Taideyliopisto

Kuva/Tilan This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Jaa
Helmi-maaliskuussa Kuva/Tilassa pohditaan vertaistuen ja yhdessä oppimisen merkitystä kahdeksan omaäänisen taiteilijan This Coming Together -näyttelyssä. Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa Meri Hallenberg ja Laura Lowe paneutuvat ihmisen luontosuhteen muutokseen japanilaisen taiteen ja maiseman kautta.
Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022
Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022

Monitulkintaisen nimensä tavoin This Coming Together -näyttely tarjoaa vaihtelevia taiteellisia lähestymistapoja pohtiessaan vertaisoppimista ja -työskentelyä sekä yhdessäoloa niin sanottujen taidemaailmojen ja taidekenttien konteksteissa. Näyttely on avoinna Kuva/Tilassa 25.2.–25.3.2023.

This Coming Together on taiteellinen jatkumo Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuosien 2021–2023 mentorointiohjelmalle. Näyttelykokonaisuuden ovat suunnitelleet ohjelmaan osallistuneet opiskelijat Toni Elg, Maija Fox, Maija Käyhkö, Pedro Riva, Eero Tiittula, Sakari Vinko, Man Yau ja Xiao Zhiyu.

Näyttelyn aikana järjestetään kolme kaikille avointa englanninkielistä keskustelutilaisuutta torstaisin 2.3., 9.3. ja 16.3. klo 16–17. Still hanging in there? -keskustelujen aiheina ovat taidekoulut, taiteen tuotanto ja kollektiivinen toiminta. Keskustelujen koollekutsuja on näyttelyn osallistuja Xiao Zhiyu, ja kutsutut puhujat ovat taidekentän aktiivisia toimijoita: Ida Enegren, Chih Tung Lin, Jaakko Pallasvuo, Joonas Pulkkinen, Shubhangi Singh, Minna Suoniemi ja Sakari Tervo.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön mentorointiohjelma perustuu vertaisryhmän muodostamiseen, jonka tarkoituksena on auttaa ohjelmaan osallistuvia opiskelijoita heidän opinnoissaan ja valmistautumaan taidekoulun jälkeiseen aikaan. Mentorointiohjelma on osa Kuvataiteen kansainväliset verkostot -projektia, ja opiskelijavalinta tehtiin Kuvataideakatemian sisäisellä opiskelijahaulla. Vuosien 2021–23 ohjelmaa vetivät kuraattori Angela Rosenberg ja kuvataiteilija Hans Rosenström. Ohjelman opiskelijat kutsuivat kuraattori/yliopisto-opettaja Sakari Tervon osallistumaan näyttelyn toteuttamiseen.

Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa on esillä 3.3.–26.3. Meri Hallenbergin ja Laura Lowen yhteisnäyttely Raskas elementti. Näyttely pohtii ihmisen luontosuhteen muutosta erityisesti japanilaisen taiteen ja maiseman kautta, ja se pohjautuu taiteilijoiden työskentelyyn Japanissa kesällä 2022.

This Coming Together – Toni Elg, Maija Fox, Maija Käyhkö, Pedro Riva, Eero Tiittula, Sakari Vinko, Man Yau, Xiao Zhiyu, 25.2.–25.3.2023

Meri Hallenberg & Laura Lowe: Raskas elementti, 3.3.–26.3.2023

Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19, 00530 Helsinki. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022
Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
PL 1
00097 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme