Metsäteollisuus ry

Kutsu: Mennäänpä metsään -toimittajaretki monimuotoiseen talousmetsään Harvialassa 3.5.2023 klo 8–14

Jaa
Tervetuloa katsomaan, miten puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustyö käytännössä toimii metsäluonnossa: mikä on suojatiheikkö, paljonko on riittävästi lahopuuta, mitä kuuluu mustikoille ja millä keinoilla saadaan lehtipuuta lisää?

Metsäteollisuus ry:n ja Sahateollisuus ry:n järjestämä toimittajamatka tarjoaa mahdollisuuden tutustua UPM:n Harvialan metsäkohteelle. Mukana matkalla ovat Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi, Sahateollisuus ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Anniina Kostilainen sekä UPM:n, Tapion ja Luonnonvarakeskuksen monimuotoisuusasiantuntijat.

OHJELMA 3.5.2023
Klo 8.00 | Yhteiskuljetuksen lähtö Kiasman bussipysäkiltä
Klo 9.30 | Saapuminen Harvialaan
Klo 9.30–11.45 | Tutustuminen talousmetsän luonnonhoitokohteisiin
Klo 11.45–12.30 | Maastolounas
Klo 14.00 | Paluu Helsinkiin 

Retken aikana on mahdollista kysyä myös tuoreimmat kuulumiset puuta jalostavan teollisuuden monimuotoisuustiekartan etenemisestä. Metsäteollisuus ry:n, Sahateollisuus ry:n, Luonnonvarakeskuksen, Itä-Suomen yliopiston, Metsäteho Oy:n, Paikkatietokeskuksen ja Tapio Palvelut Oy:n yhteinen tutkimushanke selvittää, millaisia vaikutuksia metsäsektorin tekemällä monimuotoisuustyöllä on. Tutkimuksesta saatuja tietoja tullaan hyödyntämään toimialan monimuotoisuustiekartassa, joka julkaistaan kesällä 2023.

 

Ilmoittaudu mukaan täältä. Ilmoittautuminen päättyy ke 26.4.2023

Lisätiedot: Jukka Jänönen, viestintäpäällikkö, Metsäteollisuus ry, p. +358 400 127 147, jukka.janonen (a) forestindustries.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Puukaupassa vilkas kevät; menestyvä metsäsektori on koko maan etu22.5.2023 09:40:56 EEST | Tiedote

Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-huhtikuussa puuta yksityismetsistä 11,5 miljoonaa kuutiota. Määrä on 20 prosenttia enemmän kuin viiden vuoden vastaavan ajan keskiarvo. ‍Tammi-huhtikuussa kuitupuun ostomäärä oli 5,9 ja tukkien ostomäärä 5,1 miljoonaa kuutiota. Viiden vuoden keskiarvoon verrattuna kuitupuun ostomäärä oli 16 prosenttia ja tukkien 24 prosenttia suurempi. Kantohinnat olivat huhtikuussa merkittävästi korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten. Edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna tukkien kantohinnat olivat 15–24 prosenttia korkeammalla ja kuitupuiden kantohinnat olivat 38–48 prosenttia korkeammat kuin vuosi sitten. Huhtikuussa mäntytukista maksettiin keskimäärin 74 euroa kuutiolta hinnan vaihdellessa alueittain ja hakkuutavoittain 39 ja 79 euron välillä. Kuusitukin keskihinta oli 77 euroa kuutiolta, ja hinta vaihteli 44 ja 80 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli puolestaan 57 euroa kuutiolta 37 ja 63 euron hintavaihteluvälillä. Kuitupuiden keskikantohint

Suomen metsäkeskuksen mittaukset antavat epätarkan kuvan ensiharvennusten laadusta Keski-Suomessa30.3.2023 11:53:09 EEST | Tiedote

Maastossa tehdyt ensiharvennusten tarkistusmittaukset antavat selvästi paremmat tulokset metsään jäävän puuston määrästä kuin Suomen metsäkeskuksen aiemmin esittämät tiedot kertovat. Lisäksi ajourien välit olivat pidemmät. Metsäteollisuus ry:n jäsenten tekemät tarkastukset tehtiin metsäkeskuksen Keski-Suomessa loppuvuonna 2022 toteutetun erillisselvityksen pohjalta. Viranomaisen toteuttaman laadunarviointimenetelmän luotettavuutta tulee parantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme