Diakonissalaitos

KUTSU MEDIALLE: Sotatraumatisoituneiden kuntoutushankkeen Myötätuulia -päätöswebinaari

Jaa
Kuva YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.
Kuva YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

AIKA: 16.2.2021 klo 9.00 – 15.30 

Sotatraumatisoituneiden kuntoutuksen asiakkaita ovat kiintiöpakolaisina maahan tulleet sodan ja pakolaisuuden traumatisoimat aikuiset. Moniammatillinen työryhmä on tehnyt pakolaisille hoidontarpeen arviointijaksoja jo yli kahden vuoden ajan.

Asiakastyön ohella työryhmä on tarjonnut konsultaatiota, työnohjausta ja koulutusta ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat traumatisoituneita pakolaisia. Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa toteutettua kuntoutusta on rahoittanut Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahasto (AMIF) vuosina 2018–2021.  

”Myötätuulia-webinaari syntyi ajatuksesta, että jokainen meistä tarvitsee joskus myötätuulta matkalleen. Hankkeemme on pyrkinyt olemaan myötätuuli asiakkaillemme moniammatillisen arvioinnin ja sen tuloksena syntyneiden hoito- ja kuntoutussuunnitelmien, tarvittavien lausuntojen ja asiakasohjausten muodossa.

Olemme näiden toimien saattelemana halunneet lähettää asiakkaamme suotuisten tuulien, eli tarpeenmukaisten palvelujen ja kohtaamisten äärelle heidän omissa kunnissaan ja niiden palveluverkostoissa”, hankkeen projektipäällikkö Mari Tikkanen kertoo. 

MYÖTÄTUULIA-WEBINAARIN OHJELMA 

Klo 9 – 9.10- Tervetuloa webinaariin 

Klo 9.10 Dokumentti Syyrian Alepposta 2011-2016 
Webinaari käynnistyy dokumentilla For Sama, joka on syyrialaisen toimittaja Waad al-Kateabin kuvaus Alepposta vuosilta 2011 - 2016. Dokumentin perään näemme vuonna 2020 kuvatun haastattelun, jossa Waadin puoliso lääkäri Hamza al-Kateab kertoo dokumentin jälkeisestä elämästään sekä ajatuksistaan liittyen pakolaisuuteen ja kotoutumiseen 

Klo 11.00 Lounas  

Klo 11.30 – 13.45 Sotatraumatisoituneiden kuntoutus: havaintoja ja suosituksia 
Puheenvuorot moniammatillisen työryhmän näkökulmista 

- Hankkeen tulokset, projektipäällikkö Mari Tikkanen 
- Psykiatrinen arviointipsykiatrian erikoislääkäri Iris Forsman 
- Kidutustrauman fyysisten oireiden tunnistaminenfysioterapeutti Katri Luotonen 
- Ryhmätoiminta hyvinvoinnin tukena, psyk.sh Marjo Huotari ja toimintaterapeutti Tuija Uravirta 
- Verkostotyö ja palveluohjauspalveluohjaaja Irina Virtanen 

Klo 13.45 Kahvitauko ja musiikkia Kasheshi Makenalta 

Klo 14.00 Vuoden Pakolaismies 2020 Kordnejad Ebrahimi 

Klo 14.25 Verkostoista myötätuulta -paneelikeskustelu 
- Tapio Hallapsykiatrian erikoislääkäriTampereen psyk.poliklmaahanmuuttajille 
- Suvi PiironenerityisasiantuntijaMieli ry SOS-kriisikeskus 
- Virve Viljanen, toimintaterapeutti, HUS Kulttuuripsykiatrian poliklinikka 
- Irina Virtanen, palveluohjaajaSotatraumatisoituneiden kuntoutus, DL 

Klo 15.15 Kysymyksiä ja keskustelua 

Klo 15.30 Webinaarin päätös

ILMOITTAUTUMINEN: https://webropol.com/ep/myotatuulia   

Yhteyshenkilöt

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Projektipäällikkö Mari Tikkanen puh. 050 314 2014 mari.tikkanen@hdl.fi
Viestintäjohtaja Laura niemi, puh. 050 3738602, laura.niemi@hdl.fi

Kuvat

Kuva YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.
Kuva YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Sotatraumojen kuntoutus on ensiaskel onnistuneeseen kotoutumiseen16.2.2021 07:43:23 EETTiedote

Osa Suomeen tulevista kiintiöpakolaisista tarvitsee kuntoutusta sodasta ja pakolaisuudesta johtuviin fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin. Kuntoutus on moniammatillista ja monialaista erityisosaamista, jota Suomessa on tarjolla vähän. Kuntoutuksen onnistumisen edellytyksenä ovat yksilöllisyys, oikea-aikaisuus ja omalle paikkakunnalle saatava hoito, kuntoutus ja tuki. Suomessa suurimmat haasteet ovat yhteistyön johtamisessa sekä hankerahoituksen lyhytjänteisyydessä.

Koronaepidemialla on syvälliset sosiaaliset seuraukset nuorten elämään - vaikutuksista viitteitä jo Vamoksen viime vuoden tuloksissa12.2.2021 11:10:49 EETTiedote

Huoli korona-ajan vaikutuksista nuoriin kasvaa, ja syystä. Tilanne eroaa lähimenneisyyden talouskriiseistä siinä, että koronakriisin alkaessa nuoret olivat valmiiksi jo hyvin polarisoitunut ryhmä. Osalla nuorista meni hyvin ja pienellä osalla erittäin huonosti. Koronavuoden vaikutus näkyi kaikkein heikoimmassa asemassa oleville nuorille suunnatussa Vamos-toiminnassa selkeästi: tuen tarve lisääntyi loppuvuotta kohti.

Työtaitoja nuorille ja työnantajille19.1.2021 13:44:31 EETTiedote

Poikkeusaika on asettanut syrjäytymisvaarassa olevat nuoret entistä haavoittuvampaan asemaan. Työ- tai työkokeilupaikkojen tarjoaminen nuorille tilanteessa, jossa vakituista henkilöstöä on lomautettu, ei ole helposti toteutuva vaihtoehto. Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten moninaisiin haasteisiin vastaa Työtaidot -hanke Rovaniemen alueella. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, Lapin TE-palveluiden sekä eri työnantajien kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Kokoelmaraportit kuvittavat Diakonissalaitoksen ainutlaatuista historiaa14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Diakonissalaitos on toiminut Helsingissä vuodesta 1867. Laitoksen historiallinen esinekokoelma on kuvattu ja koottu kahdeksi raportiksi. Kokoelmaraportti I muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle, Kokoelmaraportti II on teemallinen; esineet ovat pääsääntöisesti käyttöesineitä, joiden käyttöpaikka on ollut Diakonissalaitoksessa tai käyttäjä/omistaja on ollut Sisarkodin jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme