MessukeskusMessukeskus

Kyberalan ammattilaiset kokoontuivat Messukeskukseen kolmen vuoden tauon jälkeen

Jaa

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtumassa kuultiin päivänpolttavien aiheiden lisäksi keskustelua kyberdiplomatiasta ja kyberuhista maailman nykytilanteen valossa. Verkostoituminen ja iloiset kohtaamiset siivittivät ohjelmaa, joka veti pääsalin täyteen vielä perjantaina iltapäivällä.

Cyber Security Expert and Strategic Advisor, CEO of Cytactic.
Cyber Security Expert and Strategic Advisor, CEO of Cytactic.

Cyber Security Nordic 2022 -tapahtumassa oli ennätykselliset 41 näytteilleasettajaa ja tapahtumaan osallistui 1455 kyberalan ammattilaista sekä yksityisen ja julkisen alan päättäjää. Tapahtumaan osallistuttiin aktiivisesti myös verkon kautta.

”Natoon liittymisen ja digitaalisen Euroopan turvallisuuden edistämisen aalloilla tapahtuma onnistui tänä vuonna yhdistämään aiempaa enemmän eri ammattialojen asiantuntijoita keskustelemaan kyberturvallisuudesta. Päättäjille on käynyt ilmeiseksi, että kyberturvallisuus ei ole vain tekninen kysymys”, sanoo Peter Sund, kyberalan (FISC) toimitusjohtaja.

Tapahtumassa kuultiin kahden päivän aikana kahdeksan kyberalan Key Note -ja yli 20 muuta asiantuntijapuheenvuoroa kyberhyökkäyksistä varautumiseen, kybertulevaisuuteen ja -diplomatiaan.

”Asiantuntijoiden välisissä keskusteluissa on purettu auki Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan aiheuttamasta uhkakuvasta Naton jäsenyysprosessia aloittavaan Suomeen”, sanoo Kimmo Rousku, Digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija.

Yksi tapahtuman tunnetuimmista puhujista, Rik Ferguson, Vice President of Security Research, Trend Micro sai tapahtuman pääsalin viimeistä tuolia myöten täyteen vielä perjantaina iltapäivällä Key Note -puheessaan ”Project 2030; Scenarios for the Future of Cybercrime.

Trend Micron markkinointipäällikkö Lena Clefberg on iloinnut kolmen vuoden tauon jälkeen kohtaamisista ja vuorovaikutteisesti saaduista myyntiliideistä. ”Kaksi päivää täynnä kotaamisia, ideoita ja vuorovaikutusta, jota ei Teams-kokouksissa ei synny”, sanoo Clefberg.

Trend Micro on yksi kyberturvan globaaleista pioneereista ja yksi Cyber Security Nordicin strategisista kumppaneista. Kolmessa vuosikymmenessä yrityksestä on kasvanut maailman suurin riippumaton tietoturvaratkaisujen valmistaja.

Suomalainen tietoturvapalveluita tuottava Nixu Corporation isännöi tapahtuman yhteydessä toimittajavierailun nk. tilannehuoneeseensa, mikä osoitti, että kyberturvallisuus on alkanut kiinnostaa myös medioita aivan uudella tavalla. ”Tapahtuma on tarjonnut meille näkyvyyttä ja tietysti erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet”, sanoo Jan Mickos, SVP, Managed Services, Nixu Corporation.

“Olemme kiitollisia siitä, että alan toimijoiden kanssa valittu uusi ajankohta sopi asiakkaille ja että ajoitus oli loppujen lopuksi täydellinen myös kansainvälisen kyberpolitiikan näkökulmasta”, sanoo Marcus Bergström, Messukeskuksen liiketoimintapäällikkö. Cyber Security Nordic järjestetään seuraavan kerran 7.-8.11.2023

Kyberturvallisuuspalkinto työelämäprofessori, sotatieteiden tohtori, eversti evp. Martti Lehdolle

Cyber Security Nordic Award 2022 -palkinto jaettiin Martti Lehdolle aamulla 12.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Palkinnon arvo on 10 000 euroa. Palkinto korostaa kyberturvallisuuden osaamisen ja koulutuksen merkitystä nyt tärkeämpänä kuin koskaan aikaisemmin.

Helsingin Messukeskus järjestää Cyber Security Nordic -tapahtuman yhteistyössä Kyberala ry:n kanssa. Strategisia kumppaneita ovat Accenture Security,WithSecure, Huawei, Microsoft ja Trend Micro. Cyber Security Nordic järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.5.2022nyt neljättä kertaa. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana.

 

Lisätietoja:
Tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, Helsingin Messukeskus, puh: 050 555 6184, 
anu-eveliina.mattila@messukeskus.comwww.cybersecuritynordic.com #cybersecuritynordic2022


Kuvia tapahtumasta 
http://mediabank.messukeskus.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Cyber Security Expert and Strategic Advisor, CEO of Cytactic.
Cyber Security Expert and Strategic Advisor, CEO of Cytactic.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme