KUTSU MEDIALLE: Sotatraumatisoituneiden kuntoutushankkeen Myötätuulia -päätöswebinaari

AIKA: 16.2.2021 klo 9.00 – 15.30
Sotatraumatisoituneiden kuntoutuksen asiakkaita ovat kiintiöpakolaisina maahan tulleet sodan ja pakolaisuuden traumatisoimat aikuiset. Moniammatillinen työryhmä on tehnyt pakolaisille hoidontarpeen arviointijaksoja jo yli kahden vuoden ajan.
Asiakastyön ohella työryhmä on tarjonnut konsultaatiota, työnohjausta ja koulutusta ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat traumatisoituneita pakolaisia. Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksessa toteutettua kuntoutusta on rahoittanut Turvapaikka-, maahanmuutto ja kotouttamisrahasto (AMIF) vuosina 2018–2021.
”Myötätuulia-webinaari syntyi ajatuksesta, että jokainen meistä tarvitsee joskus myötätuulta matkalleen. Hankkeemme on pyrkinyt olemaan myötätuuli asiakkaillemme moniammatillisen arvioinnin ja sen tuloksena syntyneiden hoito- ja kuntoutussuunnitelmien, tarvittavien lausuntojen ja asiakasohjausten muodossa.
Olemme näiden toimien saattelemana halunneet lähettää asiakkaamme suotuisten tuulien, eli tarpeenmukaisten palvelujen ja kohtaamisten äärelle heidän omissa kunnissaan ja niiden palveluverkostoissa”, hankkeen projektipäällikkö Mari Tikkanen kertoo.
MYÖTÄTUULIA-WEBINAARIN OHJELMA
Klo 9 – 9.10- Tervetuloa webinaariin
Klo 9.10 Dokumentti Syyrian Alepposta 2011-2016
Webinaari käynnistyy dokumentilla For Sama, joka on syyrialaisen toimittaja Waad al-Kateabin kuvaus Alepposta vuosilta 2011 - 2016. Dokumentin perään näemme vuonna 2020 kuvatun haastattelun, jossa Waadin puoliso lääkäri Hamza al-Kateab kertoo dokumentin jälkeisestä elämästään sekä ajatuksistaan liittyen pakolaisuuteen ja kotoutumiseen.
Klo 11.00 Lounas
Klo 11.30 – 13.45 Sotatraumatisoituneiden kuntoutus: havaintoja ja suosituksia
Puheenvuorot moniammatillisen työryhmän näkökulmista
- Hankkeen tulokset, projektipäällikkö Mari Tikkanen,
- Psykiatrinen arviointi, psykiatrian erikoislääkäri Iris Forsman
- Kidutustrauman fyysisten oireiden tunnistaminen, fysioterapeutti Katri Luotonen
- Ryhmätoiminta hyvinvoinnin tukena, psyk.sh Marjo Huotari ja toimintaterapeutti Tuija Uravirta
- Verkostotyö ja palveluohjaus, palveluohjaaja Irina Virtanen
Klo 13.45 Kahvitauko ja musiikkia Kasheshi Makenalta
Klo 14.00 Vuoden Pakolaismies 2020 Kordnejad Ebrahimi
Klo 14.25 Verkostoista myötätuulta -paneelikeskustelu
- Tapio Halla, psykiatrian erikoislääkäri, Tampereen psyk.polikl. maahanmuuttajille
- Suvi Piironen, erityisasiantuntija, Mieli ry SOS-kriisikeskus
- Virve Viljanen, toimintaterapeutti, HUS Kulttuuripsykiatrian poliklinikka
- Irina Virtanen, palveluohjaaja, Sotatraumatisoituneiden kuntoutus, DL
Klo 15.15 Kysymyksiä ja keskustelua
Klo 15.30 Webinaarin päätös
ILMOITTAUTUMINEN: https://webropol.com/ep/myotatuulia
Yhteyshenkilöt
LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Projektipäällikkö Mari Tikkanen puh. 050 314 2014 mari.tikkanen@hdl.fi
Viestintäjohtaja Laura niemi, puh. 050 3738602, laura.niemi@hdl.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos
Kutsumme sinut mukaan: välitä, osallistu, tee hyvää - ole Aurora!2.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote
Tunnetko 1800-luvulla eläneen Aurora Karamzinin? Vuosien varrella hän käytti huomattavan määrän tarmoaan ja varojaan Diakonissalaitoksen ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten hyväksi. Hän oli rohkea hyväntekijä ja esikuva, jonka jalanjäljille kannustamme kaikkia 2.3. alkavassa Ole Aurora -kampanjassa. Kampanja huipentuu Auroran nimipäivään, jota vietetään keskiviikkona 10.3.
Sotatraumojen kuntoutus on ensiaskel onnistuneeseen kotoutumiseen16.2.2021 07:43:23 EET | Tiedote
Osa Suomeen tulevista kiintiöpakolaisista tarvitsee kuntoutusta sodasta ja pakolaisuudesta johtuviin fyysisiin ja psyykkisiin ongelmiin. Kuntoutus on moniammatillista ja monialaista erityisosaamista, jota Suomessa on tarjolla vähän. Kuntoutuksen onnistumisen edellytyksenä ovat yksilöllisyys, oikea-aikaisuus ja omalle paikkakunnalle saatava hoito, kuntoutus ja tuki. Suomessa suurimmat haasteet ovat yhteistyön johtamisessa sekä hankerahoituksen lyhytjänteisyydessä.
Koronaepidemialla on syvälliset sosiaaliset seuraukset nuorten elämään - vaikutuksista viitteitä jo Vamoksen viime vuoden tuloksissa12.2.2021 11:10:49 EET | Tiedote
Huoli korona-ajan vaikutuksista nuoriin kasvaa, ja syystä. Tilanne eroaa lähimenneisyyden talouskriiseistä siinä, että koronakriisin alkaessa nuoret olivat valmiiksi jo hyvin polarisoitunut ryhmä. Osalla nuorista meni hyvin ja pienellä osalla erittäin huonosti. Koronavuoden vaikutus näkyi kaikkein heikoimmassa asemassa oleville nuorille suunnatussa Vamos-toiminnassa selkeästi: tuen tarve lisääntyi loppuvuotta kohti.
Työtaitoja nuorille ja työnantajille19.1.2021 13:44:31 EET | Tiedote
Poikkeusaika on asettanut syrjäytymisvaarassa olevat nuoret entistä haavoittuvampaan asemaan. Työ- tai työkokeilupaikkojen tarjoaminen nuorille tilanteessa, jossa vakituista henkilöstöä on lomautettu, ei ole helposti toteutuva vaihtoehto. Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten moninaisiin haasteisiin vastaa Työtaidot -hanke Rovaniemen alueella. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, Lapin TE-palveluiden sekä eri työnantajien kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).
Kokoelmaraportit kuvittavat Diakonissalaitoksen ainutlaatuista historiaa14.1.2021 08:00:00 EET | Tiedote
Diakonissalaitos on toiminut Helsingissä vuodesta 1867. Laitoksen historiallinen esinekokoelma on kuvattu ja koottu kahdeksi raportiksi. Kokoelmaraportti I muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle, Kokoelmaraportti II on teemallinen; esineet ovat pääsääntöisesti käyttöesineitä, joiden käyttöpaikka on ollut Diakonissalaitoksessa tai käyttäjä/omistaja on ollut Sisarkodin jäsen.
Diakonissalaitos aloittaa Hyvinvointimentoriohjelman2.12.2020 09:17:28 EET | Tiedote
Diakonissalaitos haluaa panostaa henkilöstön hyvinvointiin ja sen myötä aina laadukkaampaan asiakkaidemme palveluun. Aloitamme mittavan hyvinvointimentoriohjelman, jonka avulla hyvinvointia viedään monipuolisesti organisaatiomme työarkeen. Hanke saa rahoitusta Työsuojelurahastolta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme