskenään verotuksessa ja julkisten palveluiden laadussa veronmaksajista ja yritysten sijoittumisesta.

Mitä jos Suomessa otettaisiin alueuudistuksen yhteydessä käyttöön Sveitsin menestysreseptin parhaita ainesosia?

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn hybriditapahtumaan, jossa esittelemme Suomen Yhdysvallat.  EVAn uutta aluemallia esittelevät EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja vieraileva tutkija Natanael Rother. Esittelyn jälkeen EVAn johtaja Emilia Kullas vetää puolueiden puheenjohtajien aluevaalitentin. Tentattavina ovat muun muassa Markus Lohi (kesk.), Niina Malm (sdp), Leena Meri (ps.), Petteri Orpo (kok.), Jussi Saramo (vas.) ja Iiris Suomela (vihr.). Julkaisemme tilaisuudessa EVA Raportin Suomen Yhdysvallat.

Pyydämme ilmoittautumista maanantaihin 29.11. kello 15.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Kerrothan ilmoittautuessasi, osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai seuraatko streamiä. Edellytämme paikalla osallistujilta EU:n koronarokotustodistusta ja vähintään kahta rokotetta tai todistusta sairastetusta koronataudista tai korkeintaan 72 tuntia vanhaa negatiivista koronatestitulosta. Lähetämme webinaarilinkin ilmoittauduttuasi. Webinaarilinkki on henkilökohtainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Kaksi kolmesta rajoittaisi poliitikkojen päällekkäisiä tehtäviä11.1.2022 06:00:00 EET | Tiedote

Suomalaisista 68 prosenttia rajoittaisi poliitikkojen päällekkäisiä tehtäviä kansanedustajana, aluevaltuutettuna ja kunnanvaltuutettuna, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. 39 prosenttia rajoittaisi poliitikon päällekkäiset tehtävät kahteen ja 29 prosenttia sallisi poliitikolle yhden tehtävän kerrallaan. 22 prosenttia ei rajoittaisi päällekkäisiä mandaatteja, mutta toivoo, että poliitikkojen läsnäolosta tehtävissään raportoitaisiin nykyistä läpinäkyvämmin. Vain hyvin harva (6 %) torjuisi poliitikkojen tehtävien rajoittamisen demokratian vastaisena.

EVAn Verokone: Palkansaajien tuloverotus kevenee, mutta työllistäminen kallistuu14.12.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kevenee vuonna 2022. Pienituloisen 1500 euroa kuukaudessa ansaitsevan palkansaajan tuloverotus kevenee 0,10 prosenttiyksikköä. Keskituloisen 3250 euroa ansaitsevan palkansaajan tuloveroverotus kevenee 0,13 prosenttiyksikköä ja 25000 euroa kuussa ansaitsevilla 0,18 prosenttiyksikköä. Työllistäminen yksityisillä aloilla sen sijaan kallistuu jo toisena vuonna peräkkäin. Yksityisen sektorin työnantajamaksut nousevat keskimäärin 0,4 prosenttiyksikköä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme