Messukeskus

Lääkäri & Kongressi -palkinto EAS 2021 -kongressin Suomeen tuoneelle voimakolmikolle

Jaa

Professori Katriina Aalto-Setälä, professori Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet arvostetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon. Palkinto myönnettiin EAS 2021 -kongressin tuomisesta Suomeen. 5000 euron arvoinen palkinto jaettiin Helsingin Messukeskuksessa Lääkäri-tapahtuman yhteydessä.

Professori Katriina Aalto-Setälä (vas.), professori Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet arvostetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon.
Professori Katriina Aalto-Setälä (vas.), professori Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet arvostetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon.

Järjestyksessä toisen kerran jaettu palkinto nostaa esiin lääkäreitä, jotka ovat tuoneet menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkinnonsaajaa haettiin Suomessa vuosina 2017–2021 järjestetyistä lääketieteen alan kongresseista.

Euroopan ateroskleroosiyhdistyksen EAS 2021 -kongressi järjestettiin virtuaalikongressina Helsingin Messukeskuksessa 30.5.-2.6.2021. Kongressi esitteli viimeisimpiä tutkimuslöydöksiä ja kliinisiä sovelluksia liittyen sydän- ja verisuonitauteihin. Paikallisena järjestäjänä toimi Suomen ateroskleroosiyhdistys ry keskeisinä aktiiveinaan professorit Katriina Aalto-Setälä ja Vesa Olkkonen sekä taustatukenaan EAS:n kongressikomitean jäsen, professori emerita Marja-Riitta Taskinen.

- EAS-kongressin Helsinkiin tuonut voimakolmikko palkitaan positiivisesta asenteestaan, sinnikkyydestään, joustavuudestaan, osallistujakokemuksen huomioimisesta, uusien tapojen nopeasta omaksumisesta, Helsingin vahvasta markkinoinnista sekä diplomaattisesta sukkuloinnista korona-ajan tyrskyissä, luettelee valintaan osallistunut Lääkäriseura Duodecimin varapääsihteeri Juha Pekka Turunen.

- Helsinkiin on mahdollista ja myös mukavaa järjestää isojakin kongresseja. Messukeskus tarjoaa oivalliset puitteet mittavillekin tapahtumille. Suomi on edelleen turvallinen maa, ja Helsingissä on hyvät julkiset liikenneyhteydet sekä erinomaiset lentoyhteydet idästä ja lännestä. Lisäksi Helsingin merellinen sijainti lisää houkuttelevuutta, kiittää Katriina Aalto-Setälä.

- Olemme syvästi kiitollisia Helsingin kaupungille ja Messukeskuksen henkilöstölle. Joustavuus ja tekninen tuki kongressin kaikissa vaiheissa oli erinomainen. Samoin EAS:n tieteellinen ohjelmakomitea professori Paolo Parinin johdolla teki upeaa työtä kongressiohjelman parissa. Meitä auttoi onnistumisessa myös KENES-kongressitoimisto. Lisäksi kiitämme suomalaisen sydän- ja verisuonitautitutkimuksen ”grand old ladya” ja EAS:n kongressikomitean puheenjohtajaa Marja-Riitta Taskista kokeneesta taustatuesta, sanoo Vesa Olkkonen.

EAS 2021 -kongressin tie onnistumiseen ei ollut helppo

Järjestäjät toivoivat syksyyn 2020 asti, että EAS-kongressi olisi voitu järjestää fyysisenä tapahtumana Helsingissä. Pandemia mullisti suunnitelmat ja jo pitkälle suunniteltu kongressi muokattiin virtuaalitapahtumaksi. Tämä oli järjestäjille iso haaste. Avajaisseremonia, suomalaisesiintyjien puheet ja muutamien puheenjohtajien osuudet striimattiin Messukeskuksen studiosta osallistujille, joita oli yli 2400. Suomen luontoa, suomalaista designia ja Helsingin arkkitehtuuria päästiin ihailemaan ainoastaan videoiden välityksellä.

Messukeskus vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Se järjestää tai isännöi normaalivuosina noin 1000 kokousta ja kongressia ja on tullut tunnetuksi erityisesti suurista kansainvälisistä tiede- ja järjestökongresseistaan, joissa osallistujamäärät nousevat useisiin tuhansiin. Kongresseista kilpaillaan ankarasti laajojen taloudellisten vaikutusten vuoksi.

- Kongressihaku vaatii kovaa työtä ja laajoja verkostoja sekä poikkeuksetta hyvää yhteistyötä tiedeyhteisöjen, yritysten ja Helsingin kaupungin kanssa. Kova työ palkitaan, kun alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot tuodaan yhteen ja kongressi toteutuu onnistuneesti. Juuri tällaista ansiokasta työtä Messusäätiö haluaa palkita, sanoo kongressipäällikkö Paula Blomster Messukeskuksesta.

Seuraava Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Silloin palkitaan vuosina 2018–2022 pidettyjen kansainvälisten lääketieteen kongressien tekijöitä. Valinnan tekee lääketieteen ja tapahtuma-alan asiantuntijoista koostuva valtuuskunta. Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi jättää hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://messukeskus.com/laakari-kongressi-palkinto.

Kuvat palkintotilaisuudesta:https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/Messukeskus+Helsinki/Palkinnot+%7C+Awards/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri_&_Kongressi/2022/

Finland Convention Bureaun video EAS 2021 -kongressista:
https://www.youtube.com/watch?v=Dg5PYdUZENA

Palkinnonsaajat:
Katriina Aalto-Setälä, +358 40 5829 567, katriina.aalto-setala@tuni.fi
Vesa Olkkonen,+358 50 4112 297, vesa.olkkonen@helsinki.fi
Marja-Riitta Taskinen, +358 50 5215 271, marja-riitta.taskinen@helsinki.fi

Valinnan tehnyt valtuuskunta:
Juha Pekka Turunen, koulutuspäällikkö, juha.turunen@duodecim.fi, puh. 09 6188 5217

Lääkäri & Kongressi -palkinto:
Paula Blomster, Messukeskuksen kongressipäällikkö, paula.blomster@messukeskus.com, puh. 040 456 6066

Avainsanat

Kuvat

Professori Katriina Aalto-Setälä (vas.), professori Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet arvostetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon.
Professori Katriina Aalto-Setälä (vas.), professori Vesa Olkkonen ja professori emerita Marja-Riitta Taskinen ovat voittaneet arvostetun Lääkäri & Kongressi -palkinnon.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme