HUS

Lääkärihelikopteritoiminnan vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta tutkitaan laajassa tutkimushankkeessa

Jaa

HUS, Helsingin yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK tutkivat lääkärihelikopteritoiminnan nykytilaa ja toiminnan kustannusvaikuttavuutta valtioneuvoston rahoittamassa laajassa tutkimushankkeessa.

Kuva: FinnHEMS.
Kuva: FinnHEMS.

Tutkimushankkeen tarkoituksena on tuottaa tutkimustietoa valtakunnallisen lääkärihelikopteritoiminnan johtamisen ja kehittämisen tueksi. Tutkimusta ohjaa sosiaali- ja terveysministeriön puheenjohtama ja usean keskeisen ministeriön edustajista koostuva ohjausryhmä.

Valtioneuvosto on myöntänyt tutkimushankkeelle 150 000 euron rahoituksen. Hanke toteutetaan osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa. Tutkimus alkaa lokakuussa 2021 ja kestää vuoden 2022 syyskuuhun.

Valtion erillisyhtiö FinnHEMS Oy vastaa Suomessa lääkärihelikopteritoiminnan lento- ja tukikohtatoiminnasta ja tarjoaa toimintaympäristön valtakunnalliselle ensihoidon lääkäripäivystykselle, jota toteuttavat erityisesti yliopistolliset sairaanhoitopiirit. FinnHEMS Oy ylläpitää tällä hetkellä kuutta ympäri vuorokauden toimivaa lääkärihelikoptereiden tukikohtaa. Lähivuosina aloittavat uudet tukikohdat myös Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Suomessa lääkärihelikopteritoimintaa on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 1992 alkaen. FinnHEMS Oy on vastannut valtakunnallisesta lentotoiminnasta vuodesta 2010.

Lisätietoja:

Jouni Nurmi, tutkimuksen vastuuhenkilö
osastonlääkäri, dosentti, HUS
jouni.nurmi@hus.fi
puh. 050 595 1576

Avainsanat

Kuvat

Kuva: FinnHEMS.
Kuva: FinnHEMS.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme