PEFC Suomi -Suomen metsäsertifiointi ry

Kutsu medialle: Vastuullisuus ja puun alkuperä kuntien puurakentamisessa

Jaa

Kunnat ovat sitoutuneita kestävän kehityksen tavoitteisiin sekä vastuullisten hankintojen edistämiseen. Puun vastuullinen alkuperä on kunnille tärkeää. Tämä selviää kuntapäättäjille osoitetusta ”Puun vastuullinen alkuperä kuntien päätöksenteossa” -kyselystä. PEFC Suomi ja Kantar TNS kutsuvat median edustajat tiedotustilaisuuteen koskien kuntien luottamushenkilöille suunnattua kyselyä vastuullisuudesta ja puun alkuperästä puurakentamisessa Helsingin Postitalolle torstaina 11.4.2019 klo 10.00–11.00.

Taustaa

Puurakentamiselle on vahva kysyntä Suomessa. Puun käytön edistäminen on asetettu yhdeksi merkittäväksi tavoitteeksi Suomen biotalousstrategiassa. Puurakentaminen nähdään kansantaloudelle merkittävänä, sillä sen rooli osana mekaanista metsäteollisuutta on olennainen koko biotalousstrategiassa.

Tutkimuksessa selvitettiin puhelinhaastatteluina kuntapäättäjiltä, miten puun vastuullinen alkuperä otetaan huomioon kuntien puuta sisältävien hankintojen päätöksenteossa ja niiden toteutuksessa.

Tutkimuksessa haastateltiin luottamushenkilöjohtoa yhteensä 80 kunnasta, mikä edustaa noin kolmasosaa Suomen 234:stä yli 3000 asukkaan kunnista. Maan kuudesta suurimmasta kaupungista haastateltiin myös teknisen toimen johtoa. Tutkimuksen otanta määriteltiin kuntakoon perusteella siten, että vastauksia saatiin kaikkien ELY-keskusten alueelta.


Mediatilaisuus

PEFC Suomi ja Kantar TNS kutsuvat median edustajat tiedotustilaisuuteen Postitalolle torstaina 11.4.2019 klo 10.00–11.00 kuulemaan tutkimuksen tuloksista. Tilaisuudessa on jaossa kooste ”Kuntapäättäjät ja puurakentaminen” -tutkimuksesta.


Tilaisuuden tiedot

Aika: 11.4.2019 klo 10.00–11.00.

Paikka: Helsingin Postitalo, kokoustila Lakka. Sisäänkäynti on Mannerheiminaukiolta, Kiasmaa vastapäätä. Ulko-ovet ovat keskellä rakennusta, ja vasemmalta puolelta löytyy kokousten vastaanotto.

Osoite: Mannerheiminaukio 1 B, 00100 Helsinki.

Ilmoittautuminen: Pyydämme tilaisuuteen saapuvia toimittajia ilmoittautumaan etukäteen osoitteeseen emmi.kauhanen@pefc.fi, puh. 040 551 5228.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

PEFC Suomi - Suomen Metsäsertifiointi ry,
markkinointipäällikkö Juha Uppa,
045 118 9585 / juha.uppa@pefc.fi

Kantar TNS Oy,
asiakasjohtaja Reijo Pirttijärvi,
040 865 2363 / reijo.pirttijarvi@kantar.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

PEFC Suomi -Suomen metsäsertifiointi ry
PEFC Suomi -Suomen metsäsertifiointi ry
Sitratie 7
00420 HELSINKI

https://pefc.fi

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifiointi tarjoaa keinon puuraaka-aineen ja puutuotteiden toimitusketjujen vastuullisuuden osoittamiseen ja seuraamiseen. Metsänhoidolle sertifiointi asettaa vaatimuksia liittyen esimerkiksi metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PEFC Suomi -Suomen metsäsertifiointi ry

Ennätysjoukko kestävyyden edustajia päivittämässä PEFC:n metsävaatimukset - julkisen kuulemisen jakso on käynnistynyt26.2.2020 14:14:00 EETTiedote

PEFC- metsäsertifikaatin vaatimusten tarkistustyössä on käynnissä ensimmäinen julkisen kuulemisen vaihe. Julkinen kuuleminen tarkoittaa, että kuka tahansa metsien kestävästä hoidosta ja käytöstä kiinnostunut organisaatio tai henkilö voi 17.3.2020 saakka toimittaa kommenttejaan sisällön tarkistamisesta vastaavan standardityöryhmän käyttöön.

Tervetuloa 5.6.2019 tiedotustilaisuuteen PEFC FI -kriteerien tarkistustyöstä3.6.2019 10:58:52 EESTKutsu

Metsien rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, sopeutuminen ilmastonmuutokseen sekä puuntuotannon ja metsien monikäytön yhteensovittaminen asettavat uusia kehittämishaasteita metsien hoidolle ja käytölle. Työ metsien kestävän hoidon ja käytön PEFC-vaatimusten sisällön tarkistamiseksi alkaa kesäkuussa 2019. PEFC-kriteerien tarkistustyön tavoitteista ja sisällöstä kerrotaan ke 5.6.2019 tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme