SuPer ja TehySuPer ja Tehy

Kutsu: Naisvaltainen hoitoala vaatii palkkatasa-arvoa - SuPer ja Tehy esittävät pitkää tasa-arvo-ohjelmaa

Jaa

Keskimääräinen naiselle maksettava säännöllisen työajan palkka on Suomessa noin 84 prosenttia miehen palkasta. SuPerin ja Tehyn mukaan palkkaeron kaventamiseksi ei ole tehty riittäviä toimenpiteitä. Jos samaa rataa jatketaan, palkkatasa-arvo saavutetaan 2090. Sukupuolten palkkatasa-arvo on työelämän keskeinen tasa-arvokysymys. Samapalkkaisuuteen velvoittavat kansainvälinen ja EU-oikeus sekä kansallinen lainsäädäntö. Ei siis ole mielipidekysymys, pitäisikö palkkaero kuroa umpeen vai ei. SuPer ja Tehy vaativat palkkatasa-arvo-ohjelmaa uuteen hallitusohjelmaan.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita SuPerin ja Tehyn media-aamiaiselle kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta:

Aika:            tiistaina 19.3. klo 9.00
Paikka:        Scandic Simonkenttä, kokoustila Ateljee 1

Tilaisuudessa ovat paikalla SuPerista puheenjohtaja Silja Paavola, edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno sekä pääluottamusmies Päivi Salmén-Gren Helsingin kaupungilta ja Tehystä puheenjohtaja Millariikka Rytkönen, edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi sekä pääluottamusmies Jenni Hjelt HUS:sta.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta 18.3. klo 14.00 mennessä Anne Palmille anne.palm@superliitto.fi

Tervetuloa!

SuPerissa ja Tehyssä on yhteensä 250 000 jäsentä, joka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla. Jäsenet työskentelevät kaikkialla sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä kasvatusalalla.

Lisätietoja:

SuPerin tiedotuspäällikkö Sari Tirronen, 050 385 8043
Tehyn viestintäjohtaja Katri Lindqvist, 040 588 3431

#kohtitasaarvoa

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

SuPer ja Tehy
SuPer ja TehyTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SuPer ja Tehy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme