Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Kutsu: Tervetuloa SuPerin ammatillisille opintopäiville 13.-14.2.2018 Tampere-talolle

Jaa

Opintopäivät avaa 13.2. klo 10.00 SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Tiistai 13.2.

Opintopäivät avaa klo 10.00SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola. STTK:n tervehdyksen tuo puheenjohtaja Antti Palola.

Päivän aiheita ovat muun muassa valvonta läpinäkyväksi (ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira), tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa (tietosuojavastaava Ari Andreasson, Tampereen kaupunki), iäkkään lääkehoidon riskien arviointi (Farmasian tohtori Maarit Dimitrow) sekä kipu, mieli ja aivot (erikoispsykologi Tage Orenius).

Päivän päättää mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa.

La Carita -säätiö jakaa opintopäivillä tunnustuspalkinnot hyville vanhustenhoidon yksiköille. Voittajat julkistetaan tiistaina klo 11.15. Tervetuloa haastattelemaan voittajia!


Keskiviikko 14.2.

Keskiviikon aiheita ovat kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta (kulttuuriantropologi Taina Kinnunen), kulttuurien välinen hoitotyö (TtT Anita Wikberg), itsemääräämisoikeus - koskemattomuus ja rajat (TtM Kristina Lamberg) sekä teknologia kehittyy - muuttuuko hoitotyö? (tulevaisuustutkija Ilkka Halava).

Päivän päättää Signmark.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaarin ohjelmaa sekä lounaalle.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta 12.2. klo 12.00 mennessä tiedottaja Sari Järviselle, sari.jarvinen@superliitto.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Sari Tirronen
tiedotuspäällikkö
050 3858 043, sari.tirronen@superliitto.fi

Ohjelma

Alustava ohjelma. Muutokset mahdollisia.

Tiistai 13.2.2018

8.30               Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00             Opintopäivien avaus / puheenjohtaja Silja Paavola, SuPer

10.15             Hyvä työelämä tulevaisuudessa / Antti Palola, STTK

10.30             Valvonta läpinäkyväksi / ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira

11.15             La Carita- säätiön tunnustuspalkinnon jako

11.30             Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa / Tietosuojavastaava Ari  Andreasson, Tampereen kaupunki

12.30             Lounas

14.00             Iäkkään lääkehoidon riskien arviointimittari lähihoitajien käyttöön / farmasian tohtori Maarit Dimitrow

14.45             Kahvi

15.15             Kipu, mieli ja aivot / erikoispsykologi Tage Orenius

16.00–16.30 Mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa


Keskiviikko 14.2.2018

9.00               Kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta / kulttuuriantropologi Taina Kinnunen

10.00             Kulttuurienvälinen hoitotyö / TtT Anita Wikberg    

11.00             Itsemääräämisoikeus – koskemattomuus ja rajat / TtM Kristina Lamberg, SuPer

11.45             Lounas

12.45             Teknologia kehittyy – muuttuuko hoitotyö? Tulevaisuustutkija Ilkka Halava

13.45             Kahvi

14.15–15.00 Signmark – mikään ei ole mahdotonta  

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin puheenjohtaja Paavola: Varhaiskasvatuksen laadun rakentavat kaikki ammattiryhmät yhdessä15.3.2018 09:10Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vaatii kokonaisvaltaista keskustelua varhaiskasvatuksen tulevaisuudesta. Julkisuudessa on korostettu lastentarhanopettajien roolia ja palkkausta. Päiväkodeissa suurin ammattiryhmä ovat lähihoitajat ja lastenhoitajat, joita on 40 prosenttia henkilökunnasta. Suurin tekijä lasten hyvinvoinnille ovat riittävän pienet lapsiryhmät ja riittävä määrä koulutettua henkilökuntaa, joka osaa tukea lasten kasvua ja varmistaa turvallisen hoivan.

Pohjoismainen tutkimus: Suomalainen vanhustenhoito syöksykierteessä2.3.2018 14:15Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola allekirjoittaa pohjoismaisen tutkimuksen karut tulokset suomalaisesta vanhustenhoidosta. Henkilöstön määrä suhteessa asiakasmäärään on Pohjoismaiden pienin. Hoitajat ovat huolissaan siitä, että liian pieni henkilöstömäärä aiheuttaa riskejä asiakkaille ja hoidon laadun taso laskee. Suomessa on yksityistetty vanhustenhoitoa muita Pohjoismaita enemmän. – Vanhustenhoidon syöksykierre on alkanut jo vuosia sitten. Nyt tilanne on kestämätön, Paavola varoittaa.

SuPer: Yksityiselle sosiaalipalvelualalle uusi lakkovaroitus - ”Firman tulos on pääasia, ei asukkaiden ja työntekijöiden hyvinvointi”2.3.2018 13:00Tiedote

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle jätetiin tänään uusi lakkovaroitus. Lakon kolmas aalto koskee yhtäaikaisesti aiemmin ilmoitettujen lakkojen piirissä olevia suuria hoiva-alan toimijoita. Toimijat ovat Attendo, Mehiläinen, Esperi, Pihlajalinna, Vetrea, Helsingin diakonissalaitoksen hoiva, VTKL-palvelut, Helsingin diakonissalaitoksen säätiö ja Invalidiliiton asumispalvelut. Lakko ajoittuu 26.-28.3. Työnantaja päätti neuvottelut keskiviikkona 15.2, jonka jälkeen neuvotteluja on jatkettu valtakunnansovittelijan johdolla. - Tilanne on edelleen vaikea eikä työnantajapuoli ole ymmärtänyt huoltamme alan työehtojen heikosta tasosta ja työntekijöiden uupumuksesta, toteaa sopimusneuvottelija Jukka Parkkola.

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola: Lakonuhka päällä – työnantajat painostavat työntekijöitä27.2.2018 15:32Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on tyrmistynyt työnantajien suhtautumisesta lakonuhkaan. Lakkovaroitukset on jätetty yksityiselle varhaiskasvatusalalle ja yksityiselle sosiaalipalvelualalla, jonka piirissä ovat mm. hoivapalvelut. Työnantajat kyselevät työntekijöiltä liittoon kuulumisesta ja kertovat, ettei työntekijöiden tarvitse osallistua lakkoon. Vedotaan myös työntekijöiden etiikkaan. Puheenjohtaja Paavola muistuttaa, että liittoon kuulumista ja lakkoon osallistumista ei tarvitse ilmoittaa työnantajalle. SuPer on yksityisen sosiaalipalvelualan suurin yksittäinen liitto. – On röyhkeää, että työnantaja vetoaa työntekijöiden etiikkaan laillisissa työtaistelutoimissa. Työnantajan kuuluu huolehtia siitä, että työntekijöille maksetaan asianmukaista palkkaa, työehtosopimuksia noudatetaan ja henkilökuntaa on riittävästi, puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme