Kuva/Tilan uusi Tracing Work -näyttely jäljittää taiteellista työtä ja taiteilijoiden työskentelyä
Tracing Work -näyttelyssä työn ja työskentelemisen tematiikat kohtaavat monin tavoin. Kuva/Tilassa 11.3.2022 yleisölle avautuvan näyttelyn teokset keskittyvät muun muassa näkymättömään työhön, toimeentuloon, taiteilijan työn katoavaisuuteen ja oman työn säilyttämiseen liittyviin kysymyksiin sekä työväenliikkeen historiaan.
Tracing Work vie ajatukset kohti taiteen synnyttämiä muistoja ja taiteilijoiden työn ja tulosten jäljittämistä. Näyttelyn rinnalla kulkee kysymys taidetyön ja tuotannon tekijyyteen liittyvistä seikoista. Taiteen tekemiseen liittyy yksinäisyys ja epävarmuus. Taiteen tekeminen yhdessä edellyttää neuvottelua, valintoja ja arvojen punnitsemista.
Näyttely tarjoaa yleisölle näyttelyn teemoihin liittyviä erilaisia rooleja ja kokemisen tapoja. Osana näyttelyä järjestetään esityksiä ja tapahtumia, ja osa teoksista on liikkeessä ja kehittyy koko näyttelyn ajan. Teoksesta ja ajankohdasta riippuen kävijä voi olla esimerkiksi katsoja, kokija tai osallistuja.
Yun-Chen Changin viikonloppuisin nähtävässä esityksessä taiteilijan keho ja yleisö tulevat osaksi alati muuttuvaa installaatiota. Natalie Eliassen kutsuu vapaaehtoisia lahjoittamaan oman kehonsa muotiksi näyttelyn aikana muotoutuvaan Breastfall-teokseen. Ensi-iltansa teatteri Jurkassa viime marraskuussa saanut Klaus Maunukselan näytelmä Apuraha ja tunteet esitetään 1.4. klo 18 lukudraamana ja aiheen tiimoilta käydään keskustelua esityksen jälkeen. Taiteilijan työn säilyttämisen tärkeyttä luotaava Taiteilijan arkistot -työpaja työstää lopputulemanaan yleishyödyllisen julkaisun. Lisäksi näyttelyä varten tehdyt taidetyöläisten haastattelut avaavat taiteilijan työn jälkien seuraamiseen omanlaisiaan polkuja.
Näyttelyn taiteilijat
Yun-Chen Chang
Natalie Eliassen
Taina Hakala ja Taiteilijan arkistot -työpajan osallistujat
Domènec ja Jon Irigoyen
Anni Laukka
Klaus Maunuksela ja työryhmä
Näyttelyn ovat kuratoineet Taideyliopiston Kuvataideakatemian Praxis-maisteriohjelman opiskelijat Ida Enegren, Krister Gråhn, Jarkko Partanen, Joonas Pulkkinen ja Johanna Rojola.
Lue lisää näyttelystä ja tapahtumista Kuva/Tilan verkkosivuilta.
Tracing Work, 11.3.–3.4.2022, Kuva/Tila, Sörnäisten rantatie 19, Helsinki. Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Henna KontusalmiViestinnän suunnittelija
Puh:050 4488 530henna.kontusalmi@uniarts.fiLinkit
Tietoja julkaisijasta
Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto
Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa jaettiin palkinnot26.3.2023 19:18:27 EEST | Tiedote
Sibelius-Akatemian pianonsoiton opiskelijoille tarkoitettu kilpailu käytiin 24.–26.3.2023 ja siinä palkittiin 14 opiskelijaa.
Helmi Vesa -pianokilpailu tuo kuultavaksi ranskalaista ohjelmistoa Debussyn ja Ravelin varjoista6.3.2023 14:00:00 EET | Tiedote
Sibelius-Akatemian Konserttisalissa (Pohjoinen Rautatiekatu 9, Helsinki) 24.-26.3.2023 käytävään kilpailuun osallistuu 43 eri-ikäistä pianotaituria. Heistä 38 opiskelee Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolla ja 5 nuorisokoulutuksessa. Kilpailu järjestetään nyt 14. kertaa.
Kuva/Tilan This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä23.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote
Helmi-maaliskuussa Kuva/Tilassa pohditaan vertaistuen ja yhdessä oppimisen merkitystä kahdeksan omaäänisen taiteilijan This Coming Together -näyttelyssä. Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa Meri Hallenberg ja Laura Lowe paneutuvat ihmisen luontosuhteen muutokseen japanilaisen taiteen ja maiseman kautta.
Sirkku Rintamäen tohtorintutkinnossa luovasta virrestä on versonut rikkaasti uutta16.2.2023 12:00:00 EET | Tiedote
Rintamäki haluaa uudistaa virttä siten, että se lähtisi lentoon ja tempaisisi mukaansa. Virrellä saa myös leikkiä.
Debi Wong haastaa tohtorintutkinnossaan täydellisyyteen pyrkimisen kulttuurin klassisessa laulussa13.2.2023 14:00:00 EET | Tiedote
Wong esittelee uudenlaisia laulajan työkaluja, joissa hyödynnetään improvisaatiota, työskentelyn fyysisyyttä ja työryhmän jäsenten henkilökohtaisia kokemuksia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme