Business Tampere

KUTSU MEDIALLE: Tampere Smart City Week 25.–31.1.2020

Jaa

Tervetuloa perehtymään innovatiivisten, digitaalisten ja kestävien kaupunkiratkaisujen tapahtumaviikkoon.

Tampere Smart City Week 25.–31.1.2020
Tampere Smart City Week 25.–31.1.2020

Muutos kaupunkilaisen ympärillä tapahtuu huomaamattomasti, vaikka todellisuudessa se on monipuolisen teknologian sekä tutkimus- ja kehitystyön tulosta. Smart City -kehitys etsii uusia ratkaisuja meidän jokaisen saataville, jotta voisimme nauttia sujuvasta arjesta.

Tampere Smart City Week esittelee laajasti älykaupunkikehitystä useissa eri tapahtumissa 25.–31.1.2020. Viikon tapahtumissa pääsee tutustumaan, miten Tampereen seudulla luodaan innovatiivisia, digitaalisia ja kestäviä älykkään kaupungin ratkaisuja. Ohjelmasta voi valita itselle sopivan tavan tutustua älykaupunkikehitykseen.

Tapahtumaviikko järjestetään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Mukana ovat Tampereen kaupunki, Business Tampere, Tampereen korkeakouluyhteisö, Coss ry ja Tampereen Kauppakamari. Tarkempia tietoja ja päivittyvä viikon ohjelma Tampere Smart City Week -sivulla www.tscw.fi.

Tampere Smart City Week ohjelma:

LA 25.1. Tampere-talo: Tiedon Valoa
Tapahtumassa esitellään monipuolisesti sitä, mitä kaikkea älykäs kaupunki voi tarkoittaa; osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin näkökulmiin, palveluihin, sovelluksiin ja käytännön asioihin, joita älykaupunkikehitykseen liittyy. Lisäksi mielenkiintoisia työpajoja ja ohjelmaa lapsille tulevaisuuden kaupunkiympäristöön liittyen. Mukana keskusteluissa mm. Professori Harri Melin Tampereen yliopistosta, aivotutkija Katri Saarikivi Helsingin Yliopistosta, Tampereen yliopiston alumnit: valokuvaaja ja journalisti Meeri Koutaniemi, johtaja Jorma Mäntynen, WSP Finland Oy sekä vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen, SITRA.

MA 27.1. – TI 28.1. Tampereen Ammattikorkeakoulu: Nordic Drone Event 2020
Tapahtuma kokoaa kansainväliset osaajat kiihdyttämään dronejen ja sähkölentokoneiden käyttöä ympäristön suojelemisessa ja työmaiden tehokkuuden ja tuottavuuden parantamisessa. Asiantuntijapuhujina mm. Jari Oja,Tamperen yliopisto, Maria Fiskerud, Nordic Network for Electric Aviation, Tomi Oravasaari, Helsinki Electric Aviation Association, Fabrice Saffre, VTT, Antti Perttula, TAMK sekä Heidi Heinonen, Forum Virium. Tapahtuma on englanninkielinen.

MA 27.1. Monitoimitalo 13: trEsports
Kotimaisen Esportsin edelläkävijät kohtaavat: aamusta alkuiltaan kuullaan ja nähdään eri luennoitsijoita digipelaamiseen liittyen ja ilta huipentuu Suomen kovimpien CS:GO -joukkueiden näytösotteluun kun Havu ja SJ Gaming kohtaavat toisensa. Ottelun juontajat: Laura ”Lapa” Kyntäjä ja Vinski ”Windiihh” Vesamäki.

TI 28.1.–TO 30.1. Finnkino Plevna & Vooninki näyttelytila: SMART CITY MINDTREK 2020 International Conference & Business Expo
Kattava kansainvälinen konferenssi, jossa ohjelmaa kolmelle päivälle, 10 teemaa, yli 80 puhujaa, noin 1500 vierailijaa. Business expo konferenssin yhteydessä esittelee yritysten älykaupunkiratkaisuja. Tapahtumassa voi verkostoitua ja vaihtaa ideoita erilaisten asiantuntijoiden kesken. Asiantuntijapuhujina mm. Martin Brynskov, OASC, Gila Gamliel, Sosiaalisen tasa-arvon ministeri, Israel, Pekka Sivonen, Business Finland, Pasi Toiviainen Aalto yliopisto, Jaakko Lampinen ja Jarmo M Koponen, YLE, Anne-Marie Välikangas, Valtiovarainministeriö, Matti Kuittinen Ympäristöministeriö, Tatu Pahkala, Työ- ja elinkeinoministeriö. Liitteenä mediaohjelma, tapahtuma on englanninkielinen.  

PE 31.1. Tampere-talo: Tampere Business Forum 2020: Teollisuuden pitkä historia ja seuraavat 100 vuotta
Pirkanmaalla on vahva teollinen perinne ja maakunta on kilpailukykyinen toimintaympäristö. Tilaisuudessa tuodaan esille pirkanmaalaisen teollisuuden historiaa ja kilpailukyvylle tärkeitä yhteisiä teemoja eri näkökulmista. Miten varmistamme elinvoimaisen toimintaympäristön myös tulevaisuudessa? Miten teollisuus, bisnes ja kulttuuri kohtaavat Pirkanmaalla? Tapahtuman juontaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen. Moderaattorina Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen.                                                                                                                                      

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Katri Schulze
Koordinaattori, Tampere Smart City Week
Smart Tampere Ekosysteemiohjelma
Business Tampere
katri.schulze@businesstampere.com
+358 400 765 552

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampere Smart City Week 25.–31.1.2020
Tampere Smart City Week 25.–31.1.2020
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Rapid Tampere yhdistää seudun teollisuutta ja kansainvälisiä teknologiayrityksiä23.6.2020 15:19:13 EESTTiedote

Tamperelainen yhteistyökiihdyttämö Rapid Tampere avaa uuden teknologioiden hakukierroksen seudun kärkiyritysten liiketoimintaa vauhdittamaan. Vuoden 2019 kierros oli varsin onnistunut, ja hakemuksia saatiin lähes 350 kappaletta 48 eri maasta. Suuri hakijamäärä on osoitus Tampereen seudun kasvavasta vetovoimasta kansainvälisesti. Hakijoiden joukossa oli 30 suomalaisyritystä. Uusi hakukierros alkaa elokuussa.

Media invitation: Welcome to AI Finland 2020 – an event that focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration9.6.2020 14:01:26 EESTPress Invitation

International AI Finland 2020 event will take place on September 30, 2020 at Tampere Hall. The event focuses on sustainable intelligent manufacturing and company-research collaboration – in order to support the R&D and commercialization of Finnish AI. The goal is to create a concept, AI Finland, that annually connects companies with the best research in different themes and regions. The AI Finland event kicks-off from Tampere, the heart of the Finnish manufacturing industry.

Mediakutsu: Tervetuloa tekoälyn yritys-tutkimusyhteistyötä vauhdittavaan AI Finland 2020 -tapahtumaan9.6.2020 13:32:06 EESTKutsu

Kansainvälinen AI Finland 2020 -tapahtuma järjestetään 30.9. Tampere-talossa. Tapahtuma keskittyy kestävään älykkääseen tuotantoon sekä yritys-tutkimusyhteistyöhön tukien suomalaisen AI:n tutkimusta, kehitystä ja kaupallistamista. Tavoitteena on luoda AI Finland -konsepti, joka yhdistää vuosittain yritykset ja huippututkimuksen eri teemoissa ja alueilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme