Kutsu: Solving global challenges with science 20.2. Tiedekulmassa
Korkeatasoinen perustutkimus on tieteen ja soveltavan tutkimuksen perusta ja avain ihmiskunnan kestävään hyvinvointiin.
Euroopan tutkimus- ja innovaatiorahoituksen tulevaisuudesta keskustellaan parhaillaan, ja tutkimus- ja innovaatiopolitiikka on ajankohtainen aihe myös Suomen vaalikeväässä.
Suomi on ollut nettosaaja Horisontti 2020 -ohjelmassa lähes 800 miljoonan euron saannilla 2014-2018. Miltä EU:n tutkimusrahoituksen tulevaisuus näyttää? Miten Euroopassa voidaan lisätä tutkimuksen vaikuttavuutta?
Tervetuloa tilaisuuteen:
Aika: 20.2.2019 kello 14:00-16:00
Paikka: Tiedekulma, Yliopistonkatu 4
Mukana keskustelussa ovat Laura Pontiggia (European Research Council), kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sari Multala, johtaja Jukka Häyrynen (Business Finland), tutkimuksen vararehtori Paula Eerola (Helsingin yliopisto) ja Helsingin yliopiston tutkijat.
Tutkijat Minna Nyström ja Helder A. Santos kertovat lyhyesti tutkimuksestaan sekä siitä, miten Euroopan tutkimusneuvoston Proof of concept –rahoitus on auttanut heitä tutkimuksensa hyödyntämisessä.
Tilaisuus on englanninkielinen.
Koko ohjelma ja ilmoittautuminen:
https://www.lyyti.in/solving_global_challenges_ERC
Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopisto ja ScienceǀBusiness –verkosto.
This project has received funding from the European Research Council (ERC) under the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme grant agreement n°672302
Lisätiedot:
Tanja Remes
Yhteyspäällikkö
Helsingin yliopisto
+358 50 4150286
tanja.remes@helsinki.fi
Tietoja julkaisijasta
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Uusia suosituksia päättäjille vuosien pohjoismaisen tieteellisen tutkimusyhteistyön pohjalta: Tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden edistäminen pohjoismaisessa koulutuksessa21.2.2019 09:15:52 | Tiedote
Syrjintä, syrjäytyminen ja sosiaalinen eriytyminen ovat yllättävän yleisiä ilmiöitä pohjoismaisissa kouluissa, osoittavat tutkimustulokset 14 yliopistossa kahdeksassa eri maassa. Ryhmä tutkijoita kokosi äskettäin voimansa tarkoituksenaan tuoda esille tutkimukseen pohjautuvaa tietoa ja tällä tavoin auttaa päättäjiä kehittämään pohjoismaisia koulutusjärjestelmiä entistä tasa-arvoisemmiksi ja oikeudenmukaisemmiksi. Tämän työn tuloksena on selkeä kolmen kohdan ohjeistus.
Nanosellu puhdistaa vedestä haitta-aineita – suomalaistutkijoiden keksintö johti patentteihin21.2.2019 09:07:25 | Tiedote
Puunjalostusteollisuuden tuottamaa nanofibrilloitua selluloosaa eli nanosellua voidaan hyödyntää erilaisia aineita sisältävien jätevesien käsittelyssä.
Suomalaistutkijat löysivät uuden perinnöllisen osteoporoosimuodon21.2.2019 07:59:47 | Tiedote
Helsingin yliopiston, HUSin ja Folkhälsanin tutkijat ovat tunnistaneet uuden geenin, jonka variantit aiheuttavat perinnöllistä, lapsuusiässä alkavaa osteoporoosia. Geenivirhe löytyi ensimmäisenä kahdesta suomalaisesta perheestä.
Vesa Vihriälä Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessoriksi20.2.2019 13:12:05 | Tiedote
VTT Vesa Vihriälä on nimitetty taloustieteen työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon. Vihriälä aloittaa tehtävässään 1.7.2019.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen muuttorytmiin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa20.2.2019 11:00:00 | Tiedote
Tuore tutkimus paljastaa, että lintujen kevätmuutto on aikaistunut huomattavasti ilmastonmuutoksen vaikutuksesta Euroopassa ja Kanadassa. Keskimääräinen lintu on aikaistanut kevätmuuttoaan noin viikon viidessä vuosikymmenessä, ja samalla muuttokauden kesto on pidentynyt.
Klimatförändringen påverkar fågelflyttningens tidsschema i Europa och Nordamerika20.2.2019 11:00:00 | Tiedote
En färsk undersökning visar att flyttfåglarna anländer allt tidigare på våren till både Europa och Kanada. Det här är en direkt följd av klimatets uppvärmning. I medeltal anländer fåglarna ca en vecka tidigare än vad de gjorde för 50 år sedan och med samma har vårens flyttningsperiod blivit allt längre.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme