Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

KWH-yhtymä mukaan VAMKin varainhankintaan 10 000 eurolla: ”Tärkeää varmistaa laadukas koulutus Pohjanmaalla”

Jaa

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut lahjoituksen varainhankintaansa KWH-yhtymältä. 10 000 euron lahjoituksen luovutti konsernijohtaja Kjell Antus maanantaina 4.6.

Konsernijohtaja Kjell Antus (oik.) luovutti lahjoituksen rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Anssi Turunen
Konsernijohtaja Kjell Antus (oik.) luovutti lahjoituksen rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Anssi Turunen

- Meille vientiyrityksenä on tärkeää, että koulutus- ja osaamiskeskuksia on lähellä toimipaikkojamme. Lahjoituksella haluamme varmistaa, että korkealaatuinen koulutus säilyy jatkossakin Pohjanmaalla, Antus toteaa.

Yritys kohdentaa lahjoituksensa erityisesti VAMKin tekniikan alan koulutukseen. Antuksen mukaan nykyajan liike-elämää leimaa nopea tekninen kehitys ja robotisaatio, minkä hallitsemiseksi vaaditaan jatkuvasti uusia osaajia, erityisesti insinöörejä.

- Hyvä tekninen koulutus on yksi peruskivistä, joiden turvin selviämme kansainvälisessä kilpailussa. On olennaista, että koulutusohjelmat on jatkossakin suunnattu palvelemaan seudun yrityselämää ja niissä koulutetaan osaajia tarpeisiimme, Antus sanoo.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tauno Kekäle, rehtori, toimitusjohtaja (VAMK)
puh. 040 076 1619

Kjell Antus, konsernijohtaja (KWH-yhtymä)
puh. 040 860 7002

Kuvat

Konsernijohtaja Kjell Antus (oik.) luovutti lahjoituksen rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Anssi Turunen
Konsernijohtaja Kjell Antus (oik.) luovutti lahjoituksen rehtori Tauno Kekäleelle. Kuva: Anssi Turunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.puv.fi/fi/

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin. www.vamk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Intresset för Vasa yrkeshögskolas engelskspråkiga utbildningsprogram nationellt i topp5.3.2019 12:25:23 EETTiedote

Interkulturell kompetens samt kännedom om den internationella marknaden och internationell handel är högt värderade färdigheter i dagens arbetsliv. Studier inom ett engelskspråkigt utbildningsprogram i en trespråkig miljö – engelska, finska, svenska, ger studerandena möjligheter att tidigt utveckla sensitivitet för kulturella skillnader, kulturkännedom och språkkunskaper.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme