Akava ryAkava ry

Kutsu medialle: Akavan ja Akava Worksin tiedotustilaisuus 3.5.2023

Jaa

Työkyvyttömyyden kustannukset ovat nousemassa lähes kahteen miljardiin vuodessa. Työhyvinvoinnin pitää olla osa hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa.

Vuonna 2020 työkyvyttömyyseläkkeiden menot olivat työeläkejärjestelmässä noin 1,7 miljardia euroa (ETK 2021) ja työkyvyttömyyseläkkeelle jäi yli 19 000 henkilöä eli keskimäärin reilu 50 työikäistä päivässä. Jos työkyvyttömyyseläkkäiden kasvusuunta jatkuu nykyisenä, menetämme yhä enemmän työpanosta vuosittain, kun ikärakenne muuttuu.

Tervetuloa Akavan ja Akava Worksin mediatilaisuuteen keskiviikkona 3.5. kello 12–13. Tilaisuus järjestetään Sofia Helsingissä, Sofiankatu 4 C (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 28 ovesta, kokoustila Sofian kulma 2. kerros).

Kerromme esityksistämme työhyvinoinnin edistämiseksi ja lisäksi kuulemme korkeakoulutettujen työttömyys- ja lomautustilanteesta sekä Akavan hallitusohjelmatavoitteista työelämäasioissa. Tilaisuudessa selviää myös, miten Suomessa on myönnetty oleskelulupia korkean osaamistason tehtäviin siirtyneille erityisasiantuntijoille ja tutkijoille sekä mille toimialoille he ovat työllistyneet.  

Tilaisuudessa on lounastarjoilu, jonka vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tiistaihin 2.5 kello 12 mennessä ositteeseen jyrki.kemppainen@akava.fi.

Tilaisuudessa ovat mukana Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren, pääekonomisti Pasi Sorjonen ja Akava Worksin asiantuntija Tomi Husa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Akava

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akavan opiskelijat: Tavoitteemme vahvemmasta asemasta Akavan hallituksessa toteutui29.5.2023 14:01:20 EEST | Tiedote

– Olemme iloisia, kun Akavan opiskelijoiden ääni kuuluu jatkossa yhä paremmin Akavassa ja asemamme on jatkossa vahvempi Akavan hallituksessa. Saimme sääntömuutoksen kautta oman jäsenen ja varajäsenen paikan Akavan hallitukseen. Meillä on siis jatkossa äänioikeus Akavan hallituksen päätöksenteossa pelkän puhe- ja läsnäolo-oikeuden sijaan, toteaa Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Nicole Ojala.

Hallitusneuvotteluissa suunnitellaan jättileikkauksia koulutukseen – voisi johtaa yli 100 oppilaitoksen lakkauttamiseen23.5.2023 14:10:01 EEST | Tiedote

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallitusneuvottelijat suunnittelevat valtiovarainministeriön esityksen pohjalta jopa 50 prosentin leikkausta vapaan sivistystyön rahoituksesta. Tällä olisi rajuja seurauksia muun muassa työllisyydelle, jatkuvalle oppimiselle, kansan hyvinvoinnille ja alueelliselle tasa-arvolle. Leikkausten seurauksena moni oppilaitos joutuisi panemaan lapun luukulle, todetaan 14 tahon yhteisessä kannanotossa.

Työmarkkinakeskusjärjestöt: Jaettu perhevastuu lisää työhyvinvointia ja työelämän tasa-arvoa15.5.2023 12:55:29 EEST | Tiedote

Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat työpaikkoja tukemaan perhevastuun tasaisempaa jakautumista. Perhevapaauudistus mahdollistaa työelämän tasa-arvon parantamisen työpaikoilla, mutta lisäksi tarvitaan työpaikkojen yhteisiä pelisääntöjä ja hyvien käytäntöjen kehittämistä sekä koko työyhteisön perhemyönteistä suhtautumista, painottavat EK, Akava, Kirkon työmarkkinalaitos, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, SAK, STTK ja Valtion työmarkkinalaitos. Järjestöt julkaisevat perheiden päivänä aineistoa työpaikkojen käyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme