Diakonissalaitos

Kutsu medialle: Uutta ääntä tulevaisuuskeskusteluun – Diakonissalaitoksen Ilmiöasemien signaalien julkistus 12.4.

Jaa
Kuka saa puhua tulevaisuudesta, onko tulevaisuusvalta Suomessa harvainvaltaa? Tervetuloa 12.4. klo 14 kuulemaan, millainen tulevaisuuden Suomi piirtyy ja millaisia signaaleja keskusteluissa nousee esiin, kun tulevaisuutta pohtivat esimerkiksi päihdekuntoutujat, työn ja koulutuksen ulkopuolella olevat nuoret, ikääntyneet, kehitysvammaiset ja vaikeavammaiset.

Hyvän tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan ihan jokaisen ajatuksia ja ääntä. Diakonissalaitoksen toimipisteet ympäri Suomen muuttuivat alkuvuodesta ns. Ilmiöasemiksi, joissa keskusteltiin tulevaisuudesta. Tulevaisuuskeskusteluissa keräsimme signaaleja, eli merkkejä ja viestejä niiltä ihmisiltä, jotka harvoin pääsevät tulevaisuuskeskustelussa ääneen: eri tavoin haavoittuvassa asemassa olevilta ihmisiltä. Keskustelujen tulokset on koottu nyt yhteen.

Lämpimästi tervetuloa Ilmiöasemien raportin julkistamistilaisuuteen 12.4.2023 klo 14–15.30.

Ohjelma

  • Ilmiöasemien signaalit tulevaisuudesta, Maija Hyle, yleishyödyllisen toiminnan johtaja, Diakonissalaitos
  • Kuka tulevaisuudesta saa puhua? Kenen ääni keskustelussa kuuluu? Maija Hyle johdattaa, keskustelemassa mm. ennakoinnin johtava asiantuntija Mikko Dufva Sitrasta, tutkimusjohtaja Elina Kiiski-Kataja muutostoimisto Ellun Kanoista sekä neuvotteleva virkamies Ira Alanko valtiovarainministeriön Avoin hallinto -toimintaohjelmasta. Mukana myös tulevaisuuskeskusteluun osallistuneita.
  • Syventävä keskustelu pienryhmissä
  • Miten tästä eteenpäin – mitä Ilmiöasemilla tapahtuu seuraavaksi?

ILMOITTAUDU MUKAAN

Tilaisuus järjestetään Diakonissalaitoksella (Alppikatu 2, Helsinki, sisäänkäynti sisäpihalta ovesta, jossa lukee Sairaala), ja tapahtumaa voi seurata myös striimin välityksellä. 

  1. Ilmoittaudu mukaan livetilaisuuteen tästä  
  2. Ilmoittaudu verkkotilaisuuteen tästä

Kaikille hyvän ja ihmisarvoisen tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan ajatuksia yhteiskunnan joka laidalta. Asiantuntijapuhe ei riitä. Tulevaisuusvalta ei saa olla harvainvaltaa!

Lämpimästi tervetuloa!

***********************************
Otathan yhteyttä, jos haluat tehdä haastattelua jo etukäteen, tai toivot tiedotetta ja/tai raporttia työsi tueksi jo embargolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Mediakutsu 7.6. kello 15.30: Ukrainan sota, jälleenrakennus ja ihmisoikeudet -keskustelu Ukrainan ihmisoikeusvaltuutetun kanssa31.5.2023 12:55:41 EEST | Kutsu

Aika: Keskiviikkona 7.6. kello 15.30-17 Paikka: Eduskunnan Kansalaisinfo, Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3, Helsinki Tilaisuuden jälkeen median edustajilla on mahdollisuus haastatella keskustelun osallistujia klo 17-18 Venäjän hyökkäys Ukrainaan on heikentänyt maan ihmisoikeustilannetta monin tavoin. Venäläisten sotarikokset, lapsikaappaukset ja vähemmistöihin kuuluvien pakolaisten huono kohtelu ovat näkyvimpiä ihmisoikeusloukkauksia. Sota vaikuttaa myös miljoonien ihmisten perusoikeuksien toteutumiseen, kun oikeus asuntoon, koulutukseen tai toimeentuloon vaarantuu. Rauhan lopulta koittaessa jälleenrakennus ja EU:n jäsenyyden hakeminen tuovat uusia mahdollisuuksia vahvistaa oikeusvaltiota ja kehittää Ukrainan hallintoa myös vähemmistöjen oikeuksia paremmin huomioivaksi. Miten ihmisoikeuksien toteutuminen varmistetaan Ukrainassa sodan aikana ja sen jälkeen? Miten Suomi ja kansainvälinen yhteisö voivat tukea etenkin vähemmistöjen ihmisoikeuksien toteutumista ja oikeusvaltion kehittämistä

Euroopan syrjityimmälle vähemmistölle oikeus juomaveteen ei ole itsestäänselvyys - Palkittu romanifeministi Carmen Gheorghe puhujana Maailma kylässä -festivaalilla 28.5.25.5.2023 07:22:05 EEST | Tiedote

Uraauurtavasta työstään International Women of Courage -palkinnolla palkittu romanifeministi, aktivisti ja tutkija Carmen Gheorghe kertoo keynote-puheenvuorossaan romaninaisten aktivismin haasteista ja onnistumisista. Diakonissalaitoksen tukema yhteisötyö romanikylissä on auttanut hiljaa köyhyydessä ja syrjittyinä eläneitä naisia puolustamaan oikeuksiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme