Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Kuura Kettu opastaa OYSin käytävillä

Jaa

OYSin lapsiasiakkaille ideoitu kaverihahmo Kuura Kettu opastaa sairaalan käytävillä opasteteippauksissa.

Kuura Kettu seikkailee sairaalan käytävien seinillä viittoillen ja hyppien kohti lastenklinikkaa. Opasteet alkavat avohoitotalon sisäänkäynnin aulasta ja ohjaavat kulkijan lastenklinikalle saakka. Kuuralla on osan matkaa kädessään keltainen L-rakennukseen opastava kyltti ja lisäksi Kuura tekee käytävillä veikeitä hyppyjä ja kärrynpyöriä.

­-On todella hienoa, että olemme saaneet Kuura Ketun käytäville opastamaan. Kettuhahmo on ilahduttanut lastensairaalaan kulkijoita ihan henkilöstöä myöten, iloitsee Lasten ja nuorten palvelualueen johtaja Jarmo Salo.

Kuura Ketun ideoi sairaalalle 7-vuotias Emma Klasila syksyllä 2020. Lapsille järjestetyssä ideakilpailussa saatiin yli sata hienoa ehdotusta kaverihahmosta, joka olisi lasten ilona ja turvana sairaalassa. Kuura Kettu ja yhdeksän muuta hahmoa pääsivät OYSin Facebookin äänestykseen mukaan. Emman iloinen ja värikäs kettupiirros voitti lastensairaalassa järjestetyn lopullisen äänestyksen, jolloin äänestää saivat lapsiasiakkaat.

Opasteiden lisäksi Kuura Ketusta on tehty heijastimia ja tarroja. Heijastimia on jaettu lastensairaalan potilaille joululahjaksi ja tarroja lapset voivat saada sairaalakäynneillä.

Kuura Kettu seikkailee lastensairaalan toiminnan mukana myös OYSin uusiin sairaalarakennuksiin. Taiteilija Elina Warstan toteuttamassa kerrosgrafiikassa Kuura seikkailee luonnossa eri vuodenaikoina ja uuden sairaalan pysäköintihallikin on nimetty Kuuraparkiksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme