Attendo

Kuvataiteilija Vappu Rossi vetää taidepajoja ikäihmisille hoivakodeissa

Jaa

Kansainvälisesti meritoituneen kuvataiteilija Vappu Rossin taidepajat käynnistyvät Attendon Kulttuuri ja Taide -teemaisissa hoivakodeissa. Ensimmäinen taideviikonloppu järjestetään Mikkelissä 18.–19. elokuuta Attendo Marsalkanhovissa ja 24.–25. elokuuta on vuorossa Joensuussa Attendo Sirkunhovi.

Vappu Rossi kannustaa ihmisiä kohtaamaan taiteen parissa.
Vappu Rossi kannustaa ihmisiä kohtaamaan taiteen parissa.

Attendo ideoi kuvataiteilija Vappu Rossin kanssa taideviikonloput, jotta palvelukodeissa päästäisiin nauttimaan taiteesta myös tekemisen kautta. Taidepajan käynnistyessä taiteilija Rossi esittelee piirustus- ja maalaustekniikoiden sarjan, minkä jälkeen osallistujat pääsevät piirtämään ja maalaamaan. Taidepajassa voi tehdä esimerkiksi muotokuvan läheisestä tai maalata muuta itselle sopivaa. Vappu Rossi kiertää pajapäivien aikana opastamassa henkilökohtaisesti jokaista osallistujaa.

Taidepajat ilahduttavat kaikkia kansalaisia hoivakoteihin pystytettävien näyttelyiden myötä, jotka rakennetaan viikonloppujen päätteeksi. Hoivakodit toivottavat kävijät tervetulleiksi katsomaan näyttelyitä. Töiden tekijät ovat hoivakodeissa asuvia ikäihmisiä ja heidän kaikenikäisiä läheisiään. Joensuun taidepajassa on mukana myös omaishoitajia. Mahdollisuuksien mukaan taidepajoihin voivat osallistua myös lähialueen asukkaat, jotka haluavat tutustua hoivakoteihimme.

Vappu Rossi alleviivaa, että osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa taustaa kuvataiteiden saralta.

- Taidehetkessä esittelemäni piirustus- ja maalaustekniikat ovat helposti omaksuttavissa ja hyödynnettävissä. Pyrin opettamaan niin, että tunnelma on keveä ja työskentelyn kynnys mahdollisimman matala. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, ja pajasta voi nauttia vaikka vain katsellen. Taiteen parissa on hyvä kohdata!

Opettajana Vappu Rossi on kysytty ja kokenut. Hän on kehittänyt havainnosta piirtämisen opetusmetodeja ja vetänyt taidekursseja esimerkiksi Ateneumissa, Kuvataideakatemiassa, Oriveden opistolla ja Helsingin taidemuseossa. Rossin omia töitä on ollut näyttelyissä eri puolilla maailmaa. Lue lisää taiteilijasta: www.vappurossi.fi

- Haluamme ammattilaisen ohjaamalla taidepajalla luoda yhteisen ja erilaisen kokemuksen eri sukupolville ajatuksella, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta. Kenenkään ei tarvitse osata piirtää tai maalata ennalta. Tärkeintä on heittäytyminen tai pelkästään taiteesta katseella nauttiminen, sanoo Sanna Rouvinen Attendosta.

Toimitukset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan taidepajoihin. Tarkemmat aikataulut selviävät hoivakotien johtajilta. Pyydämme ilmoittautumaan ennalta, jotta osaamme varata teille omat taidevälineet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Yli-Karro
p. 044 494 3550, ulla.yli-karro@attendo.fi
hoivakodin johtaja, Attendo Marsalkanhovi, Mikkeli

Sanna Rouvinen
p. 044 494 3520, sanna.rouvinen@attendo.fi
johtaja, Attendo Sirkunhovi, Joensuu

Kuvat

Vappu Rossi kannustaa ihmisiä kohtaamaan taiteen parissa.
Vappu Rossi kannustaa ihmisiä kohtaamaan taiteen parissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo keskeyttää tehostetun palveluasumisen hoivakoti Vänrikissä toistaiseksi12.3.2019 15:15:48 EETTiedote

Attendo on päättänyt keskeyttää tehostetun palveluasumisen toiminnan Siilinjärvellä sijaitsevan ikäihmisten hoivakoti Vänrikissä henkilöstöpulan takia. Järjestelystä on sovittu yhdessä Siilinjärven kunnan ja Kuopion kaupungin kanssa, joiden asumisyksiköihin tehostetun palveluasumisen asukkaat siirtyvät hallitusti. Hoivakodissa on lisäksi kevyemmän tuen tarpeessa olevia asukkaita, joiden osalta arki Vänrikissä jatkuu normaalisti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme