Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Kymmenen ruokakummia tuo esiin Naantalin herkullista puolta

Jaa

The Delicious Side of Naantalin ruokakummit tuovat Naantalin ruokakulttuuria ja -tarjontaa esille.

Naantalin ruokakummit, vasemmalta oikealle edessä Anne Salo, Essi Lagerström, Nelli Hyvärinen ja Laura Klami, keskellä Anna Kortelainen ja Lassi Lähteemäki sekä takana Riku Eerola ja Mika Kavanti. Kuvasta puuttuvat ruokakummit Kari Ahonen ja Pauliina Jokela.
Naantalin ruokakummit, vasemmalta oikealle edessä Anne Salo, Essi Lagerström, Nelli Hyvärinen ja Laura Klami, keskellä Anna Kortelainen ja Lassi Lähteemäki sekä takana Riku Eerola ja Mika Kavanti. Kuvasta puuttuvat ruokakummit Kari Ahonen ja Pauliina Jokela.

Naantalin kesällä lanseerattu ruokasivusto The Delicious Side of Naantali on saanut viisi uutta ruokakummia. Ruokakummit ovat ruoasta innostuneita naantalilaisia, jotka jakavat The Delicious Side of Naantali -sivustolla ja -somekanavissa parhaat resepti-, ruoka- ja ravintolavinkkinsä. Ruokakummien tehtävänä on edistää omalta osaltaan Naantalin monipuolista ruokakulttuuria ja sen tunnettavuutta.

Uudet ruokakummit ovat innokkaat ruokaharrastajat Anne Salo, Laura Klami, Anna Kortelainen, Nelli Hyvärinen ja Riku Eerola. Ruokakummien joukosta löytyy niin intohimoisia ruoanlaittajia, aktiivista ravintolakävijää ja lähimetsien ja -vesistöjen antimien ja lähituottajien herkkujen hyödyntäjiä. Kummit tulevat eri puolilta kaupunkia ja saaristoa.

Tavoitteena on saada ruokaa rakastavalla kummijoukolla uutta näkemystä ja intoa naantalilaisen ruoka- ja ravintolatarjonnan viestintään ja näkyvyyteen.

– Liian usein hankepohjaisia konsepteja tehdään niin, että unohdetaan todellinen käyttäjä ja alueen ruokaharrastajat. Emme ehkä tajuakaan, kuinka kiinnostuneita kuluttajat ovat ruoasta, seuraavat trendejä ja käyttävät siihen rahaa – ja jakavat mielellään omissa kanavissaan ruokaan liittyviä kokemuksia. Ruokakummien eli ruokapalveluiden todellisten käyttäjien kautta halutaan tuoda Naantalin ruokakonseptiin aitoutta. Kummit kuvastavat omalla tekemisellään koko konseptia, toteaa keittiömestari ja yrittäjä Aki Wahlman, jonka luotsaama Foody Allen on ollut mukana luomassa The Delicious Side of Naantalia.

Uudet ruokakummit täydentävät joukkoa, johon ovat kuuluneet ennestään Lassi Lähteenmäki, Mika Kavanti, Pauliina Jokela, Essi Lagerström ja Kari Ahonen. Kummit kokoontuivat ensimmäistä kertaa torstaina 22.10. Naantalin kylpylän vasta avatussa ravintola Rucola Bistrossa suunnittelemaan tulevaa ja samalla maistelemaan ravintolan herkkuja.

The Delicious Side of Naantalin Facebook ja Instagram-sivuilta löytyy tuoreeltaan ruokakummi Lauran vinkit sesongin tuotteiden, kuten mustikan, hyödyntämisestä pizzassa. Viikonloppuna Anne jakaa ohjeet herkullisten burgerin tekoon paikallisia lähituotteita hyödyntäen ja ensi viikon alussa saamme noin 600 Turun seudun ravintolassa käyneen Rikun arviot uudesta Rucola Bistrosta. Seuraa sivuja Facebookissa ja Instagramissa!

Ruokatarjonta yhdestä osoitteesta

Kesäkuussa lanseeratulla The Delicious Side of Naantali -sivustolla esitellään lähiruokaa, paikallisia ravintoloita ja kahviloita sekä paikallisten tuottajien herkkuja. Kattavan sivuston on tarkoitus palvella niin kaupunkilaisia, yrittäjiä kuin turistejakin. Lähiruoka- ja ravintolatarjonta löytyy kätevästi yhdestä paikasta. Jatkossa sivuilta löytyy myös ruokaan liittyvää tapahtumatarjontaa.

Naantalin tavoitteena on olla tulevaisuudessa merkittävä ruokamatkailun kohde, joka tarjoaa elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Ruoasta on tullut tärkeä motivaatiotekijä matkakohteen valinnassa.

– Koronatilanteen myötä lähimatkailu ja lähiruoka ovat kasvattaneet kiinnostusta. Sivuilla esitellyiltä tuottajilta olemme kuulleet, että uusia asiakkaita on löytänyt tiloille ja lähituotteiden pariin, toteaa viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

The Delicious Side of Naantali on osa Varsinais-Suomen liiton rahoittamaa Saaristosapuskaa ja Fine Dining-hanketta.

Tutustu ruokakummeihin The Delicious Side of Naantali -sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa The Delicious Side of Naantali -konseptista sekä ruokakummien yhteystiedot mahdollisia haastatteluja varten:

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
Naantalin kaupunki
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Naantalin ruokakummit, vasemmalta oikealle edessä Anne Salo, Essi Lagerström, Nelli Hyvärinen ja Laura Klami, keskellä Anna Kortelainen ja Lassi Lähteemäki sekä takana Riku Eerola ja Mika Kavanti. Kuvasta puuttuvat ruokakummit Kari Ahonen ja Pauliina Jokela.
Naantalin ruokakummit, vasemmalta oikealle edessä Anne Salo, Essi Lagerström, Nelli Hyvärinen ja Laura Klami, keskellä Anna Kortelainen ja Lassi Lähteemäki sekä takana Riku Eerola ja Mika Kavanti. Kuvasta puuttuvat ruokakummit Kari Ahonen ja Pauliina Jokela.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!27.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan. Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille. Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava. – Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden av

Naantalin Hautuja-veistos valaistaan tänäkin vuonna teemavalaistuksin – mukana kaksi uutta teemapäivää20.11.2020 13:27:47 EETTiedote

Aurinkotien Hautuja-veistos valaisee pimeää aikaa tänäkin vuonna erilaisin värikkäin teemavalaistuksin. Teemavalaistukset on päivitetty syksyn aikana, ja mukaan on otettu kaksi uutta teemapäivää. Uusiin teemavalaistuksiin ehdotukset saatiin kuntalaisilta. Keskiviikkona 25.11. Hautuja valaistaan oranssina naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi YK:n Oranssit päivät -kampanjan hengessä. Kampanjaa vietetään ympäri maailmaa 25.11.–10.12. Helmikuussa Hautuja kylpee lämpimän keltaisessa valossa kansainvälisenä lasten syövän päivänä, jota vietetään 15.2. Taiteilija Jani Rättyän Hautuja-veistoksen teemavalaistukset otettiin käyttöön pian teoksen valmistumisen jälkeen vuonna 2018, nyt alkanut teemavalaistuskausi on jo kolmas. Naantalin museonjohtaja Anne Sjöström kertoo, että Hautujan teemavalaistukset aloitettiin naapurikaupunki Turun Kirjastosillan valaistuksen ja maailman kaupunkien esimerkkiä seuraten. Naantalissa valaistuksista oltiin saatu jo ennen Hautujaa positiivisia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme