Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Kutsu tiedotustilaisuuteen 16.11.: Suomi saa päähuomion maailman suurimmilla ruokamessuilla tammikuussa 2019 – ruokaa ja matkailua markkinoidaan Saksassa ennätyssuurella maaosastolla

Jaa

Suomi on ensi vuonna maailman suurimpien ruokamessujen kumppanimaa. Kumppanimaayhteistyön tavoitteena on raivata suomalaisen ruuan tietä kansainvälisille markkinoille, saada näkyvyyttä ja kontakteja Saksassa sekä houkutella lisää matkailijoita Suomeen.

Kumppanimaasopimuksen Berliinin messujen kanssa allekirjoittanut Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on vastuussa hankkeen järjestelyistä yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, suomenruotsalaisia viljelijöitä edustavan SLC:n sekä Business Finlandin kanssa.

Grüne Woche -messuille Berliiniin 18.–27.1.2019 on lähdössä yli 80 suomalaisyritystä.  Tervetuloa kuulemaan hankkeesta tiedotustilaisuuteen ravintola Lasipalatsin Helsinki-kabinettiin perjantaina 16.11. kello 11.00 - 12.30.

Tilaisuudessa puheenvuoron pitävät MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, SLC:n puheenjohtaja Mats Nylund, Suomen osaston projektijohtaja, MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, Helsingin Mylly Oy:n vientipäällikkö Azaliya Sungatullina, Birkkalan tilan toimitusjohtaja, maanviljelijä Simo Larmo sekä Kaslink Foods Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen.

Asiantuntijoina paikalla ovat hankkeen toteutukseen osallistuvat Food From Finland -ruokavientiohjelman johtaja Esa Wrang, Visit Finlandin Saksan markkina-alueesta vastaava Terhi Hook, Suomen kokkimaajoukkueen toimitusjohtaja Tapio Laine sekä messukonseptin suunnitelleen mainostoimisto Hasan & Partnersin graafinen suunnittelija Riikka Koistinen.

Tilaisuuden päätteeksi tarjoamme lounaan. Pyydämme ennakkoilmoittautumista tilaisuuteen 15.11.2018 kello 10 mennessä: https://www.lyyti.in/igw2019

Lisätietoja

Viestintäassistentti Henrietta Dahlman, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, 040 920 9877
Viestintäpäällikkö Mia Wikström, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, 050 355 3213
Viestinnän asiantuntija Anna Salminen, maa- ja metsätalousministeriö, 029 516 2002

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK-TIEDOTE: MTK:lta tukea Karhisen esityksille7.2.2019 12:07:51Tiedote

Selvityshenkilö Reijo Karhinen toimitti tänään valtioneuvostolle esityksensä maatalouden heikon kannattavuuden parantamiseksi. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK tukee raportin esityksiä. Erityisesti MTK kiittelee Karhisen esityksiä elintarvikeviennin lisäämisestä, maatalouden uusista rahoitusmalleista sekä ruokamarkkinoiden yhteistyön lisäämisestä ja kauppaketjujen asiakasdatan avaamisesta korvauksetta viljelijöiden ja koko elintarvikeketjun käyttöön.

Pääkumppanuus Berliinin Grüne Woche -ruokamessuilla herätti kiinnostusta suomalaisiin elintarvikkeisiin ja Suomeen matkailukohteena29.1.2019 12:11:50Tiedote

Suomi oli pääosassa maailman suurimmilla ruokamessuilla, Berliinin Grüne Wochella 18.-27.1.2019. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n teettämän kävijäkyselyn mukaan Suomen messuosastoa pidettiin onnistuneena. Suursatsaus herätti Suomen messuhallissa vierailleiden saksalaiskuluttajien kiinnostusta suomalaisia ruoka- ja juomatuotteita kohtaan sekä houkutteli lomailemaan Suomeen.

Sipuleista makua ja terveyttä18.1.2019 09:38:11Tiedote

Kun ruokaan halutaan täyteläistä makua, siihen silputaan sipulia. Sipuli kestää pitkää hauduttamista, se toimii pikaisesti kypsennettävissä ruuissa ja aivan raakanakin sipulia syödään. Jokaiseen tarkoitukseen löytyy sipuliperheestä osuvin valinta. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että sipulit ovat terveellisiä. Sipuleita on tutustuttavaksi monenlaisia, Suomessa viljeltyinä toista kymmentä erilaista. Viikko 4 on nimetty Sipuliviikoksi (21.–27.1.2019).

Suomalainen ruoka ja matkailu esillä Berliinissä ennätyssatsauksella ensi viikolla – Suomi maailman suurimpien ruokamessujen kumppanimaa10.1.2019 12:17:37Tiedote

Suomi on ensi viikolla Berliinissä avautuvien, maailman suurimpien Grüne Woche -ruokamessujen kumppanimaa teemalla ”Aus der Wildnis” eli villistä luonnosta. Saksaan on lähdössä 80 suomalaista ruoka- ja matkailuyritystä, jotka täyttävät kokonaisen messuhallin. Omina alueosastoinaan Suomen hallissa esittäytyvät Saimaan alue, Pirkanmaan, Hämeen ja Keski-Suomen yritysten muodostama läntinen Järvi-Suomi, Pohjois-Karjala, Lounais-Suomi ja Kainuu. Lapin yritykset ovat esillä yhteisellä Lapland Food Club -brändillä. Kuluttajille suunnatut messut järjestetään Berliinin messukeskuksessa 18.–27.1.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme