Työturvallisuuskeskus

Kutsu: Perehdyttäminen puhuttaa kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaareissa 26.4.

Jaa

Kansainvälisen työturvallisuuspäivän seminaareissa Kemissä, Kokkolassa, Mikkelissä, Turussa ja Vantaalla jaetaan tänä vuonna perehdyttämisen hyviä käytäntöjä.

Kesätyökauden lähestyessä painotetaan erityisesti perehdyttämisen merkitystä nuorille työntekijöille, sillä huolellinen perehdyttäminen sujuvoittaa työntekoa ja vähentää tapaturmien riskiä. Osaamisen varmistaminen ennen työn aloittamista hälventää myös työntekijän pelkoa puutteellisesta osaamisesta, mikä keventää henkistä kuormitusta.

Seminaareissa kuullaan yritysesimerkkejä, oppilaitosten ja opiskelijoiden puheenvuoroja sekä asiantuntijanäkökulmia. Työturvallisuuskeskus järjestää tilaisuudet yhteistyössä aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueiden kanssa.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuksiin!

Seminaaripaikat ja linkit paikkakuntakohtaisiin ohjelmiin:

Kemi
Scandic Kemi, Hahtisaarenkatu 3

Kokkola
Kokkola-sali, Kokkolan kaupungintalo, Kauppatori 5

Mikkeli
Original Sokos Hotel Vaakuna, Porrassalmenkatu 9

Turku
Radisson Blu Marina Palace Hotel, Linnankatu 32

Vantaa
Heureka, Tiedepuisto 1, pysäköinti: Kuninkaalantie 5

Seminaarien aikataulu

8.30 Aamukahvi
9.00 Tilaisuuden avaus
Avaussanat / Asiantuntijapuheenvuorot / Opiskelijan ja oppilaitoksen puheenvuoro
10.45 Käytännön yritysesimerkit
Päätössanat
12.00 Tilaisuus päättyy

Vantaan seminaaria voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä 26.4. klo 9 - 12: https://www.mediaserver.fi/live/tyoturvallisuuspaiva

Ilmoittautuminen:
Tuuli Vattulainen
asiantuntija, viestintä
tuuli.vattulainen@ttk.fi
puh. 050 3028 470

Kansainvälinen työturvallisuuspäivä
Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään maailmanlaajuisesti 28. huhtikuuta. Päivän viettoa koordinoi Kansainvälinen työjärjestö ILO, joka täyttää tänä vuonna sata vuotta. Päivän tarkoituksena on edistää työturvallisuutta ja terveellistä työtä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Työturvallisuuskeskus
Työturvallisuuskeskus
Yrjönkatu 29 C
00100 Helsinki

09 61 6261https://ttk.fi

Työturvallisuuskeskus edistää työturvallisuutta työpaikoilla ja tukee työsuojelun yhteistoimintaa. Tarjoamme työpaikoille koulutusta, tietoa ja kehittämispalveluja sekä ylläpidämme työsuojeluhenkilörekisteriä. Työmarkkinakeskusjärjestöt hallinnoivat Työturvallisuuskeskusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työturvallisuuskeskus

Työsuojelun yhteistoimintaa on hyödynnettävä enemmän koronapandemian aikana1.6.2020 11:37:38 EESTTiedote

Työntekijöiden terveyteen, turvallisuuteen ja hyvinvointiin vaikuttavat asiat ja niitä koskevat muutokset käsitellään työsuojelun yhteistoiminnassa. Kuntatyöpaikat ovat poikkeusoloissa toteuttaneet nopeasti erilaisia työsuojelutoimenpiteitä. Työsuojeluhenkilöstö arvioi, että työyksikkökohtaisessa vaarojen arvioinnissa on silti haasteita. Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä toteutti huhtikuussa 2020 kunta-alan työsuojelupäälliköille ja työsuojeluvaltuutetuille kyselyn työsuojelun yhteistoiminnan toteutumisesta koronapandemia-aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme