Taideyliopisto

Kuvan Kevät valtaa Myllyn 7.5.–5.6.2022

Jaa
Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisteriopiskelijoiden kevätnäyttely nähdään ensimmäistä kertaa uudessa Mylly-rakennuksessa Sörnäisissä.

Tänä vuonna Kuvan Kevät -maisterinäyttelyssä taiteellista työskentelyään esittelee 40 opintojaan viimeistelevää kuvataiteilijaa Taideyliopiston Kuvataideakatemian opetusalueilta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet. 

Näyttely järjestetään ensimmäistä kertaa uudessa Mylly-rakennuksessa Taideyliopiston Sörnäisten kampuksella. Kuva/Tila-gallerian lisäksi näyttelyn käytössä on tiloja Myllyn eri kerroksissa, niiden joukossa yleisöltä tavallisesti suljetut kattoterassi sekä Majakka vanhan viljasiilon huipulla.

Maisterinäyttelyllä ei ole yhteistä teemaa, vaan jokainen osallistuja tuo esiin omaa taiteellista työskentelyään. Taiteilijoiden itsenäisestä taiteellisesta ajattelusta syntyy moninaisia näkökulmia ja tekniikoita esittelevä kokonaisuus.

”Opiskelijoiden oma luovuus on hyvin yksilöllistä, ja näkökulmien ja tekotapojen rikkaus kertoo myös siitä, että opetuksemme ei hierarkkisesti johda tietynlaiseen taiteeseen, joka olisi jonkin tietyn vallitsevan kaavan mukaista, sanoo Harri Monni, maalaustaiteen lehtori ja tämän vuoden näyttelyn vastuuopettaja. ”Kenties voisi hyvin varovasti sanoa, että pandemia-aika on tuonut mukanaan vielä yksilöllisempää ja pohdiskelevampaa taiteen tekemistä.”

Moni teos käy vuoropuhelua uudenkarhean arkkitehtuurin kanssa eri tavoin, kuten siihen sopeutuen tai sitä haastaen. ”Tila tukee työskentelyä, ja toisaalta se voi myös olla vastahangassa tavalla, joka antaa mahdollisuuden kehittyä, Monni sanoo.

Kuvan Kevät 2022 -taiteilijat: 

Roy Boswell, Amiel Buchmann, Seija Dibba, Sonja Donner, Venla Ekebom, Toni Elg, Natalie Seifert Eliassen, Robin Clifford Ellis, Erno Aleksi Johannes, Johanna Heikkilä, Jaakko Hukkanen, Kaisa Huotari, Henrik Härkönen, Aleksi Kallioja, Noora Kaunisto, Maija Käyhkö, Heini Katariina Korhonen, Karoliina Korvuo, Janne Laukkarinen, Ville Laurinkoski, Lauri Lähteenmäki, Sara Manninen, Liisa Mudist, Hugo Murtoniemi, Anna-Sofia Nylund, Laura Pakarinen, Essi Pitkänen, Oliver Reuter, Pedro Riva, Jenni Rope, Kati Sankala, Spider, Eero Tiittula, Tiina Tuovinen, Sauli Tvaltvadze, Pauliina Waris, Simone Gisela Weber, Poomin Wongsing, Xin Yli-Rekola, Xiao Zhiyu

Kuvan Kevät – Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely 7.5.–5.6.2022

Kuva/Tila sekä muita tiloja Myllyssä, Sörnäisten rantatie 19, 00530 Helsinki. Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18. Vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 6.5. klo 17–20 Myllyssä.

Lisätietoa näyttelystä, taiteilijoista ja ohjelmasta: www.kuvankevat.fi 

Media voi tutustua näyttelyyn ennakkoon torstaina tai perjantaina 5.–6.5.2022 tai muuna sovittuna ajankohtana. 

Näyttelyvierailut, haastattelupyynnöt ja lehdistökuvat:
Viestinnän suunnittelija Henna Kontusalmi, Taideyliopiston Kuvataideakatemia,
henna.kontusalmi@uniarts.fi, 050 448 8530

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme