Kutsu medialle: Ruotsin ja Suomen siviilivalmiuden ja varautumisen asiantuntijat kokoontuvat Hanasaaressa

Jaa

22 kriisivalmiuden asiantuntijaa Suomesta ja Ruotsista kokoontuu 12.–14. syyskuuta 2022 Hanasaareen Espooseen osallistumaan kahdenvälisen Hanaholmen-aloitteen kriisivalmiuskurssiin.

Koulutukseen osallistuvien yritysten, järjestöjen ja viranomaistahojen joukossa ovat muun muassa SAAB, OP-ryhmä, ICA, Suomen sisä- ja ulkoministeriö, Suomen ja Ruotsin poliisi, Punainen Risti, Helsingin kaupunki, Ruotsin turvallisuusvirasto MSB sekä Ruotsin oikeusministeriö. Lisäksi edustaja Norjasta osallistuu tarkkailijana.

Koulutuksesta vastaa Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulu (Försvarshögskolan) yhteistyössä Suomen turvallisuuskomitean kanssa.

”Tämänhetkisessä maailmantilanteessa tämä Suomen ja Ruotsin yhteinen kurssi on sekä erittäin ajankohtainen että tarpeellinen. Sekä teoreettisella että käytännön tasolla käsitellään muun muassa sitä, missä olemme nyt, mitä voimme oppia toisiltamme ja miten Ruotsi ja Suomi voivat toimia yhteistyössä ennen siviilikriisejä ja niiden aikana. Naton seitsemän siviilikriisivalmiutta koskevaa näkökohtaa ovat koko kurssin punainen lanka”, toteaa Försvarshögskolanin kokonaispuolustuksen ja yhteiskunnallisen turvallisuuden keskuksen johtaja Fredrik Bynander.

Median edustajat ovat tervetulleita Hanasaareen 12. syyskuuta tapaamaan ja haastattelemaan kouluttajia ja kurssin osanottajia.

Aika: maanantai 12.9.2022 klo 12.30–13.00 Suomen aikaa

Paikka: Hanasaari, Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo (toinen kerros, ravintolan ulkopuolella) 

Paikalla ovat seuraavat kouluttajat ja osallistujat Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulusta Tukholmasta:

  • Fredrik Bynander, johtaja, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS)
  • Jan Eldeblad, johtaja, koulutusyksikkö, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet
  • Camilla Unsgaard, kansainvälisen ohjelman johtaja, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet
  • Pär Lager, varajohtaja, koulutusyksikkö, Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet

Suomen Turvallisuuskomiteasta:

  • Pääsihteeri Petri Toivonen
  • Yleissihteeri Christian Perheentupa 

Kurssin osallistujista käytettävissä on seuraava henkilö:

  • Catharina Candolin, Kyberturvallisuuden erityisasiantuntija, OP-ryhmä

Ilmoittaudu ja mainitse, osallistutko lounaalle. Ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtajalle: Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

Tietoa Hanaholmen-aloitteesta

Uusi kahdenvälinen kriisivalmiusohjelma Hanaholmen-aloite julkaistiin tammikuussa 2021. Ohjelman alullepanija on Hanasaari, ja ohjelma toteutetaan yhteistyössä Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun ja Suomen Turvallisuuskomitean kanssa Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston ja maiden hallitusten tuella.

Hanaholmen-aloitteen tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä siviilikriiseihin varautumisessa ja niiden hallinnassa. Kriiseissä voi olla kyse esimerkiksi maastopalojen ja tulvien kaltaisista ilmastoon liittyvistä kriiseistä tai kyberuhkista ja globaaleista pandemioista.

Hanaholmen-aloite rakentuu kahdelle peruspilarille, jotka ovat vuosittainen kriisivalmiuskurssi ja siihen kytkeytyvä korkean tason foorumi. Korkean tason foorumissa tullaan käsittelemään koulutusohjelman aikana syntyneitä havaintoja ja suosituksia.

Lue lisää kriisivalmiusohjelmasta: www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus-2/hanaholmen-aloite/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme