Kutsu Medialle: Tule kuulemaan, mitä pääministeri Rinne, Attendon toimitusjohtaja ja ammattiliitot ajattelevat yritysten yhteiskuntavastuusta

Jaa

Onko yksityinen parempi kuin julkinen – pohjoismainen konferenssi yritysten yhteiskuntavastuusta.

Suomen julkisen alan ammattiliittojen kansainvälinen verkosto FIPSU järjestää yhdessä pohjoismaisten sisarliittojensa kanssa konferenssin ”Yksityisten toimijoiden yhteiskuntavastuu julkisessa palvelutuotannossa”. Tilaisuuteen osallistuvat mm. pääministeri Rinne ja Attendon Suomen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Konferenssi järjestetään tiistaina 22.10.2019 klo 08.30 – 16.00, Kansallismuseon auditoriossa, Mannerheimintie 34, Helsinki.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan konferenssia ja nauttimaan yhteistä lounasta. Pyydämme ilmoittautumisia perjantaihin 18.10.2019 kello 16 mennessä Anna Malinen, 050-304 3858, anna.malinen@jhl.fi.

Ohjelma

08.30 Aamukahvi

09.00 Avaus, Håkan Ekström, FIPSU-verkoston puheenjohtaja

Yksityisten toimijoiden yhteiskuntavastuu julkisessa palvelutuotannossa: Miten se näkyy Suomen hallitusohjelmassa ja EU-puheenjohtajakaudella?

Antti Rinne, pääministeri

Miksi yksityisten toimijoiden yhteiskuntavastuu on EPSUn asialistalla?

Mads Samsing, EPSUn (European Public Service Union) kunta-alan komitean        puheenjohtaja              

09.45 Pohjoismaisen mallin tulevaisuus ja haasteet, Magnus Lundberg, lakimies,TCO (Tjänstemännens centralorganisation), Ruotsi

10.30 Tauko

10.45 Globaalit verovirrat, Peter Ringstad, poliittinen neuvonantaja, Tax Justice Network, Norja

11.30  Paneeli Mads Samsing, Magnus Lundberg, Peter Ringstad

12.00  Lounas

13.00  Onko yksityinen parempi kuin julkinen?

  • Martin Ågerup, CEPOS, The Center for Political Studies,Tanska
  • Pertti Karjalainen, Attendo Oy (Suomi), toimitusjohtaja

13.40  Esimerkkitapauksia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta

  • Hoiva-ala, Vappu Okkeri, Tehy, Suomi
  • Työvoimapalvelut, Ursula Berge, SSR, Ruotsi
  • Jäteala, Unni Bjerregaard Moe, Fagforbundet, Norja
  • Työvoimapalvelut, Mads Samsing, HK Kommunal, Tanska

14.30 Kahvitauko

14.45 Paneeli

Martin Ågerup, Pertti Karjalainen, Vappu Okkeri, Ursula Berge, Unni Bjerregaard Moe, Mads Samsing               

15.50  Tilaisuuden päätös

Lisätietoja antaa Eveliina Petälä, FIPSU-verkoston koordinaattori, eveliina.petala@jhl.fi,

040-7372 419.

Ystävällisin terveisin,

Ammattiliitto Pro ry
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ry
Tehy ry

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyvinvoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita yhdistävä ammattiliitto kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on noin 200 000. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Avaintesin allekirjoittajajärjestöt eivät hyväksy väitteitä sopimusshoppailusta: Avaintesin soveltaminen ei ole sopimusshoppailua17.6.2020 15:00:44 EESTTiedote

Avaintesin allekirjoittajajärjestöt JUKO, Jyty, JHL, OAJ ja KTN toteavat, että Avaintes ei ole niin sanottu shoppailusopimus. Allekirjoittajajärjestöt eivät hyväksy sopimusshoppailua ja pitävät tavoiteltavana sitä, että kunnat ja kuntayhtymät tuottavat palvelunsa ensisijaisesti itse. Kuntien yhtiöittäessä toimintojaan on Avaintes ensisijainen ja turvallinen vaihtoehto työehtosopimukseksi.

JHL:n kysely paljastaa: Kaikki ravitsemis- ja puhtausalan ammattilaiset eivät saa kehittää osaamistaan riittävästi15.6.2020 11:13:12 EESTTiedote

Yli neljännes Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n kyselyyn vastanneista ravitsemis- ja puhtausalan ammattilaisista ilmoittaa, että osaamisen kehittämistä ei käsitellä kehityskeskusteluissa, tai että kehittämiskeskusteluja ei käydä ollenkaan. Viidennes vastaajista ilmoittaa, ettei heillä ole lainkaan mahdollisuuksia kehittää omaa ammatillista osaamistaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme