Suomen Psykologiliitto

Kutsu: Psykologipäivät 21.–22.3. – ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.3.

Jaa
Hyvä median edustaja, tervetuloa mielenterveyden valtakunnalliseen suurtapahtumaan Psykologipäiville! Psykologipäivät järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla 21.–22.3. teemalla Mielenterveystyön tulevaisuus. Luvassa on laaja kattaus syvälle pureutuvaa asiaa mielenterveydestä ja erilaisia näkökulmia alansa huippuasiantuntijoilta.

Onko suomalaisten mielenterveys oikeasti kriisissä? Miten mielenterveyden ja johtamisen asiantuntijat järjestäisivät asiat, jos saisivat päättää? Mikä alan huippututkijoita kiinnostaa juuri nyt? Kuulet uusinta tutkittua tietoa mielenterveydestä, tapaat alan parhaat asiantuntijat ja saat katsauksen mielenterveyspalveluiden nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa.

Olet median edustajana tervetullut osallistumaan Psykologipäiville! 

Media-aamiainen tiistaina 21.3. klo 8.30–9.00

Aloita aamu kanssamme media-aamiaisella, jossa saat tiiviin katsauksen siihen, miten Suomeen on syntynyt mielenterveyden kriisi ja miten se voitaisiin ratkaista. Aamiaiselta ehdimme seuraamaan opetusministeri Li Anderssonin avauspuheenvuoroa sekä näin ennen vaaleja polttavan ajankohtaista poliitikkopaneelia.

Ohjelma

  • Mitä Psykologipäivillä tapahtuu?, viestintäpäällikkö Maria Mäkelä, Suomen Psykologiliitto
  • Ajankohtaista mielenterveydestä: mikä on psykologin rooli mielenterveyskriisin ratkaisemisessa?, puheenjohtaja Jari Lipsanen, Suomen Psykologiliitto
  • Kysymykset, haastattelupyynnöt

Poimintoja Psykologipäivien tarjonnasta

Poliitikkopaneeli Mielenterveyden palvelut kuntoon
21.3.2023 klo 10.10–11.20

Mielenterveyden palvelujärjestelmät ovat murroksessa. Tarve on ilmeinen, mutta kaikille ei voi tarjota kaikkea. Työelämässä jaksamisessa mielen hyvinvoinnin merkitys on kiistaton. Tiedetään, että mitä matalammalla kynnyksellä apua saadaan ja haetaan, sitä tehokkaampaa se on – mutta miksi sitten apua ei saa ja kaikki jonottavat erikoissairaanhoitoon?

Miten eduskuntavaaliehdokkaat lähtisivät ratkomaan mielenterveyden palveluiden järjestämistä? Panelisteina Alviina Alametsä (vihr.), Eveliina Heinäluoma (sd.), Veronika Honkasalo (vas.), Riitta Kuismanen (kd.), Ville Ojanen (liik.), Terhi Peltokorpi (kesk.), Sari Sarkomaa (kok.), Esa Tahvanainen (ps.) ja Kristian Wahlbeck (r.)

KEYNOTE: Pekka Mattila Muutoksen johtaminen – johtamisen muutos
21.3.2023 klo 12.30–14.00

Onko julkinen sektori niin tehoton ja täynnä osaamatonta johtamista kuin joskus väitetään? Mitä sitten pitäisi tehdä toisin, että rahan ja resurssien haaskaaminen loppuu? Miten laitetaan mielenterveyspalvelut kuntoon? Totta vai tarua johtamisesta ja sen vaikuttavuudesta.

VTT, Executive MBA Pekka Mattila toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina.

KEYNOTE: Chris Evans (UK) Evaluating the outcomes of psychological interventions
22.3.2023 klo 9.00–10.00

Voiko psykologisten hoitojen vaikuttavuutta ylipäätään mitata?

Huippututkija, kliinikko ja professori Chris Evans on yksi CORE-mittarin alkuperäisistä kehittäjistä, ja hän on tehnyt pitkän kansainvälisen uran psykoterapian tutkimuksen saralla. 

KEYNOTE: Panu Pihkala Kun kaikki menee päin helvettiä? – Ympäristötunteiden kohtaaminen 
22.3.2023 klo 10.30–11.30

Ympäristökriisi herättää monenlaisia tunteita ja näkyy myös psykologien työssä. Tuoretta tutkimustietoa kertyy koko ajan. Miten ympäristöahdistusta ja muita tunteita voisi kohdata rakentavasti? Esitelmässä liikutaan psykologian ja monitieteellisen tutkimuksen maastossa.

Dos. Panu Pihkala on johtava suomalainen asiantuntija monitieteellisessä ympäristöahdistustutkimuksessa.

Psykologipäivillä kuulet myös puheenvuoroja muun muassa digitalisaatiosta, peliriippuvuudesta, tietosuojasta, ryhmäpsykoterapiasta ja neuropsykiatristen erityispiirteiden tunnistamisesta. 

Tutustu Psykologipäivien koko ohjelmaan

Ilmoittaudu viimeistään 20.3. tapahtumaan ja media-aamiaiselle

Lähetä yhteystietosi (nimi ja media) sähköpostitse osoitteeseen maria.makela@psyli.fi otsikolla ”Ilmoittautuminen”. Kerro viestissä osallistutko media-aamiaiselle, tapahtumaan vai molempiin. Mikäli osallistut tapahtumaan, kerro myös osallistutko molempina vai vain toisena päivänä.

Haastattelupyynnöt tapahtuman puhujille voi lähettää osoitteeseen maria.makela@psyli.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Maria Mäkelä
viestintäpäällikkö
Psykologiliitto

psyli.fi

Psykologipäivät

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Psykologiliitto
Bulevardi 30 B 3
00120 Helsinki

09 6122 9122http://www.psyli.fi

Suomen Psykologiliitto on psykologien ammattijärjestö. Psykologiliitto edistää jäsentensä palkka- ja ammatillisia etuja sekä työllisyyttä. Liitto pyrkii myös vaikuttamaan psykologeja ja mielenterveyttä koskevaan yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Psykologiliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme