Kutsu: Mitä kaavamääräykset maksavat? – RAKLI ja Kiinteistöliitto julkaisevat kaavamääräysten kustannusselvityksen tulokset 3.3. klo 9–10.30 etälehdistötilaisuudessa

Jaa

Millaisia vaatimuksia tonteille ja rakennuksille asetetaan kaavoituksen yhteydessä ja millaiset kustannukset näistä rakennuttajalle muodostuu? RAKLI ja Kiinteistöliitto selvittivät kaavoituksen kustannusvaikutuksia ja tulokset julkaistaan 3.3. klo 9.00–10.30.

RAKLIn ja Kiinteistöliiton tekemässä selvityksessä esitellään neljän kaavaesimerkin kautta, millaisia vaatimuksia tonteille ja rakennuksille asemakaavoituksessa asetetaan ja millaisia kustannusvaikutuksia niillä on. Asemakaavan vaatimukset koskevat esimerkiksi pysäköintiratkaisuja, huoneistojakaumia, yhteistilavaatimuksia ja julkisivuratkaisuja. 

Selvityksessä on tunnistettu yksittäisistä vaatimuksista aiheutuvien kustannusten suuruusluokkia sekä näiden vaatimusten muodostaman kokonaisuuden vaikutuksia toteuttamiskustannuksiin ja siten investointipäätöksiin. Laskelmia peilataan vuonna 2015 julkaistun selvityksen tuloksiin ja samalla tarkastellaan, onko aiempien kustannustekijöiden rinnalle tai tilalle tullut uusia tekijöitä. 

Tervetuloa kuulemaan tuloksista tarkemmin tilaisuuteen keskiviikkona 3.3. klo 9.00–10.30. Tuloksia esittelevät RAKLIn Kimmo Kurunmäki ja ohjausryhmän puheenjohtaja Petri Roininen. Tilaisuudessa kuullaan myös kommenttipuheenvuoroja RAKLIn jäseniltä.

Tilaisuus järjestetään etänä. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 2.3. ja lähetämme sinulle linkin tilaisuuteen. Ilmoittautua voit RAKLIn viestintäpäällikölle Susanna Aulalle (susanna.aula@rakli.fi tai 040 763 6994).

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista haastatella tilaisuuden puhujia. Sovithan haastattelusta etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

RAKLI ry
Annankatu 24
00100 Helsinki

http://www.rakli.fi/

RAKLI - Tilaa elämälle RAKLI kokoaa yhteen kiinteistöalan ja rakennuttamisen vastuulliset ammattilaiset. Jäsenemme ovat asuntojen, toimitilojen ja infrastruktuurin omistajia, rakennuttajia ja käyttäjiä tai näiden ammattimaisia edustajia. Yhdessä varmistamme, että Suomessa on tilaa hyvälle elämälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta RAKLI ry

RAKLIn ja Kiinteistöliiton selvitys: Kaavavaatimukset vaikuttavat merkittävästi asuntorakentamisen hintaan3.3.2021 09:00:00 EETTiedote

RAKLIn ja Kiinteistöliiton toteuttaman selvityksen mukaan kaavavaatimusten yhteisvaikutuksella on merkittävä asuntorakentamisen hintaan vaikuttava tekijä. Suurin kustannuksia lisäävä tekijä on autopaikkavaatimus. Myös yhteis- ja liiketiloilla sekä pyöräpaikkavaatimuksilla voi olla huomattava kustannusvaikutus. Selvityksessä kustannusvaikutukset on laskettu käyttäen neljää kaavaesimerkkiä, joista kolme sijaitsee Helsingissä ja yksi Turussa.

Jyväskylän toimitilavuokramarkkinat hiljenivät ja epävarmuus kasvoi koronan myötä23.2.2021 15:15:50 EETTiedote

Koronakriiisi näkyy Jyväskylän ja koko Suomen kiinteistömarkkinoilla kaupankäynnin hiljenemisenä, sijoittajien valikoivuuden lisääntymisenä sekä toimitilakysynnän epävarmuuden kasvuna. Jyväskylän seudun kiinteistökauppojen määrä putosi vuonna 2020, ja toimitilojen vajaakäyttö kasvoi uudisrakentamisen ja markkinatilanteen heikkenemisen myötä. Myös asuntojen vuokrat ja käyttöasteet notkahtivat, kun tarjonta kasvoi ja korona heikensi kysyntää.

RAKLIn selvitys: Kiinteistön omistamisen verorasitus kasvanut merkittävästi 2000-luvulla13.1.2021 08:00:00 EETTiedote

RAKLIn teettämän kiinteistön omistamisen veroselvityksen mukaan kiinteistön omistamisen verorasitus on kasvanut huomattavasti 2000-luvulla. Esimerkiksi asuinkerrostaloissa ylläpitoon sisältyvät verot ovat kaksinkertaistuneet 2000-luvulla. Kiinteistövero, joka on kiinteistön omistamisen suurin kuluerä, on noussut asuinkerrostaloissa Helsingissä ja Tampereella yli 2,5-kertaiseksi 2000-luvun aikana.

RAKLI: Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus ei ole yltämässä kunnianhimoisiin tavoitteisiinsa11.1.2021 10:00:00 EETTiedote

RAKLIn yhdyskunta ja infra -johtoryhmä on huolissaan siitä, että käynnissä oleva maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on ajautunut kauaksi alkuperäisistä tavoitteistaan. Uudistuksen käynnistyttyä kaksi vuotta sitten tavoitteena oli ajantasaistaa ja yksinkertaistaa alueidenkäytön suunnittelujärjestelmää sekä vähentää kaavatasoja. Nyt uudistus on etenemässä täysin päinvastaiseen suuntaan. RAKLIn johtoryhmä kysyykin, onko kunnianhimo kadonnut ja lakivalmistelu siirtynyt vain paikkailemaan sekä täydentämään vanhaa?

RAKLIn kysely työympäristöjen tulevaisuudesta: Käyttäjäkokemus, yhteisöllisyys ja tilaratkaisujen joustavuus korostuvat28.12.2020 06:00:00 EETTiedote

RAKLIn toteuttaman kyselyn mukaan toimistotilojen käyttäjät ja tilojen vuokranantajat odottavat koronatilanteen rauhoittumista ja paluuta uuteen toimistoelämään. Yritykset uskovat, että jatkossa etätyön määrä kasvaa ja toimiston tilat muuttuvat yhteisöllisimmiksi. Epävarmuus tulevaisuudesta kasvattaa joustavien vuokrasopimusten suosiota.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme