Tampereen yliopisto

Kutsu medialle: Ukrainan sota yhdeksän maan TV-uutisissa -tutkimuksen julkistamistilaisuus 31.3.2023

Jaa
Vuosi sitten Tampereen yliopistossa käynnistyi tutkimus siitä, miten eri maiden TV-uutiset kertovat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. Tutkimus tarkasteli yhdeksän maan TV-uutisia kymmeneltä päivältä 24.2.–14.4.2022. Tutkimuksen julkistamistilaisuus järjestetään Tampereen yliopistolla perjantaina 31.3.2023 kello 13–16.
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Vuosi sitten Tampereen yliopistossa käynnistyi tutkimus siitä, miten eri maiden TV-uutiset kertovat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. Mukaan tulivat Suomen, Venäjän, Kiinan, Iso-Britannian, Brasilian, Intian, Etelä-Afrikan, Italian ja USA:n pääuutislähetykset kymmeneltä päivältä 24.2.–14.4.2022. Hankkeen käynnistyksen Suomen, Venäjän ja Kiinan osalta rahoitti C.V. Åkerlundin Mediasäätiö; muut maat osallistuivat omilla resursseillaan.

Tutkimuksen loppuraportti julkaistaan Tampereen yliopiston avoimessa tietokannassa maaliskuun viimeisellä viikolla. Perjantaina 31.3.2023 kello 13–16 Tampereen yliopistolla järjestetään tutkimuksen esittely- ja arviointitilaisuus.

Tutkimustulosten lisäksi esitetään näytteitä tutkituista tv-uutisista. Tuloksia arvioivat ensin pyöreässä pöydässä tutkijat ja toimittajat: apulaisprofessori Heikki Heikkilä ja professori Tarja Väyrynen Tampereen yliopistosta, YTT Salla Nazarenko Suomen Journalistiliitosta, YTT Juho Rahkonen E2 Tutkimuksesta ja ulkomaantoimittaja Jyrki Saarikoski Yleisradiosta. Kahvitarjoilun jälkeen käydään yleiskeskustelu.

Tilaisuus pidetään yliopiston päärakennuksen (Kalevantie 4) toisen kerroksen Toivo-aulakahviossa ja se on avoin asiasta kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille sekä lehdistölle.                                   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Emeritusprofessori Kaarle Nordenstreng kaarle.nordenstreng@tuni.fi ja suunnittelija Hanne Vuorela hanne.vuorela@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Innovatiivinen mobiilisovellus kehittää kaupunkiseutujen pyöräilyä5.6.2023 13:38:06 EEST | Tiedote

Barcelonan yliopiston ympäristötieteiden ja -teknologian instituutin (ICTA-UAB) johtama kansainvälinen tutkijaryhmä julkaisi hiljattain uraauurtavan BiciZen-mobiilisovelluksen sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmälle. Sovelluksen tarkoituksena on edistää kaupunkiseutujen pyöräiltävyyttä ihmisten pyöräilykokemusten kautta. Sovellus kehitettiin viiden yliopiston tutkimusyhteistyönä. Barcelonan ja Tampereen yliopistojen lisäksi projektiin osallistuivat yliopistot Twentestä, Aveirosta ja Dublinista.

Digitaalisesta kaksosesta apuväline yksilölliseen ja ennaltaehkäisevään akuutin myeloidisen leukemian lääkehoitoon2.6.2023 11:33:29 EEST | Tiedote

Tampereen yliopiston professorit Olli Yli-Harja ja Frank Emmert-Streib työskentelevät tutkimushankkeessa, jonka tavoitteena on luoda ensimmäinen akuutin myeloidisen leukemian digitaalinen kaksonen (engl. Acute Myeloid Leukaemia Digital Twin, lyhennettynä AML-DT). Kyseessä on potilaan sairauden virtuaalinen ja yksilöllinen mallinnos, jonka avulla potilaat ja heidän lääkärinsä voivat yhdessä selvittää hoitomahdollisuuksia. Hankkeen löydöksiä voi olla tulevaisuudessa mahdollista hyödyntää muiden sairauksien hoidossa ja yleisterveyden ylläpitämisessä sekä monilla eri sovellusaloilla, kuten tuotantotekniikassa ja ilmastontutkimuksessa.

Väitös: Sähköiset hiukkasten mittausmenetelmät täydentävät perinteisiä ilmanlaadun mittauksia2.6.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hiukkassaaste meitä ympäröivässä ilmassa on maailmanlaajuisesti merkittävä ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja. DI Laura Salo toteaa väitöskirjassaan, että sähköiset mittausmenetelmät ovat parempia paikallisten hiukkaspäästöjen seurannassa kuin perinteiset massapohjaiset mittausmenetelmät, jotka taas korostavat alueellisia päästöjä. Lisäksi Salo esittelee uuden yksinkertaisen sähköisen hiukkassensorin, joka kykenee seuraamaan ilmanlaatua erittäin saastuneessa ympäristössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme