Oulun yliopisto

Kutsu medialle: Teknologian kehittyminen muuttaa lääkärin työtä – opiskelijoita koulutetaan digiratkaisujen käyttöönottoon e-health-koulutustapahtumassa

Jaa

Oulun yliopistosta pian lääkärisi valmistuvat noin 140 opiskelijaa kokoontuvat keskiviikkona 4. huhtikuuta kokeilemaan yhteensä yli kolmeakymmentä yritysten ja tutkimusryhmien kehittämää digitaalisen terveydenhoidon ratkaisua. Kyseessä on lääkäriopiskelijoiden eHealth-koulutustapahtuma, joka toteutetaan Oulun yliopiston ja Oulun yliopistollisen sairaalan OYS TestLabissa yhteistyössä yritysten kanssa.

Oulun yliopisto käynnisti lääkäreille suunnatun eHealth-koulutuksen ensimmäisenä Suomessa vuonna 2016, joten nyt pidettävä tilaisuus on järjestyksessään kolmas.

Tänä vuonna tilaisuudessa ovat tiiviisti mukana myös Oulun ammattikorkeakoulun terveyspalvelualojen opiskelijat, ja myös sairaalan henkilökunnalle avautuu mahdollisuus tutustua uusiin ratkaisuihin päivän aikana. Yritysten ratkaisuja käy testaamassa ja kokeilemassa yhteensä yli 300 nykyistä ja tulevaa terveysalan ammattilaista.

”Älykkäät tietojärjestelmät, omahoidon lisääntyminen sekä datan kasvu ja digitalisaatio ovat kaikki megatrendejä, jotka tulevat muuttamaan terveydenhuoltoa merkittävästi tulevaisuudessa”, Lääkäriliiton piiriylilääkäri Timo Tuovinen sanoo. Tavoitteena on tutustuttaa lääketieteen ja hoitoalan loppuvaiheen opiskelijat digitaalisiin terveyspalveluihin, sovelluksiin ja tuotteisiin, sekä parantaa tulevien ammattilaisten valmiuksia käyttää uusia laitteita ja kehittää toimintatapoja käytännön työssään.

Yrityksille koulutustapahtuma antaa mahdollisuuden saada palautetta tuotteen hyödyllisyydestä ja käytännöllisyydestä nuorilta, pian valmiilta lääkäreiltä, mikä tukee tuotekehitysprosessia. Osa tuotteista ja sovelluksista onkin vasta testi- tai ideavaiheessa.

”Olemme mukana jo kolmatta kertaa tapahtumassa ja päässeet hyvin esille koulutustapahtuman seminaariosuudessa. Tapahtuma tarjoaa yrityksille loistavan mahdollisuuden käyttäjäpalautteen ja kokemusten keräämiseen terveydenhuollon ammattilaisilta digi-terveystuotteiden testausosiossa. Odotamme innokkaiden lääkäriopiskelijoiden palautetta tuotteemme uusista ominaisuuksista”, Duodecimin kehitysjohtaja Ilkka Kunnamo sanoo.

”Lääkärien ja hoitoalan ammattilaisten on osattava arvioida uusista ratkaisuista saatavat terveyshyödyt, ja millaisille potilaille eri ratkaisut soveltuvat. Erilaisiin e-health-ratkaisuihin tutustuminen ja niiden testaaminen käytännössä on oleellista tulevan työn kannalta. Yhä enemmän on myös tarjolla työkaluja kansalaisten tai potilaiden itsensä hyödynnettäväksi, mikä tarjoaa mahdollisuuksia hyvinvoinnin edistämiseen väestötasolla. Ammattilaisten on hyvä osata paitsi itse käyttää, myös tukea kansalaisia uusien toimintamahdollisuuksien hyödyntämisessä”, Oulun yliopiston terveyden tietojärjestelmien professori Jarmo Reponen sanoo.

Koulutustapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, Centre for Health and Technology -innovaatiokeskus, Suomen Lääkäriliitto ja OYS TestLab sekä Oulun ammattikorkeakoulu.

Median edustajilla on mahdollisuus tavata ja haastatella koulutuksen järjestäjiä, yrityksiä ja lääketieteen opiskelijoita tapahtumassa 4.4. klo 14.00 – 15.30 (Osoite: OYS TestLab, Leivonkaari L3, Sisäänkäynti A5:5, 1 krs).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median ilmoittautumiset:
Meri Rova, Viestintäasiantuntija, Oulun yliopisto
meri.rova@oulu.fi, p. 0294 485 478

Lisätiedot:
Jarmo Reponen, professori, Oulun yliopisto, p. 040 541 2718
Timo Tuovinen, piiriylilääkäri, Lääkäriliitto, p. 041 502 7864
Jarmo Pääkkönen, projektikoordinaattori, Oulun yliopisto, p. 040 543 3422

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Puusta elektroniikkaa?20.4.2021 06:45:00 EEST | Tiedote

Maailmassa elektroniikan määrä kasvaa. On tärkeää tutkia, kuinka se voidaan tuottaa järkevämmin ja kestävämmin kuin nyt. Mitä uusi teknologia tulee tekemään, mihin sitä käytetään? Se määrittää, miten laitteet kannattaa tehdä ja mistä ne voisi valmistaa. Rajapinnat tietoliikennetekniikan ja materiaalitekniikan välillä ovat kiinnostavia, ja puupohjainen elektroniikka on yksi keskeinen tutkintalinja. Sovelluskäyttöä ei vielä kannata ennustaa mutta esimerkiksi radiolähettimen signaaleja suuntavia linssejä on tutkimuskäyttöön jo tehty nanosellusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme