Kutsu: Yksinasuvat esiin! -raportin julkaisutilaisuus

Jaa

Yli miljoona suomalaista asuu yksin. Tästä huolimatta yksinasuminen jää vuodesta toiseen perhekeskeisen politiikan varjoon. Kalevi Sorsa -säätiön uusi julkaisu tarkastelee yksin asumista kriittisesti hyvinvoinnin, toimeentulon, puoluepolitiikan ja koronakriisin näkökulmista. Se julkaistaan keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 24.11. klo 9.00.

Raportissa ”Yksinasuvat esiin! Miten huomioida yksinasuvat politiikassa” tarkastellaan muun muassa seuraavia asioita: Miten yksinasuvien sosioekonominen asema eroaa parisuhteessa eläviin ja perheellisiin verrattuna? Miten yksinasumista on käsitelty poliittisessa päätöksenteossa? Millä toimilla valtion tulisi edistää yhdenvertaisuutta ja kohentaa yksinasuvien asemaa?

Myös koronakriisi on korostanut yksinasumisen vaikutuksia muun muassa henkiseen hyvinvointiin. Julkaisun kirjoittajat ovat säätiön toiminnanjohtaja Mikko Lievonen ja hankevastaava Maija Mattila.

Tilaisuuden puhujat:

  • Mikko Lievonen (toiminnanjohtaja, Kalevi Sorsa -säätiö, julkaisun toinen kirjoittaja)
  • Anneli Kiljunen (kansanedustaja, sd.)
  • Sami Kieksi (dokumentaristi, mm. ”Some Deep Story” -dokumenttisarjan ohjaaja)

Tapahtuman juontaa säätiön hankevastaava Samuli Sinisalo.

Aika: keskiviikko 24.11.2021, klo 09.00-10.00.

Paikka: Maijansali, Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

Julkaisutilaisuus esitetään myös suorana lähetyksenä tilaisuuden Facebook-sivulla.

Saapumisohjeet: Maijansali sijaitsee Oodin ensimmäisessä kerroksessa, pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Tila on esteetön.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoitusta. Tilaisuudessa on aamiaistarjoilu. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

040 721 7212http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosiaalidemokraattinen ajatushautomo, think tank. Elävä demokratia edellyttää monipuolisia mutta perusteltuja näkemyksiä, tulevaisuuden tekeminen ennakkoluulotonta asennetta ja uusia avauksia. Kalevi Sorsa -säätiö perustettiin vuonna 2005 vastaamaan näihin tavoitteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Sosialidemokraattinen ajatuspaja: Yksinasuvien asemaa edistettävä puolueiden yhteistyöllä24.11.2021 07:16:00 EET | Tiedote

Suomessa on 1,25 miljoonaa yhden hengen kotitaloutta, mutta yksinasuvien asemasta ei juuri puhuta politiikassa. Kalevi Sorsa -säätiön uudessa julkaisussa pureudutaan yksinasumisen vaikutuksiin hyvinvoinnin, toimeentulon ja koronakriisin näkökulmista. Raportin kirjoittajat Mikko Lievonen ja Maija Mattila suosittelevat perustamaan yksinasumiseen keskittyvän parlamentaarisen komitean, jonka puitteissa kaikki eduskuntapuolueet osallistuisivat yksinasuvien aseman parantamiseen.

Raportti: Koronapandemian seuraava haaste on hyvinvointivelan purkaminen26.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Koronakriisi kasvattaa hyvinvoinnin vajeita eli sosiaalista velkaa, joka näkyy monin tavoin suomalaisten elämässä: heikentyneenä toimeentulona, hoitojonoina sairaaloissa, oppimisvajeina kouluissa ja lisääntyvänä psyykkisenä pahoinvointina. Sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo hahmottelee Kalevi Sorsa -säätiön julkaisussa kriisin aiheuttamia hyvinvoinnin vajeita laajaan tutkimusaineistoon pohjaten. Raportti nostaa esiin kysymyksen, joka määrittää pandemian jälkihoitoa tulevina vuosina: miten ja millä resursseilla valtio voi purkaa kriisin jättämää sosiaalista velkaa?

Julkaisu: Suomessa tulisi ottaa aktiivinen ote työajan lyhentämiseen7.7.2021 07:05:00 EEST | Tiedote

Koronakriisi on myllertänyt työelämää tavalla, josta tuskin nähdään suoraa paluuta entiseen. Etätyöt ovat lisääntyneet ja työaikakokeiluja tai suosituksia lyhyemmästä työajasta on aloitettu ainakin Ranskassa ja Espanjassa. Japanin hallitus on esittänyt lakipaketin, joka mahdollistaisi nelipäiväisen työviikon. Viimeisimpänä Islanti teki laajan kokeilun nelipäiväisestä työviikosta. Avaako koronakriisi mahdollisuuden työajan lyhentämiselle myös Suomessa?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme