Visit NaantaliVisit Naantali

Kutsu toimittajille - tervetuloa Unikeonpäivän aamiaiselle 27.7.

Jaa

Naantalissa valmistaudutaan Unikeonpäivän viettoon ja odotettu keskikesän huipennus kruunaa Naantalin superkesää! Naantalissa jännitys tiivistyy - kuka saa himoitun tittelin tänä vuonna? Kuka paljastuu vuoden 2022 Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi?

Vuoden 2021 Valtakunnan Virallinen Unikeko Jouni Mutanen
Vuoden 2021 Valtakunnan Virallinen Unikeko Jouni Mutanen

Naantalin Unikeonpäivää on vietetty ainakin 1880-luvulta lähtien. Vuodelta 1886 on peräisin ensimmäinen päivän viettoa kuvaava lehtiartikkeli, jossa kerrotaan päivää vietetyn kuten aikaisimpina vuosina on ollut tapana. Naantalin Unikeonpäivän vietto 1880-luvulla oli nykyistä riehakkaampaa. Unikeonpäivänä aamu-unisia rangaistiin heittämällä heitä takiaisilla. Viimeisetkin kaupungissa torkahdelleet unikeot herätettiin puolestaan korvia raastavalla meluamisella matkalla Kuparivuorella sijainneelle Alppilan huvimajalle. Huimaavat desibeliluvut syntyivät kovaäänisesti laulamalla, huutamalla, erilaisia soittimia soittamalla ja talojen seiniä sekä ikkunoita kolistelemalla. Uskaltautuipa joskus joku herättelemään aamu-unisimpia jopa näiden kotoaan. 1880-luvun Unikeonpäivän vietto huipentui illalla Merisalissa järjestettyyn juhlaan.

Tämän päivän Unikeonpäivien juhlinta on muuttunut koko perheen mukavaksi kesäfestariksi. Ohjelmaa tarjotaan Kirkkopuistossa kolmena päivänä ja varsinaisena Unikeonpäivänä 27.7. vieraita hemmotellaan non-stop -esityksin, joista nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Unikekomarkkinoilta löytyy ostettavaa ja hypisteltävää kaikenikäisille.

Liittestä löytyy Unikeonpäivän historian havinaa ja Naantalin Unikeot kautta aikojen.

Tervetuloa seuraamaan Unikeon julkistusta, joka tapahtuu Presidentin laiturilla, keskiviikkona 27.7. klo 7.00. ja sen jälkeen aamiaiselle Ravintola Uuteen Kiltaan.

Virallinen tiedote vuoden 2022 Unikeon valinnasta lähetetään toimittajille embargolla tiistaina 26.7. klo 15 mennessä. Samassa tiedotteessa on linkki, johon tallennamme aamun kuvia julkistamisesta.

Pyydän vahvistamaan osallistumisen suoraan minulle, p. 040 7478847 tai tarja.rautiainen@visitnaantali.com tiistaiaamuun klo 10 mennessä.

Lisätietoja

Tarja Rautiainen

Visit Naantali, Naantalin Matkailu Oy

tarja.rautiainen@visitnaantali.com, p. 0407478847

Avainsanat

Kuvat

Vuoden 2021 Valtakunnan Virallinen Unikeko Jouni Mutanen
Vuoden 2021 Valtakunnan Virallinen Unikeko Jouni Mutanen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme