Kustannusosakeyhtiö Otava

KUTSU: Varman toimitusjohtaja Risto Murto pureutuu uutuuskirjassaan Suomen väestökatoon. Tervetuloa Puuttuvat puoli miljoonaa -kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10.

Jaa

Millainen tulevaisuus odottaa vanhenevaa Suomea ja sen taloutta? Tätä pohtii Varman toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori Risto Murto uutuuskirjassaan “Puuttuvat puoli miljoonaa – Väestökato ja Suomen talouden tulevaisuus”. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10. klo 10–11 Otavaan.

 

Väestön ikääntyminen ja työssäkäyvien määrän vähentyminen hidastavat talouskasvua ja muovaavat rajusti Suomea lähivuosikymmeninä. Suomeen pitäisi saada lisää ihmisiä tavalla tai toisella.  

Arvostettu talousasiantuntija Risto Murto pureutuu uutuuskirjassaan Puuttuvat puoli miljoonaa – Väestökato ja Suomen talouden tulevaisuus väestönkehityksen kautta maamme tulevaisuuteen. Hän osoittaa, että muutosten syvyyttä ja laaja-alaisuutta on aliarvioitu. 

Herättelevässä kirjassaan Murto hakee vastalääkettä kehityksen suunnan kääntämiseksi. Länsimaissa alhaista syntyvyyttä on yleensä korvattu korkeammalla maahanmuutolla. Onko kasvava maahanmuutto väistämättä myös Suomen tulevaisuus? Entä mitä voimme oppia muista maista, erityisesti Ruotsista? 

Risto Murto (s. 1963) on kauppatieteiden tohtori. Hän on toiminut työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtajana vuoden 2014 alusta. Murrolla on pitkä kokemus vakuutus- ja sijoitustoiminnasta. Hän osallistuu aktiivisesti talouspoliittiseen keskusteluun. 

Puuttuvat puoli miljoonaa ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jari Nissisen lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 7.10. klo 00.01.  

Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen perjantaina 7.10. klo 10.00 Otavaan (Uudenmaankatu 10, Helsinki).  Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi 

Pdf-vedokset sekä Risto Murron haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota16.11.2022 11:12:31 EET | Tiedote

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme