Laajat aukioloajat ja ruoan verkkokauppa mahdollistavat ruuhkattomat jouluostokset

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä jouluostoksensa kaikessa rauhassa, vaikkapa öiseen aikaan, jolloin liikkeellä on vähemmän ihmisiä. Kiitos tämän mahdollistamisesta kuuluu erityisesti henkilöstöllemme ympäri Suomen”, sanoo päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho S-ryhmän marketkaupasta.
Joulun työvuorot jaetaan usein myymälöissä kysymällä työntekijöiltä, ketkä haluaisivat olla töissä, ja halukkaita tekijöitä löytyy hyvin – välillä niinkin paljon, ettei jouluvuoroja riitä kaikille niitä toivoneille. Syitä tähän on lukuisia: esimerkiksi moni opiskelija viettää joulua mieluummin töissä, erityisesti tänä vuonna, kun toisella paikkakunnalla asuvan perheen tai suvun luokse matkustaminen ei välttämättä olisi mahdollista. Myös joulunpyhien työvuoroista maksettavat lisät houkuttelevat. Osa puolestaan kertoo, ettei syystä tai toisesta vietä joulua ja tulee sen vuoksi mielellään töihin.
Jouluviikon vilkkain kauppapäivä tulee S-ryhmän ennusteiden mukaan olemaan aatonaatto 23.12. Jouluaatto osuu tänä vuonna torstaille, minkä vuoksi joulukaupan uskotaan tasoittuvan ja jakautuvan useammille päiville kuin esimerkiksi viime vuonna, jolloin jouluaatto oli tiistaina.
”Koronatilanteen vuoksi tänä jouluna on järkevää välttää ruuhkia ja pyrkiä ajoittamaan jouluostoksia jo edeltävälle viikonlopulle. Kannattaa myös hyödyntää laajoja aukioloaikojemme sekä vuorokauden hiljaisempia tunteja mahdollisuuksien mukaan. Rauhallisimmat asiointiajankohdat ovat aamulla ennen yhdeksää sekä myöhemmin illalla tai yöllä”, Päällysaho kertoo.
Joulupäivänä avoinna on reilut 350 S-ryhmän ruokakauppaa. Tapaninpäivänä puolestaan palvelee yli 1000 myymälää eri puolilla Suomea.
Jouluruoat kannattaa tilata myös verkkokaupasta hyvissä ajoin
Koronavuosi on kiihdyttänyt myös ruoan verkkokauppaa, joka on S-ryhmässä yli kolminkertaistunut vuoden aikana. Myös ruoan verkkokaupassa toimitusaikoja on tänä jouluna tarjolla ennätyksellisen paljon.
Verkostoa on laajennettu uusiin myymälöihin ja paikkakunnille, minkä lisäksi ruoan verkkokaupan keräilijöiden määrää on lisätty. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on lisätty entisestään joulua edeltäville päiville ja viikoille. Monissa myymälöissä asiakkaiden tilauksia keräillään yötä myöten.
”Ruoan verkkokaupan toimitusikkunat tulevat foodie.fi-palvelussa varattaviksi viikosta kuukauteen ennen haluttua toimituspäivää riippuen myymälästä ja maksutavasta. Oman myymälän vapaat toimitusajat voi tarkistaa ruoan verkkokaupan sivuilta tai mobiilisovelluksesta. Aikoja on tarjolla runsaasti, mutta myös kysyntä tulee olemaan huomattavaa, minkä vuoksi suosittelemme olemaan ajoissa liikkeellä. Lisäksi hyvin säilyviä tuotteita voi tilata verkkokaupan kautta varastoon jo nyt”, neuvoo ruoan verkkokaupan myyntipäällikkö Matti Torniainen.
Oman myymälän aukioloajat jouluviikolla voi tarkistaa osoitteesta www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/etu-ja-bonuspaikat. Ruoan verkkokaupan vapaat toimitusajat löytyvät foodie.fi -palvelusta sekä mobiilisovelluksesta. Food Market Herkun toimitusajat voi tarkistaa osoitteesta kauppa.foodmarketherkku.fi, sekä Prisma Rovaniemen ja Prisma Pieksämäen osoitteesta s-kaupat.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmän marketkauppa, 010 768 0665, sampo.paallysaho@sok.fi
SOK Mediapalvelu
arkisin klo 8-16
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-Etukortin käyttö puhelimella laajenee – nyt mukana kaikki ravintolat, pian myös Kerää ja skannaa -palvelu16.10.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen puhelimella onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Lähitulevaisuudessa lompakon uskaltaa jättää kotiin entistäkin useammin, kun mobiilikortti saavuttaa myös monesta Prismasta löytyvän suositun Kerää ja skannaa -palvelun.
Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven13.10.2025 09:15:06 EEST | Tiedote
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme