Tekniikan akateemiset - TEK

Kutsu TEKbaro 2019 julkistukseen: Suomi putoaa vertailuissa tutkimuksen ja tuotekehityksen maana

Jaa

Pitkän matalasuhdanteen jälkeen taloutemme on kääntynyt nousuun. Mihin suuntaan kehitys Suomessa ja kahdeksassa vertailumaassa menee? Kykeneekö Suomen innovaatiojärjestelmä ylläpitämään kasvua?

Kutsu julkistustilaisuuteen

Teknologiabarometri 2019 julkistetaan perjantaina 24.5. klo 12.30 ravintola Lasipalatsissa, Palmuhuone-kabinetissa Helsingissä (os. Mannerheimintie 22-24).

TEK ja VTT julkaisevat muutaman vuoden välein Teknologiabarometrin, joka mittaa innovaatioympäristön tilaa Suomessa ja vertailumaissa. Barometri on aiemmilla toteutuskierroksilla onnistunut toistuvasti ennakoimaan merkittäviä käänteitä suomalaisessa toimintaympäristössä.

Ohjelma

12.30    Tilaisuuden avaus ja buffetlounas

12.40    Suomalainen tutkimus- ja innovaatiojärjestelmä barometrin tulosten valossa, VTT:n tutkimustiimi Janne Lehenkari, Mika Naumanen, Juha Oksanen

13.10    Miksi uuden hallituksemme pitäisi ottaa mallia Ruotsista? ­Pekka Pellinen TEK

13.30    Kommenttipuheenvuoro: Erkki Ormala, Aalto-yliopisto, keskustelua

TEK ja VTT toivottavat median edustajat lämpimästi tervetulleiksi julkistustilaisuuteen.

Ilmoittautumiset: riitta.karki@tek 

TEK ja VTT ovat kehittäneet Teknologiabarometrin mittaamaan maamme teknistieteellisen osaamisen ja kehityksen tilaa. Työkalu antaa totuttua syvällisemmän kuvan yhteiskuntakehityksen tilasta eri maissa. Teknologiabarometri kuvaa kansalaisten asenteita ja kansakunnan suuntautumista tietoon perustuvaan yhteiskuntaan. Teknologiabarometria varten on kerätty vertailutiedot kahdeksasta maasta. Työkalu antaa aiempaa syvällisemmän kuvan yhteiskuntakehityksen tilasta eri maissa. Ensimmäinen TEKbaro julkaistiin vuonna 2004.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Johtaja
Pekka Pellinen
TEK
040 521 9424
pekka.pellinen@tek.fi

Viestintäjohtaja
Jussi Nousiainen
TEK
050 5780 959
jussi.nousiainen@tek.fi

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 72 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme