Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Kutsu tiedotusvälineille: Tule kuuntelemaan potilas- ja asiakasturvallisuuden asiantuntijoita SuomiAreenaan

Jaa

Hoidossa − oletko turvassa? -keskustelu torstaina 18.7. klo 17.30−18.30 Kaupungintalon pihalla Porissa

Mikä kansalaisia huolettaa potilasturvallisuudessa? Kuunnellaanko sinua riittävästi? Osallistutko omaa hoitoasi koskevaan päätöksentekoon? Luotatko siihen, että saat ammattitaitoista apua, kun sitä tarvitset?

Kansalaisten mielipiteitä kerättiin satunnaisilta ohikulkijoilta SuomiAreenan kansalaistorilla kesällä 2018.Torstaina 18. heinäkuuta pureudutaan kansalaisten huolenaiheisiin ja etsitään ratkaisuja toimittaja Tiina Merikannon johdolla. Tule kuuntelemaan ja osallistu keskusteluun!

Keskustelemassa ovat:

Ermo Haavisto
Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja

Eero Hirvensalo
ylilääkäri, Potilasvakuutuskeskus

Marina Kinnunen
asiantuntijat -jaoksen pj, Suomen potilasturvallisuusyhdistys
Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja

Salla Seppänen
koulutusvastuujohtaja, Savonia ammattikorkeakoulu
kunniapuheenjohtaja, Suomen Haavanhoitoyhdistys

Osmo Soininvaara
tietokirjailija                                                                              

Keskustelun järjestävät Potilasvakuutuskeskus, Satakunnan sairaanhoitopiiri, Suomen Haavanhoitoyhdistys, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja Suomen Potilasturvallisuusyhdistys.

YouTube: #hoidossaoletkoturvassa
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja keskustelusta: SuPerin viestintäjohtaja Hannu Järvinen, 09 2727 9241

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu yli 90 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin Paavola: VM:n budjettiesityksessä ei ole varattu riittävästi rahaa hoitajamitoituksen nostamiseen19.8.2019 11:41:59 EESTTiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on tyytymätön valtiovarainministeriön budjettiesitykseen, jossa ei ole varattu riittävästi rahaa hoitajamitoituksen nostamiseen. Luvattu 0,7:n mitoitus vaatii huomattavasti enemmän kuin viisi miljoonaa euroa. Paavola vaatii, että vaalilupausten täyttämiseen on löydyttävä asianmukaiset varat.

SuPerin selvitys: Vammaistyössä on paljon alalle kouluttamattomia työntekijöitä13.6.2019 05:16:00 EESTTiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer selvitti vammaistyössä työskentelevien jäsentensä kokemuksia ja alan erityispiirteitä. Selvityksestä käy ilmi, että vammaispalveluissa työskentelee huomattavan paljon työntekijöitä, joilla ei ole sosiaali- ja terveysalan ammatillista koulutusta. Kouluttamattomia on määräaikaisissa ja vakituisissa työsuhteissa 37 prosentilla työpaikoista. Jopa 19 prosentilla työpaikoista kouluttamattomat osallistuvat lääkehoitoon.

SuPerin Paavola: Hoitajamitoitusta on nostettava heti10.6.2019 12:20:13 EESTTiedote

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola vaatii tarkennuksia hallitusohjelmaan. Ohjelmassa on luvatun mukaisesti kirjaus siitä, että vanhustenhoidon vähimmäishenkilöstömitoitus nostetaan tasolle 0,7. Ongelma on, että kirjaus on liian väljä eli siinä puhutaan hoivahenkilöstöstä eikä hoitohenkilöstöstä. Tämä on tarkoittanut ainakin tähän asti sitä, että jopa talonmies on saatettu lukea mitoitukseen osallistuttuaan hoivatyöhön. SuPer edellyttää, että 0,7:n vähimmäismitoitukseen lasketaan vain koulutettu hoitohenkilöstö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme