Taideyliopisto

Kuva/Tilan SouthWest–NorthEast -näyttelyssä vieraita Splitin taideakatemiasta

Jaa
Splitin taideakatemian maisteriopiskelijat ja tuoreet taiteilijat tuovat näyttelynsä Kuva/Tilaan loka-marraskuussa.
Ivona Pupačić, In the Living Room and Above (Showcase), 2021, yksityiskohta teoksesta.
Ivona Pupačić, In the Living Room and Above (Showcase), 2021, yksityiskohta teoksesta.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Splitin taideakatemian vaihtonäyttely-projektin ensimmäinen osa tapahtui syksyllä 2019, kun ryhmä Kuvataideakatemian maisteriopiskelijoita esiintyi näyttelyssä Multimedia Cultural Centressä (MKC) Kroatian Splitissä. Koronapandemian vuoksi Splitin taideakatemian opiskelijoiden vastavierailu Helsinkiin siirtyi kahdella vuodella.

Kuva/Tilassa 22.10.–13.11.2022 esillä olevan SouthWest–NorthEast -näyttelyn taiteilijat ovat Splitin taideakatemian maalaustaiteen sekä elokuva-, video- ja mediataiteen opiskelijoita tai vastavalmistuneita taiteilijoita. Heidän teoksensa tuovat esiin henkilökohtaisia kiinnostuksen kohteita ja monenlaisia taiteellisia lähestymistapoja. Vaikka teemat ja ilmaisuvälineet vaihtelevat, teokset välittävät yleismaailmallisia asioita. Teokset nostavat esiin modernin ja nykytaiteen diskurssissa keskeisiä aiheita, ja myös siten ne ylittävät paikalliset narratiivit ja maantieteelliset rajat. Teoksissa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa yksilön ja yhteiskunnan suhde, valtarakennelmat ja niiden purkamisen mahdollisuudet sekä ihmisyys, ruumis ja yksilöllinen ja kollektiivinen muisti.

Näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Vanessa Barač, Marija Bebić, Lucija Bosančić, Lora Cukrov, Davor Drčelić, Luka Eterović, Tihana Felić, Mihael Frančić, Ana Heski, Mak Hubjer, Luka Jukić, Gabrijela Kajdiž, Jure Knezović, Đana Lončar, Ivan Trpimir Lozić, Zvonimir Lukas, Josip Maleš, Ivo Mateljak, Mia Minigo, Marija Mratinić, Jadran Parunov, Anna Perlain, Marija Petrović, Ivona Pupačić, Matea Rančić, Marija Ana Rnjak, Palmina Roglić, Luna J. Stamenković, Klarisa Stanisavljević, Lucija Vrkić ja Marieta Vulić.

Näyttelyn teosvalinnat ovat tehneet Ph.D., professori Vlado Zrnić, professori Viktor Popović ja apulaisprofessori Neli Ružić. Näyttelyn järjestävät Splitin taideakatemia ja Kazimir-yhdistys. Näyttely on Euroopan Unionin osarahoittama.

SouthWest–NorthEast: Splitin taideakatemian vaihtonäyttely 22.10.–13.11.2022, Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ivona Pupačić, In the Living Room and Above (Showcase), 2021, yksityiskohta teoksesta.
Ivona Pupačić, In the Living Room and Above (Showcase), 2021, yksityiskohta teoksesta.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme