Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Laajasalon Koirasaarentien länsipää muuttuu yksisuuntaiseksi 3.4.2023

Jaa
Kruunusillat-raitiotien rakentaminen etenee Laajasalossa. Raitiotien rakennustöiden vuoksi Koirasaarentien länsipää välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu muuttuu yksisuuntaiseksi 3.4.2023 alkaen.
Liikennejärjestelyt kartalla.
Liikennejärjestelyt kartalla.

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteeseen:
Koirasaarentie välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu muuttuu moottoriajoneuvoliikenteelle yksisuuntaiseksi länteen päin. Korvaava reitti itään kulkee Saaristolaivastonkadun, Astridinkadun ja Haakoninlahdenkadun kautta. Pelastus- ja huoltoajo kiinteistöille ja parkkitaloille turvataan ja opastetaan kadulla. Järjestely kestää arviolta alkusyksyyn.

Vaikutukset joukkoliikenteeseen:
Koirasaarentien länsipään moottoriajoneuvoliikenteen yksisuuntaisuus koskee myös joukkoliikennettä. Siksi bussilinjat 88, 88B ja 87N alkavat itään päin kohti Herttoniemeä mennessä kiertää Saaristolaivastonkadun, Astridinkadun ja Haakoninlahdenkadun kautta. Uudet bussipysäkit näille linjoille ovat Kruunuvuori H4980, Frejankuja H4985 ja Haakoninlahdenpuisto H0879. Bussipysäkki Kruunuvuori H4669 poistuu käytöstä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liikennejärjestelyt kartalla.
Liikennejärjestelyt kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kruunusillat-raitiotie

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. 

Tavoitteena on aloittaa raitiotien matkustajaliikenne Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027. Hakaniemen ja keskustan välisen osuuden rakentamisaikataulua ei ole vielä päätetty. Lisäksi Laajasalossa ns. Yliskylän lenkin toteuttamista tutkitaan.

Kruunusillat-raitiotie toteutetaan kahden urakkamuodon yhdistelmänä: Kalasataman ja Kruunuvuorenrannan väliset kaksi siltaa, eli Finkensilta ja Kruunuvuorensilta, sekä Korkeasaaren maarakennus toteutetaan kokonaisurakkana. Kruunuvuorensillasta, noin 1200 metriä, tulee Suomen pisin silta.

Yhteyden muu rakentaminen tehdään puolestaan allianssimallilla. Allianssiin sisällytetään myös yhteyden varrella olevia muita maarakennus-, kadunrakennus- ja kunnallisteknisiä töitä. Yksi tällainen työ on uuden Hakaniemensillan rakentaminen ja vanhan purkaminen. 

Kruunusillat-allianssin osapuolet ovat Helsingin kaupunki, YIT Suomi Oy, NRC Group Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Sweco Finland Oy ja Sitowise Oy. Kruunusillat-kokonaisurakan urakoitsijat ovat YIT Suomi Oy ja Kreate Oy.

www.kruunusillat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme