Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Kutsu: Tervetuloa SuPerin ammatillisille opintopäiville 13.-14.2.2018 Tampere-talolle

Jaa

Opintopäivät avaa 13.2. klo 10.00 SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Tiistai 13.2.

Opintopäivät avaa klo 10.00SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola. STTK:n tervehdyksen tuo puheenjohtaja Antti Palola.

Päivän aiheita ovat muun muassa valvonta läpinäkyväksi (ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira), tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa (tietosuojavastaava Ari Andreasson, Tampereen kaupunki), iäkkään lääkehoidon riskien arviointi (Farmasian tohtori Maarit Dimitrow) sekä kipu, mieli ja aivot (erikoispsykologi Tage Orenius).

Päivän päättää mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa.

La Carita -säätiö jakaa opintopäivillä tunnustuspalkinnot hyville vanhustenhoidon yksiköille. Voittajat julkistetaan tiistaina klo 11.15. Tervetuloa haastattelemaan voittajia!


Keskiviikko 14.2.

Keskiviikon aiheita ovat kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta (kulttuuriantropologi Taina Kinnunen), kulttuurien välinen hoitotyö (TtT Anita Wikberg), itsemääräämisoikeus - koskemattomuus ja rajat (TtM Kristina Lamberg) sekä teknologia kehittyy - muuttuuko hoitotyö? (tulevaisuustutkija Ilkka Halava).

Päivän päättää Signmark.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaarin ohjelmaa sekä lounaalle.

Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisesta 12.2. klo 12.00 mennessä tiedottaja Sari Järviselle, sari.jarvinen@superliitto.fi

Lämpimästi tervetuloa!

Sari Tirronen
tiedotuspäällikkö
050 3858 043, sari.tirronen@superliitto.fi

Ohjelma

Alustava ohjelma. Muutokset mahdollisia.

Tiistai 13.2.2018

8.30               Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00             Opintopäivien avaus / puheenjohtaja Silja Paavola, SuPer

10.15             Hyvä työelämä tulevaisuudessa / Antti Palola, STTK

10.30             Valvonta läpinäkyväksi / ylijohtaja Markus Henriksson, Valvira

11.15             La Carita- säätiön tunnustuspalkinnon jako

11.30             Tietosuoja sosiaali- ja terveyspalveluissa / Tietosuojavastaava Ari  Andreasson, Tampereen kaupunki

12.30             Lounas

14.00             Iäkkään lääkehoidon riskien arviointimittari lähihoitajien käyttöön / farmasian tohtori Maarit Dimitrow

14.45             Kahvi

15.15             Kipu, mieli ja aivot / erikoispsykologi Tage Orenius

16.00–16.30 Mielenhoitoa ja naurulihasten huoltoa Christoffer Strandbergin kanssa


Keskiviikko 14.2.2018

9.00               Kosketus hoitotyössä – viestintää, yhteyttä ja tunnetta / kulttuuriantropologi Taina Kinnunen

10.00             Kulttuurienvälinen hoitotyö / TtT Anita Wikberg    

11.00             Itsemääräämisoikeus – koskemattomuus ja rajat / TtM Kristina Lamberg, SuPer

11.45             Lounas

12.45             Teknologia kehittyy – muuttuuko hoitotyö? Tulevaisuustutkija Ilkka Halava

13.45             Kahvi

14.15–15.00 Signmark – mikään ei ole mahdotonta  

Avainsanat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin edustajisto 26.-27.4: Varhaiskasvatuksessa tarvitaan kaikkia ammattiryhmiä27.4.2018 09:30Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin edustajisto vaatii, että varhaiskasvatuksessa arvostetaan myös lastenhoitajien ja lähihoitajien osaamista. Varhaiskasvatuslakiesityksessä esitetään lisättäväksi akateemisen koulutuksen saaneiden lastentarhanopettajien määrää suhteessa lastenhoitajiin. Varhaiskasvatuksen suurin ongelma ei ole työntekijöiden koulutustaso, vaan liian suuret ryhmäkoot. SuPerin edustajisto vaatii, että eduskunnan nyt käsittelyssä olevaa varhaiskasvatuslain lakiesitystä muutetaan.

SuPerin edustajisto 26.-27.4: Kotihoito on ratkeamispisteessä26.4.2018 11:16Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin edustajisto on huolissaan kotihoidosta, jossa henkilöstömäärä ja asiakkaiden tarpeet eivät kohtaa. SuPerin kotihoidon selvityksen mukaan hoitajat ovat huolissaan hoidon laadusta ja omasta jaksamisestaan. Moni harkitsee alan vaihtoa ja osa on jo siirtynyt muualle. Eettinen kuorma työssä on liian suuri, sillä työtään ei pysty tekemään niin hyvin kuin haluaisi ja pitäisi. SuPerin edustajisto vaatii kotihoidon pikaista tervehdyttämistä.

SuPer: Suuret ryhmäkoot varhaiskasvatuksen suurin ongelma25.4.2018 10:04Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer järjestää yhdessä Jytyn, JHL:n, Tehyn ja Talentian kanssa keskiviikkona 25.4. poliittisen mielenilmauksen Eduskuntatalon edessä klo 13.00 valmisteilla olevaa varhaiskasvatuslakia vastaan. Uudenmaan alueella osa varhaiskasvatuksen työntekijöistä poistuu työpaikaltaan klo 12. Poliittinen mielenilmaus jatkuu klo 18.00 asti. SuPerin mukaan varhaiskasvatuksen suurin ongelma ovat liian suuret hoitoryhmät. Nyt eduskunnan käsittelyssä olevassa varhaiskasvatuslaissa esitetty henkilöstörakenteen muutos ei tule korjaamaan tätä, vaan se päinvastoin johtaa ryhmäkokojen kasvuun.

SuPerin keskustelutilaisuus: Ilman henkilöstömäärän lisäämistä vanhustyötä ei saada kuntoon24.4.2018 13:02Tiedote

Pohjoismaisen vanhustyön vertailututkimuksen (Norcare) sekä tuoreen SuPerin kotihoidon selvityksen tulokset ovat erittäin hälyttäviä. Tilanne vaatii pikaisia toimenpiteitä. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer järjesti tänään 24.4. keskustelutilaisuuden vanhustyöstä. Tilaisuuteen kutsuttiin kansanedustajia ja heidän avustajiaan sekä muita yhteistyökumppaneita. Tilaisuudessa olivat panelisteina tarkastaja Marja Tereska Lounais-Suomen AVI:n työsuojelun vastuualueelta, kansanedustaja Jaana Laitinen-Pesola sosiaali- ja terveysvaliokunnasta, lähihoitaja Hanna Jokinen Hämeenlinnasta sekä tutkija Antero Olakivi Helsingin yliopistosta. Kaikki keskustelijat olivat sitä mieltä, että vanhustenhoidossa on liian vähän hoitohenkilökuntaa. Keskustelussa nousi myös esiin, että koti ei ole paras hoitopaikka kaikille ja jos kotona ei enää pärjää, on päästävä heti hoitoon muualle.

SuPer: Varhaiskasvatuksen henkilöstörakenteen muutoksen todelliset kustannukset moninkertaiset esitettyyn nähden24.4.2018 08:00Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin mukaan varhaiskasvatuksen suurin ongelma ei ole työntekijöiden koulutustaso, vaan liian suuret hoitoryhmät. – Varhaiskasvatuksen tilaa ei paranna nyt esitetty henkilöstörakenteen muutos. Sen sijaan se tulee väistämättä johtamaan ryhmäkokojen kasvuun ja lisäksi kasvattaa varhaiskasvatuksen kustannuksia merkittävästi arvioitua enemmän, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola. Lakiesityksen todelliset kustannusvaikutukset ovat SuPerin laskelmien mukaan moninkertaiset siihen, mitä ministeriö on esittänyt.

SuPer: Varhaiskasvatuksen lakiesitys ei korjaa alan ongelmia – Osa varhaiskasvatuksen työntekijäliitoista järjestää mielenilmauksen 25.4.20.4.2018 14:25Tiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer järjestää yhdessä Jytyn, JHL:n, Tehyn ja Talentian kanssa keskiviikkona 25.4. poliittisen mielenilmauksen Eduskuntatalon edessä valmisteilla olevaa varhaiskasvatuslakia vastaan. SuPerin mukaan varhaiskasvatuksen suurin ongelma ovat liian suuret hoitoryhmät. Nyt eduskunnan käsittelyssä olevassa varhaiskasvatuslaissa esitetty henkilöstörakenteen muutos ei tule korjaamaan tätä, vaan se päinvastoin johtaa ryhmäkokojen kasvuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme