Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Kutsu tiedotusvälineille: Tule kuuntelemaan potilas- ja asiakasturvallisuuden asiantuntijoita SuomiAreenaan

Jaa

Hoidossa − oletko turvassa? -keskustelu torstaina 18.7. klo 17.30−18.30 Kaupungintalon pihalla Porissa

Mikä kansalaisia huolettaa potilasturvallisuudessa? Kuunnellaanko sinua riittävästi? Osallistutko omaa hoitoasi koskevaan päätöksentekoon? Luotatko siihen, että saat ammattitaitoista apua, kun sitä tarvitset?

Kansalaisten mielipiteitä kerättiin satunnaisilta ohikulkijoilta SuomiAreenan kansalaistorilla kesällä 2018.Torstaina 18. heinäkuuta pureudutaan kansalaisten huolenaiheisiin ja etsitään ratkaisuja toimittaja Tiina Merikannon johdolla. Tule kuuntelemaan ja osallistu keskusteluun!

Keskustelemassa ovat:

Ermo Haavisto
Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja

Eero Hirvensalo
ylilääkäri, Potilasvakuutuskeskus

Marina Kinnunen
asiantuntijat -jaoksen pj, Suomen potilasturvallisuusyhdistys
Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja

Salla Seppänen
koulutusvastuujohtaja, Savonia ammattikorkeakoulu
kunniapuheenjohtaja, Suomen Haavanhoitoyhdistys

Osmo Soininvaara
tietokirjailija                                                                              

Keskustelun järjestävät Potilasvakuutuskeskus, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Suomen Haavanhoitoyhdistys, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja Suomen Potilasturvallisuusyhdistys.

YouTube: #hoidossaoletkoturvassa
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja keskustelusta: SuPerin viestintäjohtaja Hannu Järvinen, 09 2727 9241

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin Paavola: Rahapula ei oikeuta lain rikkomiseen – kuntien yt:t vaarantavat hoidon17.10.2019 12:13:13 EESTTiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola ei hyväksy kuntien ja kuntayhtymien säästötoimia, jotka kohdistuvat henkilöstöön. Toimet vaarantavat hoidon laadun ja ovat ristiriitaisia tilanteessa, jossa hoitajia tulisi todellisuudessa palkata lisää. Superilaisia on kaikkiaan yli 12 000 yhteistoimintaneuvottelujen piirissä kuntasektorilla. − Jos hoitajia lomautetaan, on työnantajan linjattava, ketkä jätetään hoitamatta, puheenjohtaja Paavola vaatii.

SuPerin yksityissektorin kysely: Hoitajien työaikaa menee edelleen siivoamiseen ja pyykkäämiseen17.9.2019 13:43:25 EESTTiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer selvitti yksityissektorilla työskenteleviltä jäseniltään tilannetta kevään ns. hoivakriisin jälkeen. Työnantajat olivat luvanneet lisätä henkilöstön määrää ja korjata työoloja. Selvityksen alustavat tulokset kertovat, että korjauksia ei ole tehty siinä määrin kuin työnantajat ovat antaneet ymmärtää. Hoidon laatu ja hoitajien työolot eivät ole parantuneet hoivakriisin jälkeen. Kyselyyn vastasi noin 2 000 superilaista, jotka työskentelevät Attendolla, Esperissä, Mehiläisessä ja Pihlajalinnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme